Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No i mi się zdrzemnęło hehehhe

A z tym sikaniem ja normalnie jak mi się zachce w nocy to odwracam się na drugi bok i spię dalej jak raz przetrzymam to potem jest ok. ALe teraz ze względu na te bakterie wolę nie miec powtórki z rozrywki co w poprzedniej ciąży więc wolę nie przetrzymywać. A chce mi sie sikac dlatego że wieczoremi w dzień bardzo dużo piję a przed samym spanie zawsze 2 szklanki wody więc nic dziwnego że wstaję sikać 😁

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ziolka napisał(a):
No i mi się zdrzemnęło hehehhe

A z tym sikaniem ja normalnie jak mi się zachce w nocy to odwracam się na drugi bok i spię dalej jak raz przetrzymam to potem jest ok. ALe teraz ze względu na te bakterie wolę nie miec powtórki z rozrywki co w poprzedniej ciąży więc wolę nie przetrzymywać. A chce mi sie sikac dlatego że wieczoremi w dzień bardzo dużo piję a przed samym spanie zawsze 2 szklanki wody więc nic dziwnego że wstaję sikać 😁

ziolka ja mam identycznie, budze sie o 3-4 nad ranem i chce mi sie siku, ale jak am rade i wytrzymam zeby zasnac, bo mi sie strasznie wstwac nie chce, to do rana spie, ale potem jak juz zaczne sikac to chyba z 5 minut ... 😉 a na noc staram sie wlasnie nie pic. ale w przypadku bakerii w pecherzu masz racje, trzeba duzo pic i duzo sikac, to przyspiesza leczenie.

Wrocilam wlasnie z pracy, chociaz na 16 ide znowu... i po drodze dokonalam fantstycznego zakupu! 🙂)) bylam w h&m i wypatrzylam spodnie ciazowe za 79zl. sa ekstra.
normalnie chyba sie przerzuce na same takie 🙂) Ladnie leza, a jakie wygodne?!? i 3 razy tansze niz normalne dzinsy 🤪 jestem zachwycona 🙃

• Mamusia
holi32 napisał(a):
Wiecie ja mam pytanie jak kładziecie się na wieczór spać to brzuszek macie duży napompowany i twardy a jak się rano wstaje przynajmniej ja tak mam to jest mniejszy i miękkszy o co tu chodzi dlaczego tak jest też tak macie

identycznie 🙂
chyba w nocy sie odgazowuje 😉

• Mamusia
Kochane dziewczęta jeszcze raz dzięki za dobre słówka 😘
Ze względu na to, że sama sobie organizowałam ten ślub i aż wstyd się przyznać ale za moją kasę to postanowiłam "zabezpieczyć" się na wypadek pokusy zmiany zdania co do wybaczenia i wzięcia z nim ślubu... Zaczęłam wydawać odłożoną kasę heheh 🤪 🤪 🤪
Na pierwszy rzut nawigacja samochodowa poszła 🙂 Następny będzie TV myślę, że 47 cali wystarczy 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
Ze względu na to, że sama sobie organizowałam ten ślub i aż wstyd się przyznać ale za moją kasę to postanowiłam "zabezpieczyć" się na wypadek pokusy zmiany zdania co do wybaczenia i wzięcia z nim ślubu... Zaczęłam wydawać odłożoną kasę heheh 🤪 🤪 🤪
Na pierwszy rzut nawigacja samochodowa poszła 🙂 Następny będzie TV myślę, że 47 cali wystarczy 🤪

wow, to widze ze szalenstwo zakupowe bedzie!! 🙂) Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 🤪 moze pokupuj sobie cos do domku? 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
novaM napisał(a):

wow, to widze ze szalenstwo zakupowe bedzie!! 🙂) Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo 🤪 moze pokupuj sobie cos do domku? 🙂

Nooo TV i królewskie łoże jest w planie jak tylko się stąd wyniosę 😉
Bo zakup szpachli mi raczej humoru nie poprawi 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
To ja też sie pochwalę zakupem
Dzis kurier przywiózł projekt, we wakacje chcemy ruszyć z fundamentami 🙃. I to chyba tyle bo na resztę kasy brak, zostanie nam starac się o kredyt 🥴

No, no, no 🤪
Pięknie i przeszklony salon echh wow 🙂

• Mamusia
Dziewczyny wrocilam od gina iiii...wszystko jest w porzadku i malenstwo ma 56 mm. Stresowalam sie tyle a dzidzia sie wiercila i pieknie nawet kciuka pokazala:P Jestem dumna i nastepny termin mam za miesiac 🙂 Jak mi sie uda to wstawie zaraz zdjecie usg.

Chcialabym wam wszystkim podziekowac ze mnie wspieralyscie, dzieki wam latwiej przetrwac miedzy wizytami.

Marzenko...masz racje ze szalejesz na zakupkach, to jeden z najlepszych sposobow na smutki.

• Mamusia
czesc dziewczyny mam nadzieje ze mnie przygarniecie do swojego grona 🙂 no wiec wypada by na początek cos o sobie: jestem w 10 tygodniu prawie 11 ciąży jest to moja pierwsza ciąża i jestem juz po 2 wizytach u lekarza, mam nadzieje ze duzo sie od Was dowiem bo poki co to net to źródło mojej wiedzy 🙂
moj termin to 30-31 grudzień wiec plany na Sylwestra pierwsza klasa 🙂 😉
pozdrowionka

• Mamusia
holi32 napisał(a):
witam dziękuję aniqa!!! Masz rację idę na to l4 tylko jeszcze poczekam do 21 czerwca i masz rację dupę i tak mi obrobią to normalne!!!! A jak to jest lekarz ginekolog na ile takie l4 wypisuje na miesiąc????

hej,
z reguły przedłuza od wizyty do wizyty

• Mamusia
Wiecie co? A ja juz mam dość chorobowego i żałuję że w przyszłym tygodniu nie wracam do pracy....Zaczyna mi się nudzić i dłużyć, jakoś tak mam że wolę na wysokich obrotach działać a im mniej mam do zrobienia tym bardziej mi sie nie chce...Zamiast więc wykorzystać to wolne sensownie to marnuję czas, za dużo śpię i zdecydowanie za dużo siedzę w necie. Jedynie pies zadowolony bo ma dodatkowy długi spacer w ciągu dnia jak nie jest zbyt gorąco..
Jutro z rana jedziemy do rodziców na weekend - prawie 300 km ale nie wiadomo kiedy nastepnym razem będzie okazja. W lipcu miałam zaplanowany urlop ale chyba zrezygnuję z niego bo troche głupio brac urlop zaraz po chorobowym trzytygodniowym. Trzeba będzie ponadrabiać zaległości w firmie... 😉

• Mamusia
Wiecie co...powiedziałam rodzicom... 🤢 🤢 🤢
Mój ojciec długo nie myśląc otworzył karton z alkoholem na ślub i powiedział, że na chwilę obecną na trzeźwo to jest nie do przyjęcia... Nie dziwię mu się...jego jedyna córeczka znowu została skrzywdzona... 🥴 🥴 🥴

Też pewnie bym z nim usiadła gdyby nie obcy we mnie 😜

Poszłam z Olą na poprawę humoru do drogerii...ojjj przy kasie tylko pani powiedziałam żeby mi nie mówiła ile tylko z karty ściągała hehehe...zaszalałyśmy a coooo 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Wiecie co? A ja juz mam dość chorobowego i żałuję że w przyszłym tygodniu nie wracam do pracy....Zaczyna mi się nudzić i dłużyć, jakoś tak mam że wolę na wysokich obrotach działać a im mniej mam do zrobienia tym bardziej mi sie nie chce...Zamiast więc wykorzystać to wolne sensownie to marnuję czas, za dużo śpię i zdecydowanie za dużo siedzę w necie. Jedynie pies zadowolony bo ma dodatkowy długi spacer w ciągu dnia jak nie jest zbyt gorąco..
Jutro z rana jedziemy do rodziców na weekend - prawie 300 km ale nie wiadomo kiedy nastepnym razem będzie okazja. W lipcu miałam zaplanowany urlop ale chyba zrezygnuję z niego bo troche głupio brac urlop zaraz po chorobowym trzytygodniowym. Trzeba będzie ponadrabiać zaległości w firmie... 😉

Hehe a ja już się przyzwyczaiłam do siedzenia w domu chociaż pracoholikiem jestem 😜
I nie wiem jak by to było teraz do roboty wrócić 😉

• Mamusia
I jescze jedno...chyba dla mnie teraz najważniejsze 😆
Udało mi się wybłagać poleconego mi lekarza (tam gdzie się przenoszę) żeby przyjął mnie w pasującym mi terminie ze względu na moje kończące się zwolnienie czyli 15 lipca...a normalnie miałby wolny termin pod koniec sierpnia dopiero 😮 😮 😮
Z tego wszystkiego nawet zapomniałam zapytać ile kosztuje wizyta i nawet o adres gabinetu zapomniałam zapytać 😜
Zakręcona na maxa jestem ale cieszę się, że się udało 😆 Bo on też w przychodni przyjmuje i do porodu do szpitala też przychodzi 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
Poszłam z Olą na poprawę humoru do drogerii...ojjj przy kasie tylko pani powiedziałam żeby mi nie mówiła ile tylko z karty ściągała hehehe...zaszalałyśmy a coooo 🙂

Oj Marzenka Ty to dobra jesteś 🙂 Rozumiem że nie kupowałaś kre mu na rozstępy? 😁

• Mamusia
cze dziewczyny a ja dzisiaj do niczego strasznie boli mnie glowa tak jak czasami mialam na okres migrenowo znowu leze pozatym rano znowu mi wrocily nudnosci i wymioty a tak juz dobrze sie czulam jejku niedaje juz rady ciagle cos 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
hej hej
Witamy nowa Grudnióweczkę 🙂

Wanilia ja mam to samo. Odkąd moja mała poszła do przedszkola mam dużo więcej czasu i zamiast się uczyc na sobotnie zaliczeni to nawet nie zajrzałam jeszcze i dziś już chyba nie zajrze 😁 😁 😁 😁

NovaMarzena widze że szaloejesz 🙂 i dobrze pouzywaj trochę sobie 😁

• Mamusia
Witamy nową koleżanke... prosimy o zdjecia fasolki... 🙂

Szał zakupów ? To jest to co Tygryski lubią najbardziej 😜
Nova M...mam nadzieje ze twój tata rozwali temu dupkowi, pusta ,weselna butelke na łbie 🤪

Ja dzisiaj przeleciałam dzien na sniadanku i kawalku kruchego ciasta z rabarbarem... i teraz mi bardzo niedobrze 😞

• Mamusia
guga napisał(a):
Szał zakupów ? To jest to co Tygryski lubią najbardziej 😜
Nova M...mam nadzieje ze twój tata rozwali temu dupkowi, pusta ,weselna butelke na łbie 🤪

Ja dzisiaj przeleciałam dzien na sniadanku i kawalku kruchego ciasta z rabarbarem... i teraz mi bardzo niedobrze 😞

Ojj współczuję Guga ale i zazdroszczę zarazem...tego ciasta z rabarbarem 😆 Bo jak to tylko przeczytałam to od razu odpowiedni smak w ustach poczułam 😜 Ale zaraz, zaraz to się chyba właśnie zachcianka nazywa 🤪