Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry brzuszki 🙂)) milego dnia... aaa wlasnie dla dziewczyn ktore sa za granicą... to ten film "zycie po życiu" jest tez dostepny pod nazwa tajemnice okrągłego brzuszka... jest podzielony na czesci i mozna sobie za darmo obejrzec 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej u mnie też ponuro i nie za ciepło jakies 18 stopni, dzidzia co jakis czas da znac ale niestety jeszcze nie codzien tylko tak co 2 -3 dni a tak to tylko smyranie na leząco czuje jak sie wsłucham

no własnie ja dopiero planuje sie przerzucic z olwiki na krem na rozstepy i powiedzcie jak juz macie jakieś doświadzcenia w co najlepiej zainwestowac moje drogie grudnióweczki 😉???

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
U mnie też jakoś pochmurno, w sumie to nie zapowiada się na deszcz, ale na słońce też... 😞 gdzieś mówili, że od środy powrót upałów - zobaczymy. Słońca brakuje, ja w tym roku wyjątkowo blada i... gruba 🤪
Ula nawet nie strasz tymi rozstępami 😮

• Mamusia
dorianna napisał(a):
Super, ze wreszcie czujecie ruchy malenstw 🤪 juz niedlugo wszystkie bez wyjatku beda je czuly.

A ja dzisiaj robilam urodzinki, w sumie mam jutro, no ale rodzinka sie zjechala dzisiaj 😁
Bylo milo, ale bola mnie plecy od tego przygotowywania...
Wiec nic mi nie zostaje jak lazienka i potem lozeczko 😆
Dobrej nocki brzuszki i zeby wam dzidzie spac nie dawaly od kopniaczkow 😉

HAPPY BIRTHDAY!!! 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Marika ja od pewnego czasu używam balsamu na rozstępy Palmers, czytałam, ma dobre opinie, ale póki co nie mogę sama potwierdzić. Przez chwilę używałam takiej oliwki z rossmana, ale buuuu dla mnie tak śmierdziała, aż mnie naciągało. A do biustu, praktycznie od początku używam Mustela, ale to ze strachu, bo siostrze nigdzie tylko właśnie na piersiach zrobiły się rozstępy 😜
Też jestem zainteresowna, głównie brakiem r o z s t ę p ó w 😉 , więc może niech jakieś doświadczone mamusie doradzą - jak się bronić przed nimi?

• Mamusia
dzień dobry mamusie 🙂
u nas też dzisiaj paskudna pogoda buuuu
Rita sobie robi wolny dzień od pracy i zabiera się za sprzatanie domu który niechcąco troszeczkę zapuściła hehe
jeszcze tylko kilka dni i urlopik achhh całe 3 tygodnie w PL 😁 w sobotę będziemy już w domciu a po urlopie nie wracam już do pracy-myślimy że już czas chorobowe bo pracuje fizycznie i coraz ciężej się pracuje 🙂
Dorianna wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek
Basieńka powodzenia -trzymamy kciuki 🙂

• Mamusia
co do rozstępów ja przy pierwszej ciąży ( 5 lat temu) stosowałam krem tylko nie pamiętam nazwy ale wiem że kosztował prawie 70zł i przykro mi to stwierdzic ale nie pomógł 😞 rozstępy zostały mi na piersiach i trochę na pośladkach brzuch się zachował w idealnym stanie zobaczymy co bedzie teraz 😁 oprócz tego balsmay i różne cuda.

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Dawno mnie nie było. Odpoczywałam na Kaszubach 🙂
I mam radosną wieść: mamy córeczkę 🙂 🙂 Bardzo się cieszę 😁
Tak się ruszała na usg, że nawet lekarz mówił, że nieźle biega 🙂
Odnośnie rozstępów to ja już mam na nogach...Ja się ma predyspozycje to chyba nic nie pomoże.
Pozdrawiam i udanego dnia życzę.

• Mamusia
Cześć dziewczyny! 🙂 ja już obiad zrobiłam i mam już wolne 😜
dorianna Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin 🙂
Basienka powodzenia na egzaminie !! 😜
chamster super następna dziewczynka w śród nas !!!! gratuluję!! 🙂

• Mamusia
Hej,

Dzieki za trzymanie kciukow 🙂 Juz po udalo sie rzutem na tasme 😁 az sie sama z tego smieje.
Passing score: 63% Your scrore: 64% 😁

Ale najwazniejsze ze do przodu 🙂

Co do pogody to faktycznie beznadzieja. Pada od rana, ale podobno sierpien ma byc slonce, oby.

Chamster: gratulacje dziewczynki 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):
no ale ja też jadłam o 11 śniadanie ale już zrobiłam żebym później nie musiała 😁 😜 🙂

Gratuluje w kazdym razie! 😆
Mnie czeka dzis sprzatanie kuchni przed wyjazdem do Polski, do domu mamusinowego, a tam o obiadki to juz sie martwic nie bede 😁

• Mamusia
Hej dziewczynki ja coś przez tą pogodę mam dołek. Kurcze powiem wam że odkąd jestem w ciąży mój mąż się bardzo zmienił niestety na gorsze. Powiedzcie mi jak to u was wygląda, czy bezgranicznie akceptują to że się zmieniacie? Czy starają się aktywnie uczestniczyć w ciąży itd?

• Mamusia
Katja26 a co masz na mysli piszac, ze zmienil sie na gorsze? 😞 byc moze tylko Ci sie wydaje, moze oczekiwalas od niego innego podejscia do ciazy, do Ciebie - a czasami faceci nie potrafia sie otworzyc i pokazac uczuc, na ktore my czekamy. no nie wiem, zalezy o co chodzi.

• Mamusia
mój się cieszy podobam mu się z brzuszkiem mówi na mnie sexi mamcia 😁 podoba mu się że piersi rosną całuje brzuszek i patrzy czy kopie teraz 🙂 wszystkim się przejmuje jak mnie coś boli czy jestem zmęczona albo głodna jest po prostu Kochany 🙂

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Hej dziewczynki ja coś przez tą pogodę mam dołek. Kurcze powiem wam że odkąd jestem w ciąży mój mąż się bardzo zmienił niestety na gorsze. Powiedzcie mi jak to u was wygląda, czy bezgranicznie akceptują to że się zmieniacie? Czy starają się aktywnie uczestniczyć w ciąży itd?

Moj sie cieszy, ale traktuje mnie tak samo jak przed ciaza, no i akceptuje moja zmiane figury i wygladu 🙂
Nawet czasami chyba zapomina, ze jestem w ciazy i kaze mi cos zrobic co nie powinnam.
Przy pierwsze ciazy byl bardziej opiekunczy, no ale teraz tez jest bardziej zapracowany i zmeczony, wiec mu sie nie dziwie.
Do wiekszosci facetow to, ze jego kobieta jest w ciazy to jeszcze nic nie znaczy, ale gdy juz zobacza malenstwo i beda mogi je przytulic to dopiero do nich dociera jaki skarb nosilysmy pod serduszkiem 🙃
Tak wiec nie martw sie tym i nie zaglebiaj za bardzo, bo moze on w taki sposob radzi sobie z ta nowa dla niego sytuacja i musi dotrzec to do niego, a nie kazdy zdaje sobie sprawe z tego co go czeka tak odrazu 😆
Pozrozmawiaj z nim o tym to napewno dowiesz sie wiecej, a moze cos go trapi i czyms sie martwi... Pozdrawiam