Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rita mój też chciał jeszcze troszkę zrzucić, ale tak mu zaczęły ręce drętwieć, że nie było innego wyjścia... do doktora 😮 a ten jak tylko mężuś się przyznał - zaprzestać diety i jeszcze śmiał mu się w twarz, że efekt jojo gwarantowany. Ale mój już tyle w to włożył, że powiedział nie!!! i przeszedł do tego następnego etapu, gdzie już więcej urozmaicenia było. Teraz je już wszystko + te proteinowe czwartki i waga się nawet utrzymuje. Czy ta dieta jest bezpieczna? ... skuteczna to fakt!

• Mamusia
no ja słyszałam że bezpieczna, póki co mój czuje sie świetnie-20kg to dużo zwłaszcza że chłopina sie nie głodzi tylko je ile chce, fakt nie wszystko może ale juz sie przyzwyczaił i nawet nie podjada tego co mu nie wolno a pokusa jest bo ja co rusz mam jakies zachcianki 🙂 za to ja od samego zapachu tych jego kurczaków,ryb i jaj mam dosyc hehe

• Mamusia
🙂) witam witam ale żescie tu napisaly... ja bylam dzis dziewczyny w pracy odwiedzic i od razu dac L4 i co uslyszalam... ??? ze sie pyza robie na buzi 😜 no ładne rzeczy a ja dopiero 2,5 kg do przodu hihihi poza tym posmialysmy sie troszke kazdy brzuchol pogłaskal i wrocilismy wlasnie do domku i gotujemy jak na prawdziwa pyze przsytało pyzy z truszkawkami ;D mniam 🙂
Guga u mnie na suwaczku tez juz 23 tydzien 😜 ale wczoraj o 2 dni mi sie termin przesunal hihihih no ale co tam ... 6 miesiac wita;D bo to od rozpczecia 23 tygodnia ;D

• Mamusia
Agami napisał(a):
🙂) witam witam ale żescie tu napisaly... ja bylam dzis dziewczyny w pracy odwiedzic i od razu dac L4 i co uslyszalam... ??? ze sie pyza robie na buzi 😜 no ładne rzeczy a ja dopiero 2,5 kg do przodu hihihi poza tym posmialysmy sie troszke kazdy brzuchol pogłaskal i wrocilismy wlasnie do domku i gotujemy jak na prawdziwa pyze przsytało pyzy z truszkawkami ;D mniam 🙂
Guga u mnie na suwaczku tez juz 23 tydzien 😜 ale wczoraj o 2 dni mi sie termin przesunal hihihih no ale co tam ... 6 miesiac wita;D bo to od rozpczecia 23 tygodnia ;D

Tylko 2,5 kg do przodu? Trzymasz formę Agami 😆 Ja już 5kg przybrałam, ale jakoś specjalnie tego ani nie widzę ani nie czuję 😜

• Mamusia
mojej młodszej siostrze po pierwszej ciąży został niezły brzuszek i tak na wdechu chodziła 3 lata a jak sie dowiedziała ze znowu w ciąży jest od razu go "puściła" no i od razu reakcje ludzi-O W CIĄŻY JESTEŚ? a ona tak 😁 😁 😁 w 6 tygodniu hahahahaha

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Agami napisał(a):

Tylko 2,5 kg do przodu? Trzymasz formę Agami 😆 Ja już 5kg przybrałam, ale jakoś specjalnie tego ani nie widzę ani nie czuję 😜

a ja jem jak najeta bo lekarz kazał mi przybrac i nic;/ lipa.... jak sie chce to nie mozna.. ale wiesz ja na poczatku zgubilam 3 kg.... wiec nadrobilam teraz te 3 i 2,5 do przodu :P

• Mamusia
mi wczoraj ciocia powiedziała a dziś koleżanka potwierdziła że boczków dostałam...a na początku to miałam wrażenie że sobie poszły gdzieś...ale powiedziały też-ale Ci brzucho wyszło!!więc nie tylko w boczkach mam te 5 kg.staram się jeść lżejszą kolację bo naprawdę będę jak słoń wyglądać...

• Mamusia
Witam Was wszystkie. Mam pracowity dzień cały czas na podwórku. Trzeba korzystać z pogody póki się tylko da. Prania dzisiaj tyle mam że klamerek mi brakło. Schnie wszystko na pył w przeciągu kilku godzin 🙂
Teraz do ogródka połazić boso po trawie się wybieram i do dalszej pracy. Muszę sobie jakoś dzień organizować bo już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty 😁
Też wszyscy naokoło mówią że widać już ciąże. Staram się jeść tylko do 18 - nastej ale czasami mnie tak ssie głodek że muszę coś wrzucić ciekawe ile przybrałam od ostatniej wizyty się nawet nie ważyłam . 🙃

• Mamusia
Hello 🙂
U mnie wydarzyła się rzecz której nie brałam wcale pod uwagę - nie przyjęli mnie do szpitala 😮 Nie było miejsc, ha! Ale rozmawiałam z bardzo fajną lekarką która powiedziała że co prawda muszą mnie przyjąć ze skierowaniem (wyznaczyli termin na piątek) ale jej zdaniem nie ma to sensu bo i tak nic mi nie pomogą, zrobią najwyżej usg...Te przepływy krwi pępowinowej o których była mowa dopiero po 24 tyg 😲 Więc nawet mnie teraz dokładnie nie zdiagnozują. Powiedziała że najlepiej przyjechać pod koniec sierpnia i uwaga _ wtedy w razie czego są już w stanie zrobić cesarkę i uratować dziecko. Więc w takim zawieszeniu będę jescze tylko jakieś 3 tyg, potem jak będzie potrzeba położę się choćby i do końca ciąży. Póki co młoda szaleje w brzuchu więc się nie martwię za bardzo
A teraz w ramach diety NŻTGiRD lecę z psem na spacer, na realizację pierwszej części już za późno 😁

• Mamusia
No ja tez na spacerek z psiakami ale to okolo 1900 bo tu naprawde gorąco...
Mój lekarz powiedział, ze do wzostu 180cm norma w ciązy to przyrost 12-15 kg...
Ja raczej sklaniam sie ku 12 kg...za 15 dziekuję 😜

Na przed- obiadek zjadłam 2 brzoskwienie a na obiad chłodnik mamy...mniam mniam...

Mam na coś ochote ale nie wiem na co 😮 takie są te moje zachcianki 🙃