Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Teraz to już uciekam do wyrka 🙂

Za molestowanko to ja podziękuję... jakoś już nie mam ochoty, ale Wam życzę miłej zabawy 😉

Wiola uważaj bo tak jak napisała AgaK wpadnie Ci tam stado grudniówek do Dubrovnika aż się całe miasto zatrzęsie :laugh:

Dobranoc 😘

Agnieszko, może już Ci się zaczyna akcja porodowa... Skurcze, latanie do kibelka to bardzo prawdopodobne objawy, że coś się zaczęło.

A ja spędziłam pół dnia na porządkowaniu zdjęć na płytach i w kompie. Jak na razie skończyłam 2005 i 2006 rok 🤨

Dziecko mi się tak pręży i wygina, że już nie wiem jaką pozycję obrać.

• Mamusia
dzien dobry.. jestem !!

nie rodze 😠

cala noc sie meczylam ze skurczami a teraz nic i taki kurcz mnie zlapal w lydce ze zapomnialam jak to juz jest i noga mnie boli..

mamusie ide dzis do fryjera.. mialam sie obciac a pasemka zrobic po porodzie ale jak ja wytrzymam 3h by dzidziusia nie widziec wiec ide dzis 🙂

mam nadzieje ze nie urodze u fryzjera 🙂

ide robic sniadanie d...

bede pozniej..

• Mamusia
Hej kobietki 🙂

A ja mam patent na przespane nocki 😁 wystarczy że się mega zmęcze przez dzień i potem śpie jak niemowle 😁 dziś też tak było 🙂 Zjadłam pąka na śniadanie 🤪 i trzeba by się za coś wziąść bo ostatnio na dupce nie potrafie wysiedzieć :P

Dzień dobry 🙂

Czy Was też tak cholernie boli kość łonowa, jak by ktoś z całej siły zasadził Wam tam kopa??? Ja tak mam... masakra ...

Tak poza tym to OK. Wyspałam się 🙂

Mittko co Cię tak nosi?? Może będziesz rodzic zaraz ?

A ja dziś w 37 tydzień weszłam, więc jak by Malutka już chciała wyjść to wcale bym się nie pogniewała.

Stopy mam jak balony, ledwo je mieszczę w kapcie 😞

Witam Kobietki Was serdecznie 😘

A ja nockę maiłam do dupy 😞
Po pierwsze że wczoraj nie mogłam zasnąć, a jak się udało to zaraz do toaletki na siusiu i dziś w nocy chyba 4 razy byłam i prawdę mówiąc nie śpię już od 6.20 ale leżałam do 9 a teraz mnie tak się chce spać że zamieniłabym królestwo za sen ale obowiązki wzywają 😉

• Mamusia
Dzień dobry dziewiuszki!

Ja spałam tak sobie bo ostatnio bidra daja mi strasznie popalić.

Mittka a wCiebie co wstapiło, zaraz się tak rozpędzisz, że Cię na porodówkę będą przyjmować :laugh:

AgaW mnie kość łonowa bolała jednej nocy ale tak zajebiście, że miałam oczy jak pięciozłotówki, poza tym tez mam straznie spuchnięte nie tylko stopy ale całe nogi i nie mam w czym chodzić 🤔 no i to są moja droga najnormalniejsze objawy przedporodowe, mała Ci się wbija w kanał rodny a woda zatrzymuje w organiźmie. Szykuj się :laugh:

Agnieszka84 ja byum Cie najchętniej popędziła do szpitala, wiem, że mówili, że Cię położa jak przyjdziesz ale kurka wodna może i dobrze! Wiesz jak się Twoje maleństwo męczy przyez te Twoje skórcze, zreszta Ty też. Sama mówiłaś, że czekasz tylko na pęknięcie wód płodowych, twraz to by Ci je tylko przebili i za niedługo miałabyś swojego skarba ze sobą. Weź to przemyśl.

Ja właśnie piję kawke i zajadam się wafelkami, jak cp rano :laugh:

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim w czwartkowy poranek! Ach, jak ja lubię jak zaczyna się kolejny dzień, bo jestem coraz bliżej godziny zero i z każdym dniem coraz bardziej niecierpliwie się kiedy w końcu dostanę moje maleństwo w rączki :-)
ja dziś miałam wyjątkowo udaną noc, spalam jak zabita, tylko raz wstałam siusiu jak mąż przyjechał do jedzenie o 3 w nocy i nic z moich planów nie wyszło bo byłam taka zamroczona że nic nie kumałam... Coś tam tylko wyblubrałam mężowi ale nie pamiętam co, w każdym bądź razie się roześmiał w głos :-)
teraz czas na sniadanko! Wszystkim już jedzącym życzę smacznego i wszystkim bez wyjątku życzę miłego dnia!

• Mamusia
cześć 🙂

Mi już plecy totalnie wysiadły, chodzę tip topkami, a wstaję jak stara babcia. Jak do tego dojdą skurcze to chyba umrę 😠

Aga84 wstaw fotkę w nowej fryzurze 🙂 Mi też by się przydał jakiś porządek na głowie, ale już poczekam i zrobię coś z sobą po porodzie.

Dzisiaj 39 tydzień i ok. 16 wizyta u mojej gin. Ciekawa jestem czy coś się dzieje w kierunku porodu czy cisza. W każdym bądź razie nie mogę się doczekać wizyty. Tylko ciekawe jak się wdrapię na fotel skoro ledwo się dzisiaj ruszam :laugh:

Witam po w miarę dobrze przespanej nocce.
Ja czuję się ok. W ogóle nie puchnę, skurczy nie mam. Jedynie chodzę jak kaczucha. Boli mnie w pachwinach, ale to tylko dlatego, że dziecko już coraz niżej. Wczoraj położna czuła już tylko 3/5 główki, więc 2/5 zeszło już w kanał 😲

Za to bolą mnie ręce 🤨 myślałam, że mi wczoraj ścierpły jak leżałam z córką na dywanie, ale po nocy nadal mnie boli.

Agnieszko84 ja podzielam zdanie Wioli. Ja bym poszła już do szpitala.

• Mamusia
A dziewczynki u mnie oznak porodu brak,a co do porządków to jak byście miały maciupkie mieszkanko i w każdym koncie stało jaieś pudło z czymś tam w kuchni materacyk zalega w przedpokoju metr na metr dwa łóżeczka 🤪 to też byście powera dostały i zaczęły to jakoś porządkować,tylko wydaje mi się że moge przestawiać z jednego kąta w drugi 😁 ale puściłam kolejne pranie obliczyłam że zostały mi jeszcze dwa :P potem pościel i tak chyba do przyszłego tygodnia porządku nie uda mi się zrobić 🤨

Ja też nie mam żadnych skurczy puchnąć mi nic nie puchnie ogólnie tylko energia mnie rozpiera 🙂

Kajtucha no to super wiadomość 🙂

Mittka ja miałam taką rozpierającą energię jeszcze 2 tygodnie temu. Teraz nadal mnie nosi, ale muszę uważać, bo chcę dotrwać do 4 grudnia 😉 Mąż już ma ustalony urlop i dzidzia musi siedzieć w brzuchu 😉