Uff to po spacerze. Wczoraj byliśmy 5h nad wodą więc uznałam że dziś godzina musi psu wystarczyć (taki ma zapis w swojej psiej konstytucji że długi spacer = min. h; niezależnie od pogody).
Jeśli chodzi o tygodnie ciąży i mm płodu to ja na początku ciągle szukałam informacji co w którym tygodniu i tylko porównywałam z moim ostatnim usg. Aż się pokapowałam że co portal to inne dane i że w sumie wiarygodność tych informacji jest taka sobie...I przestałam sprawdzać, uznaję że skoro w 11 tyg dzidziuś miał 35mm i gin twierdzi że to dokładnie tyle ile by wynikało z wieku ciąży to znaczy że tak jest i już. I tylko tu na forum czekam aż mi przy profilu pokaże że przeszłam w tydz 12 - taka schiza 😆 Ale to chyba wszystkie mamy że chcemy zeby czas leciał a dzidzie rosły 😜
cześć dziewuszki !!! 🙂 Kilka dni mnie było a wy jak szalone piszecie ciężko nadążyć za wami 🙂 U mnie dzisiaj dzień strasznie zmulony wszystko mi do gardła podchodzi właśnie wróciłam od treściowej mężuś do pracy pojechał także zaraz chłopaków zabieram i do spania 🙂 lenia mam niesamowitego dzisiaj . śliczne zdjęcia usg macie ja idę we wtorek mam nadzieję że też dostanę takie i będę się mogła nim pochwalić 🙂 pozdrawiam was serdecznie
rubi - dobrze Cie znowu widziec 🙂 dzisiaj wlasnie myslalam o Tobie ze dlugo nie piszesz i zaczelam sie juz martwic, ale ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze 🙂
u mnie do objawow dolaczyl jeszcze ten dziwny posmak w ustach - fuj! 😉
spoko gug, jestem juz w pracym siedze na stoleczku i staram sie jak najmniej wstawac 🙂 u mnie juz hyba lepiej, wczoraj zrobilam dwojeczke i tylko troszke brazowy sluz byl, poza tym nic sie nie pojawia 🤪 spaaaaac... 🙂
Dzień - do - bry 😁 Jak tam po weekendzie brzuszki się czują 😉 ???
Ja mam za sobą kolejną nieprzespaną nockę...tak po prostu, bez przyczyny 🤢
Jak tam wasze krągłości dziewczynki 🙃 ???
Ja jeszcze nic nie przytyłam ale wszystkie spodnie dżinsowe poszły już do kartonu 😜 Nawet jak siedzę to czuję melona w podbrzuszu 🙃 Dobrze, że ciepło jest to w sukienkach chodzić mogę 😉
a ja wlasnie sie zwazylam i schudlam.. 😞 tzn waze tyle ile przed ciaza. a jem duzo przeciez! to chyba z tego stresu... 😞 co do ciuszkow to pozostaja legginsy, choc gumka tez troche cisnie. i jak poloze reke na brzuszku to czuje ze jest okraglutko, nawet rano co zawsze byl plaski 😉
Dzień dobry dziewczyny 🙂 dawno nie pisałam bo miałam cały weekend zawalony ;/ gotowałam z teściową w sobotę na komunię a wczoraj trzeba było podawać do stołu ale co sobie zarobiłam i się najadłam to mi nikt nie zabierze 😁 Co do przytycia to ja przytyłam w ciągu miesiąca 2 kg :O
Chyba zaraz idę dalej spać jakaś jestem senna 😮 A jak tam u was ? 😎
No masz rację Ula...kijowe to uczucie jak się jeszcze nie czuje na co dzień ruchów i to jest taki głupi stan...ja też czasami z rana mam głupie myśli...ale zaraz sobie wmawiam, że nadal jestem bo przecież serce biło, a przecież nie poroniłam i nie krwawię więc muszę być 🤪 !!!!!
Hehehe ale schizy mamy 😜
Ja na wizytę idę w środę ale bez usg 🥴 Mam nadzieję, że mi w końcu kartę założy bo nie mam jeszcze 😞 Może wtedy moja świadomość ciąży się zwiększy 😉
Wiecie co...coraz bardziej boję się przeprowadzki ze względu na zmianę lekarza...tzn. najardziej boję się, że nie będę mogła znaleźć tego właściwego za pierwszym razem 🤢 A zaraz po przeprowadzce będę do jakiegoś musiała iść bo mi się zwolnienie kończyć będzie, a takowe mieć muszę bo do pracy bym miała zaledwie 700 km hahaha 😜😜😜
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
wanilia
Jeśli chodzi o tygodnie ciąży i mm płodu to ja na początku ciągle szukałam informacji co w którym tygodniu i tylko porównywałam z moim ostatnim usg. Aż się pokapowałam że co portal to inne dane i że w sumie wiarygodność tych informacji jest taka sobie...I przestałam sprawdzać, uznaję że skoro w 11 tyg dzidziuś miał 35mm i gin twierdzi że to dokładnie tyle ile by wynikało z wieku ciąży to znaczy że tak jest i już. I tylko tu na forum czekam aż mi przy profilu pokaże że przeszłam w tydz 12 - taka schiza 😆 Ale to chyba wszystkie mamy że chcemy zeby czas leciał a dzidzie rosły 😜
rubi
Kilka dni mnie było a wy jak szalone piszecie ciężko nadążyć za wami 🙂
U mnie dzisiaj dzień strasznie zmulony wszystko mi do gardła podchodzi właśnie wróciłam od treściowej mężuś do pracy pojechał także zaraz chłopaków zabieram i do spania 🙂 lenia mam niesamowitego dzisiaj . śliczne zdjęcia usg macie ja idę we wtorek mam nadzieję że też dostanę takie i będę się mogła nim pochwalić 🙂 pozdrawiam was serdecznie
chloe
u mnie do objawow dolaczyl jeszcze ten dziwny posmak w ustach - fuj! 😉
guga
Nic nie piszesz czy juz lepiej... mam nadzeje , ze brak wiadomosci to dobra wiadomosc 🙂
Rubi...mulenie to moje drugie imie przez ostatnie tygodnie...choc narzekac nie moge bo dzisiaj mialam spokoj... 😁
Dobranoc kobitki
rubi
chloe biedna twoja buzia 🙂 kolorowych snów dobranoc
chloe
u mnie juz hyba lepiej, wczoraj zrobilam dwojeczke i tylko troszke brazowy sluz byl, poza tym nic sie nie pojawia 🤪
spaaaaac... 🙂
Gość
Jak tam po weekendzie brzuszki się czują 😉 ???
Ja mam za sobą kolejną nieprzespaną nockę...tak po prostu, bez przyczyny 🤢
Jak tam wasze krągłości dziewczynki 🙃 ???
Ja jeszcze nic nie przytyłam ale wszystkie spodnie dżinsowe poszły już do kartonu 😜
Nawet jak siedzę to czuję melona w podbrzuszu 🙃
Dobrze, że ciepło jest to w sukienkach chodzić mogę 😉
Udanego poniedziałku brzuchatki 😘
chloe
co do ciuszkow to pozostaja legginsy, choc gumka tez troche cisnie. i jak poloze reke na brzuszku to czuje ze jest okraglutko, nawet rano co zawsze byl plaski 😉
pammat
Co do przytycia to ja przytyłam w ciągu miesiąca 2 kg :O
Chyba zaraz idę dalej spać jakaś jestem senna 😮
A jak tam u was ? 😎
Gość
Gość
Hehehe ale schizy mamy 😜
Ja na wizytę idę w środę ale bez usg 🥴
Mam nadzieję, że mi w końcu kartę założy bo nie mam jeszcze 😞
Może wtedy moja świadomość ciąży się zwiększy 😉
Wiecie co...coraz bardziej boję się przeprowadzki ze względu na zmianę lekarza...tzn. najardziej boję się, że nie będę mogła znaleźć tego właściwego za pierwszym razem 🤢
A zaraz po przeprowadzce będę do jakiegoś musiała iść bo mi się zwolnienie kończyć będzie, a takowe mieć muszę bo do pracy bym miała zaledwie 700 km hahaha 😜 😜 😜
pammat
dorianna
Rita
u mnie podobnie-schudłam 2,5kg bez wymiotowania...juz sie nie moge doczekać aż zacznę tyć bo waże teraz 48 kg ;/
Gość