Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witamy Dani 🙂
A ja dopiero zaskoczyłam, że na usg jest termin porodu, mi przesunął się na 15.12....
Dzisiaj miałam fatalną nockę. Wieczorem (21.30) pojechaliśmy do kina na Piratów z Karaibów, środek filmu przespałam... Już wiem, że w ciąży o nocnych seansach mogę zapomnieć... Poszłam spać ok 1, a moje koty dostały szału w nocy. Co chwile nas budziły. I jakby było mało, nad ranem szafa tekstylna złamała się i wywaliła koło łóżka. Nie wiedziałam co się dzieje, taki huk był..
No to mam robotę na dzisiaj. Sprzątanie tego. Niedawno się przeprowadziliśmy i mamy 2 prowizoryczne szafy, póki garderoby nie zrobimy. Niestety moja złamała się (pewnie za dużo ciuchów + koty, które wiecznie po niej łaziły..)
A do tego wszystkiego dalej mam swędzenie, rano myślałam, że oszaleje. Muszę zadzwonić do ginekologa. Ale jakoś mi głupio, że ciągle mu głowę zawracam 😞 I w ogóle beznadziejnie się czuję psychicznie 😞

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nadia85-dzwon od tego jest lekarz!!! 🙂
Granta pierwsze slysze - zawsze sie mowilo ktory tydzien sie rozpoczal czyli 12t4d to 13tc... tak mi sie zawsze wydawalo... moze tak dlugo tkwilam w bledzie...? 🙃
ale dzis pieka pogoda. ja do pracy ide dopiero na 16 na 3 godzinki, zastapicc troche meza, bo mi sie wykonczy 😉
wanilia - super wiadomosci!!! wielka dzidzia juz!!!! Faaajnie 🙂 🙂) 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
nadia85-dzwon od tego jest lekarz!!! 🙂
Granta pierwsze slysze - zawsze sie mowilo ktory tydzien sie rozpoczal czyli 12t4d to 13tc... tak mi sie zawsze wydawalo... moze tak dlugo tkwilam w bledzie...? 🙃
ale dzis pieka pogoda. ja do pracy ide dopiero na 16 na 3 godzinki, zastapicc troche meza, bo mi sie wykonczy 😉
wanilia - super wiadomosci!!! wielka dzidzia juz!!!! Faaajnie 🙂 🙂) 🙂

hmmmm mi sie tez wydawało ze jak jest 11 tygodni i 2 dni to jest to juz 12 tydz ciąży 🤢

Cześć laski 🙂

Ale rozkminy macie od rana hihih 🙂
...ale ja też biorę pod uwagę ten rozpoczęty,a nie ukończony tydzień 😜
Czyli jestem w 11 tc 🙂

Boooska pogoda dzisiaj 🙂
Dzisiaj mam z Olą bardzo kulturalny dzień 🙂
Od rana byłyśmy na powiatowym przeglądzie zespołów tanecznych na którym zespół Olki zdobył wyróżnienie 🙂 Ale się nie przejmujemy bo to była kategoria do lat 15 !!! A wyższe noty zajął tylko jeden zespół z nastoletnimi dziewczynami właśnie więc jest GIT 🙂
Popołudniu idziemy na festyn koło szkoły ciekawe co tam się będzie działo 🙂

Miłego dzionka ciążówki 😘

@ Chloe -> postaram się znaleźć tą stronę z obrazkiem w 8 tc i go wkleić 😉

@ Chloe -> tam niestety nie ma innych tygodni tylko 11/12 tc 😞
Ale linka Ci podam do tego co znalazłam...wprawdzie to nie brzuszek ale co się teraz w nim znajduje 🙂

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.babycenter.com/fetal-development-images-8-weeks

Mam nadzieję, że uda się otworzyć ten link...

• Mamusia
Miałam dać znać jak spodnie ciążowe do mnie dojdą no i dziś je odebrałam. Kupiłam na allegro używane Mamalicious rybaczki jeansowe i zrobiłam tylko jeden błąd - normalnie noszę spodnie 28 a te wzięłam 29 i trchę w tyłku luźne są 😉. Ale pewnie za chwilę do nich dorosnę heh. Wniosek z tego taki że trzeba ciążowe ciuszki kupować w swoim rozmiarze standardowym 🙂. A ja się dziś u gina zważyłam i od ostatniej wizyty schudłam kg. Ten mój brzuch wystający to chyba piórami wypchany 😁 Lekarz mówi że to normalne że niektóre kobiety chudną na początku ale ja jestem zdziwiona bo najpierw trochę mi przybyło a teraz zgubiłam mimo że jem już normalnie i nie wymiotuję. Może to dlatego że nie jem słodkiego? - wogóle nie mam ochoty

• Mamusia
Ostatnie spuszczenie krwi na chwile obecna... 😁
Odczyn Wassermana UJEMNY... oj zdziwko bym miała jakby było +...no bo niby skad?? 😜

U nas morska bryza...wydaje mi sie ze może z tego być burza 🤨

• Mamusia
Ale mam dzisiaj dzień. Najpierw co chwile wyłam, że znowu coś jest nie tak, a potem w banku wyżyłam się na biednej kobiecie, która dała mi lekko odczuć, że to dla niej problem mnie obsłużyć. Mój mąż mówi, że było mu tak głupio, że chciał sobie pójść i mnie tam zostawić... Na szczęście w porę oprzytomniałam i przeprosiłam ją, że jestem upierdliwa... Nie wiem, co się dzieje, hormony? Nie potrafię nad sobą zapanować... Też tak macie? Czy tylko ja jestem nienormalna 😞

• Mamusia
Ale mam dzisiaj dzień. Najpierw co chwile wyłam, że znowu coś jest nie tak, a potem w banku wyżyłam się na biednej kobiecie, która dała mi lekko odczuć, że to dla niej problem mnie obsłużyć. Mój mąż mówi, że było mu tak głupio, że chciał sobie pójść i mnie tam zostawić... Na szczęście w porę oprzytomniałam i przeprosiłam ją, że jestem upierdliwa... Nie wiem, co się dzieje, hormony? Nie potrafię nad sobą zapanować... Też tak macie? Czy tylko ja jestem nienormalna 😞

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Na szczęście w porę oprzytomniałam i przeprosiłam ją, że jestem upierdliwa... Nie wiem, co się dzieje, hormony? Nie potrafię nad sobą zapanować... Też tak macie? Czy tylko ja jestem nienormalna 😞

oj, mamy mamy, a przynajmniej ja mam 🙂 też czasem jestem upierdliwa i nieznośna ;p

• Mamusia
Dziewczyny co do wyliczania tygodnia ciąży, to ja tez zawsze tak myślałam...ale tak mi powiedziała ginekolog, że oni liczą zawsze ukończone...ja i tak sobie zawsze dodaje i teraz jestem juz w 13 tyg 🙂 Jeśli chodzi o wagę, to ja też od ostatniej wizyty schudłam 1 kg i tez zastanawiałam się nad tym dlaczego...ale podobnie jak wanilia nie jem słodyczy, a przed ciązą dzień bez batonika był dniem straconym 😁

• Mamusia
No cześć dziewczyny!! Dzisiaj nawet nie miałam czasu do was wpaść ;/ jutro chrzciny mojej siostrzenicy a w niedziele jadę do babci bo dawno u niej nie byłam.. Pewnie będę miała zaległości ale jak będę miała trochę czasu będę wpadać 😁
Pozdrawiam !!

• Mamusia
cze dziwczyny dzisiaj mialam bete podeszlam w szpitalu do profesora bo tylko do jutra mi zostaly leki ,oczywiscie kazal mi zostac no i widzialam mojego szkraba ma okolo 2,5 cm 🙂 😁 😁 😁 fajnie juz widac razczki i nozki glowka jeszcze troche duza serduszko walilo ciesze sie strasznie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

beta wpozadku teraz mam porobic wszytskie wyniki i wizyte mam 1 czerwca

• Mamusia
Nie mogę nadążyć 🙂 przyjechałam z uczelnie i dzisiejsza pogoda nie był dla mnie dobra do podróżowania 🥴 teraz mnie brzuch boli, jakoś mi niefajnie.
Plusy sa takie, że kupiłam sobie fajne lniane spodnie, bo do jeansów niestety dupy nie wepchne 😁 Powiedzmy zmieszczę się ale już 😲 mnie gniotą

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Aż mi głupio zapytać... Co to jest beta???? Coć czuję że powinnam wiedzieć - ale nie wiem ☺️

Beta Hcg - hormon ciązowy - jego wartosc (rosnaca potem spadajaca swiadczy o rowijajacej sie ciazy i jej wieku... 🙂