Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam was dziewczyny tyle miałam czytania że dopiero teraz się odzywam 😉

Jestem w 18tym tygodniu ciaży z moimi robaczkami bo sa 2 hihi
Cieszę się bardzo bo to długo wyczekiwana i po przejściach wielkich wcześniej ciąża
Czekam i liczę godziny do wizyty by zobaczyć moje szkraby mam wizytę 21szego w czwartek i nie mogę się doczekać
Czasami uda mi się wyczuć maleństwa jak słodko smyrają ale to nic systematycznego ;( - szkoda 😉
Też dołączam do klubu płytkiego pępka 😉 - ooo właśnie coś mnie posmyrało po lewej stronie to chyba Tymek 😉
Pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich co mają dziś wizyty nie mogę się doczekać relacji 😉

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc dziewczyny, bylam dzisiaj na usg i nie mam az tak dobrych wiadomosci...hmm...ryczec mi sie chce i krzyczec ale nie chce zeby dzidzius sie stresowal. a nawet nie mam komu sie wyplakac 😞

A wiec mialam robione badanie polowkowe i sie okazalo ze synek ma biala plamke na serduszku...ku*wa, czuje sie taka bezsilna. 16.08 mam jeszcze raz to badanie i zobaczymy czy plamka dalej jest. Oczywiscie jest mozliwosc ze jest zdrowy bo wiecej dzieci ma taka plamke,ale jest tez szansa ze urodzi sie chory 😞 Nie chcialam was zasmucac,ale wiem ze moge tu wszystko napisac 😞

• Mamusia
to melduje sie po wizycie 🙂

Z malenstwem wszystko ok. Cale jest proporcjonalne. Lozysko mam w przedniej czesci wiec powiedzial ze jeszcze jakies 3 - 4 tygodnie trzeba poczekac zeby poczuc ruchy malenstwa 😆 trzeba cwiczyc cierpliwosc 🙂
Malenstwo okazalo sie byc CHLOPCEM 😁 w koncu sie ujawnil.

Zaproponowal mi jeszcze badania w 28 - 32 tygodnia to te trzecie prenatalne za ktore sie juz placi. Chyba dam sie namowic kosztuje to 170 zl i koles oferuje USG prenetalne, USG 3D, USG 4D i plytke, wiec chyba to nie jest takie drogie 🙂

Jestem bardzo zadowolona 🤪

• Mamusia
magda_lena napisał(a):
Czesc dziewczyny, bylam dzisiaj na usg i nie mam az tak dobrych wiadomosci...hmm...ryczec mi sie chce i krzyczec ale nie chce zeby dzidzius sie stresowal. a nawet nie mam komu sie wyplakac 😞

A wiec mialam robione badanie polowkowe i sie okazalo ze synek ma biala plamke na serduszku...ku*wa, czuje sie taka bezsilna. 16.08 mam jeszcze raz to badanie i zobaczymy czy plamka dalej jest. Oczywiscie jest mozliwosc ze jest zdrowy bo wiecej dzieci ma taka plamke,ale jest tez szansa ze urodzi sie chory 😞 Nie chcialam was zasmucac,ale wiem ze moge tu wszystko napisac 😞

Jesteśmy z Tobą nie smutaj 😘
Poczekaj do następnego usg ze swoimi czarnymi myślami...pozytywne nastawienie czyni cuda...pamiętaj 🙂

• Mamusia
Basiu gratuluję i witam w gronie noszących pod sercem chłopców 😉
A co do ceny usg to z przykrością stwierdzam, że mega żałuję przeprowadzki ze Szczecina 😠 Tam usg 3/4D z oznaczeniem organów wew. oraz z "prześwietleniem" mózgowia bobasa + płytka od lekarza wynosiło zaledwie 80 zł ... 😞

• Mamusia
magda_lena wiem że ciężko nie myśleć i się nie martwić, ale tak jak dziewczyny radzą poczekaj z czarnymi myślami do następnego badania. Czasami poprostu wychodzi takie zacienienie na sprzęcie diagnostycznym. Mam nadzieję że następne badanie wykluczy jakąkolwiek wadę.

• Mamusia
magda-lena nie tak dawno nie bylo takich aparatur i pewnie dlatego takich wad nie wykrywano , dzieci rodzily sie zdrowe a mamy sie nie denerwowaly...wiekszosc plamek zanika - tak mowia statystyki wiec glowa do gory, bedzie wszystko ok !!!!!!!!!!!

• Mamusia
Dziekuje 😘

caly czas czytam o tym na internecie i przewaznie to nic zlego nie oznacza, ale wiecie jak to jest..jak babol sobie cos do lba wbije 🙂 A zeby mi tak sie czas nie dluzyl do nastepnego usg to maz mnie wysyla w piatek do polski do mojej mamy i mam dopiero 14 sierpnia wrocic..nawet transport mi zorganizowal bo mowi ze ja prowadzic nie moge (700 km) bo mi od poczatku ciazy i tak wszystko z rak wypada 🙂

Basienka gratuluje synka, kurcze faktycznie coraz wiecej ptaszkow tutaj jest:P

• Mamusia
Blizniaki2 napisał(a):
Dziewczyny jak mam sobie wstawić tą linijkę z terminem ciąży z kąd je macie ja też taką chcę 😞

Wpisz sobie w przeglądarkę "suwaczek". Wyskoczą Ci linki do wieeeeeelu stron na których krok po kroku opisano jak stworzyć taki suwaczek 🙂
Jak już stworzysz swój to będziesz miała podane linki do wklejenia na forum. Musisz to skopiować i wkleić w miejsce podpisu na forum...a w tym celu klikasz na swój profil, wybierasz "edytuj mój profil" pod zdjęciem następnie klikasz w zakładkę "forum" i w miejscu przeznaczonym na podpis wklejasz skopiowanego wcześniej linka 🙂
Nie martw się jak od razu nie wybierzesz odpowiedniego linka 😉 Bo czasami jest podanych ich kilka i po prostu trzeba próbować 😉

Powodzonka 🙂
Jakby co to pisz śmiało 😉

• Mamusia
@ magda_lena -> myśl pozytywnie noooo 🙂

A co do grona grudniowych ptaszków..... 🤪 🤪 🤪 - tyle co mam do powiedzenia 🙂 hihihih 🙂

Ale tak sobie myślę, że nas jest już tak dużo, że szanse są jeszcze duże na remis 😜

• Mamusia
Magda_lena nie martw sie wszystko bedzie dobrze. Internetu tez za duzo nie czytaj bo rozne dziwne rzeczy tam sa i jeszcze bardziej zaczniesz sie stresowac. Jedz jak Cie maz wysyla spokjnie sobie u Mamy odpoczniesz nie przemeczaj sie i wszystko bedzie wspaniale 🙂

Co do ptaszkow to podobno statystyki mowia ze na swiecie i tak jest wiecej dziewczyn wiec jakos to trzeba nadgonic 😁

• Mamusia
Witam nową grudniówkę 🙂 o widzę, że podwójne szczęście - gratulacje 🤪
Magda_lena - trzymaj się, na pewno wszystko będzie ok 🙂
Basieńka - gratuluję chłopaka 🙂
Ja się narobiłam dziś, mieszkanko na błysk, nawet umyłam okno w sypialni (więcej już nie dałam rady) i teraz nie mam siły nawet ruszać palcem od nogi. I dopiero będę wcinać obiad!!!

magda_lenaCzesc dziewczyny, bylam dzisiaj na usg i nie mam az tak dobrych wiadomosci...hmm...ryczec mi sie chce i krzyczec ale nie chce zeby dzidzius sie stresowal. a nawet nie mam komu sie wyplakac 😞

A wiec mialam robione badanie polowkowe i sie okazalo ze synek ma biala plamke na serduszku...ku*wa, czuje sie taka bezsilna. 16.08 mam jeszcze raz to badanie i zobaczymy czy plamka dalej jest. Oczywiscie jest mozliwosc ze jest zdrowy bo wiecej dzieci ma taka plamke,ale jest tez szansa ze urodzi sie chory 😞 Nie chcialam was zasmucac,ale wiem ze moge tu wszystko napisac

Madzia wiem ze to smutne cos takiego sie dowiedziec ale zobaczysz bedzie dobrze poczekamy jeszcze i oby plamka sie wchlonela!!!!
Wiesz co na tym polowkowym sie dowiesz wiecej!!!
Kurcze to teraz i ja sie bede martwic bo ja jade 25 lipca na badania prenatalne wlasnie zwiazane z serduszkiem!!!
MADZIA BEDZIE DOBRZE nie martw sie

Witam dziewczynki ja już też po wizycie!!!! Spokojna jestem
moja krzywa cukrowa wyszła mi 154 po 2 godzinach a dopuszczalne jest 160 wiec w normie ale w gornej granicy i lekarz kazal mi znowu powtorzyc fuuuuuj musze to swinstwo wypic 3 raz masakra i kazal mi nadal utrzymywac diete hmmmmmmm coz!!!!
Poza tym mam liczne bakterie w moczu i kazal mi brac furagine no coz trzeba oby mi to przeszlo!!!
a tak to co do ruchow to lekarz mowil ze wszystko w porzadku serce bije u mojego maluszka i mowi ze niebawem powinnam czuc ruchy i lozysko potwierdzil ze mam na przedniej scianie wiec jest wszystko oki i jestem spokojna!!!!!

• Mamusia
witajcie brzuszki 🙂 ja tez po wizycie u mnie wszystko bardzo dobrze aż lekarz był zdziwiony że tak ładnie wszystko widać a dokładnie serduszko pokazał mi nawet kość udową stopę ale płci nie znam położył się cwaniak na brzuchu i koniec lekarz próbował coś podpatrzeć ale niestety nie udało się 🙂 ale mam zdjęcie które zaraz wrzucę pomierzył go ale tylko od główki do pupy 10 cm bo nóżki podwinięte.
Mada_lena trudno jest mówić żeby się nie martwić bo ja tez bym stresa miała trzymam kciuki za twojego szkraba i napewno wszystko będzie w porządku

• Mamusia
Holi heh to mamy prawie identyczne wyniki. Ja tez mam liczne bakterie w moczu ale powiedział mi że ginekolog mi coś przepisze. Odnoście krzywej ja miałam po 2h 164 z tym że norma 2h po posiłku lub glukozie nie powinna przekraczać 140( jesli jest do 200 świadczy o nietolerancji glukozy). W związku z tym iż nie chciał mi dawać na razie żadnych leków dostałam glukometr i teraz mierze cukier. Bo bardzo możliwe że organizm tylko na glukoze tak zareagował. Holi zwróć uwagę czy cukier spadał w ciagu tych 2h. Bo ja miałam wariacje najpierw spadł do 123 a potem wzrosł do 164.