Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
hej brzuchole,
mialam dzisiaj wizyte. Oczywiście znowu sie nie dowiedziałam, co we mnie siedzi. To moje dziecko przybiera jakies dziwne pozy 😉 kolejna okazja dopiero w 7 m-cu...mam nadzieje ze uda mi sie przed porodem w końcu dowiedziec 😎 lekarz tylko powiedzial ze przez moment wydawalo mu sie ze widzi cipke, ale absolutnie nie jest pewien, wiec dalej trwam w nie pewności.
Poza tym chyba wszystko ok, tylko tym razem nie odstalam ani jednego zdjecia z usg na pamiatke

teraz najlepsze: wiecie ile waży ? Normalnie masakra 😁 lekarz tez mówił, że duże....730gram!!!!!!! Mały olbrzymek 🤪 🤪 🤪 🤪
ale to nic, mama i tak kocha 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Mega waga 🤪

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
hej brzuchole,
mialam dzisiaj wizyte. Oczywiście znowu sie nie dowiedziałam, co we mnie siedzi. To moje dziecko przybiera jakies dziwne pozy 😉 kolejna okazja dopiero w 7 m-cu...mam nadzieje ze uda mi sie przed porodem w końcu dowiedziec 😎 lekarz tylko powiedzial ze przez moment wydawalo mu sie ze widzi cipke, ale absolutnie nie jest pewien, wiec dalej trwam w nie pewności.
Poza tym chyba wszystko ok, tylko tym razem nie odstalam ani jednego zdjecia z usg na pamiatke

teraz najlepsze: wiecie ile waży ? Normalnie masakra 😁 lekarz tez mówił, że duże....730gram!!!!!!! Mały olbrzymek 🤪 🤪 🤪 🤪

No to rzeczywiscie orgom 🙂 ale zdrowy a to najwazniejesze.... czemu mama ma niby nie kochac... 😜

Ulcia... ty pobierz sama sobie patyczkiem a ja zbadam w domowym laboratorium... 😉

• Mamusia
hemoglobina w normie a co do mięsa pierwsze trzy miesiące nawet troszę czwartego praktycznie nie jadłam bo mnie odrzucało bakterie w moczy też liczne lekarz stwierdził że to normalne
Aniqa waga nieziemska najważniejsze że wszystko w porządku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
hej brzuchole,

ale przesunął mi sie termin o tydzien do przodu, czyli na 24 listopada

• Mamusia
Kobiety w ciąży często zastanawiają się, ile aktualnie waży dziecko i czy jest to za dużo lub za mało. Należy pamiętać, że każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie i nie ma sztywnych wartości dotyczących prawidłowej wagi płodu.

Tymczasem waga dziecka, którą można poznać podczas badania USG, jest tylko wartością przybliżoną.
Ile przeciętnie waży dziecko w kolejnych tygodniach ciąży?

Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g

powyzej srednie normy. Jesli przesunał mi sie termin o tydzien, czyli za dwa dni wychodzi na to ze zaczynam 25 tydzień, 730 gram mojego dzidziusia jest w normie

• Mamusia
Aniqua stałaś się listopadóweczką 😁 Maleństwo ma odpowiednią wagę na pewno, w innym przypadku ginekolog by coś sugerował.

Brzuchatki ja się powoli kulam do łóżka, poczytać coś. A tak w ogóle to czytam bajki na głos wieczorami córeczce 😁 Wiem, że mogę czytać cokolwiek, bo kruszynka nic nie rozumie, ale się już tak wprawiam 🙃 Dobranoc.

• Mamusia
No i 14 stron do nadrobienia 🙂
Asiadudzika dokladnie taka twarda pilka 😁 no i to jest zabawne jak juz nie mozna sie tak ulozyc jak kiedys, bo brzuszek przeszkadza 🙂
Wanilia ma pewno wszystko bedzie dobrze wiec sie nie martw i nie mysl o tym jak sie dzidzia rusza to wszystko ok 🙂
Blizniaki2 8 kilo to nie tak zle, biorac pod uwage dwojke malenstw, jak sie to podzieli przez dwa to wychodzi tylko 4 kg 😉
Basienka i Aniqa super ze z waszymi malenstwami wszystko ok, ja musze jeszcze poczekac na USG do poniedzialku...
A widze, ze juz wszystke spac poszlyscie to ja nie mam co tu siedziec tez sie zbieram 🙂
Dobrej nocki pa 🙂

• Mamusia
O masakra ile zaległości przez jeden tylko dzień 🤪
Jeszcze nie czytałam ale domyślam się, że sporo się działo...zabieram się do czytania i mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wytrwam do końca 🙂
A jeśli nie to do jutra brzuszki 🙂

Dobranoc 🙂

• Mamusia
ania- napisał(a):
Ulka napisał(a):
mi powiedział ze w ciazy sie rozrzedza krew wodą? czy czyms i wszystko leci w dół te erytrocyty, hemoglobina i mi zapowiedział ze za miesiac damy leki jakies na tą krew bo juz mam ponizej normy ale jeszcze nie trzeba ,
pozatym te bakterie co wam wykryło niektorym to były na wymazie z pochwy czy z moczu posiew czy cos?
bo ja nie mialam do tej pory nic pobierane z pochwy i tak sobie mysle ze jak do 9 mies mi nie pobierze to sobie chyba sama pobiore patyczkiem do uszu i do laborat dam hahahahah

Ulka dobra jestes z tym wymazam sie usmialam 😁 😁 😁 ja tez niemialam ale chyba dlatego ze niemialam zadnych uplawow do tej pory .. tak mi sie wydaje

ulka to w cale nie glupi pomysl, mnie w zeszlym roku jak mialam kontrolne robic badania to tez maz pobieral, tylko ze musisz sobie kupic specjalna wymazowke z podlozem. Serio, wymaz to nic trudnego, a nie chcialo mi sie placic 200zl za kazdym razem za wizyte 😉

a bakterie wyszly mi teraz z wymazu z szyjki. ale w zelszym roku wiem ze z posiewu moczu tez mi wychodzily jednoczesnie...

• Mamusia
hej mamuśki ale szalejecie na tym forum ciężko za wami nadążyć 🙂

dobrze ze wszystkie wizyty dobrze się kończą 🙂 a z waga bywa różnie ważne żeby przybywało u mnie w pracy dziś przyszła laska co rodzic ma ok 10 sierpnia i mówi ze jej strasznie ciężko bo mały miesiąc temu ważył już 3,5 i mówi ze przy porodzie to będzie miał ładnie ponad 4 kilo ale wszystkie wyniki dobre to tylko się cieszyć i drżeć przed porodem jak to pójdzie...... 🙂 🙂 da rade 🙂

mi brzuch tez czasem wieczorem twardnieje ale tylko na chwile 🙂 wiec zakładam ze norma

dorianna a ja póki co korzystam z możliwości przytulanka z mężem póki brzusio nie przeszkadza bardzo i oboje jesteśmy bardzo zadowoleni 😘.......... czasem to mam takie zachcianki ze szok..... 🙂

a wizytę mam w piątek o 19.30 a później w nocy wyjazd nad morze 🙂 może spotkam jakaś grudnióweczkę

• Mamusia
dzień dobry 😁
a ja dzisiaj spać nie mogłam pewnie z wrazenia bo doczekałam sie tego urlopu i dzisiaj mój ostatni dzień w pracy jest 🙂 mieliśmy jechać jutro rano a on chce juz dzisiaj wieczorem ale sama nie wiem -zobacze jak bedzie wygladał po pracy bo jednak to prawie 1000km więc zmęczonego go nie puszcze. ale sie ciesze mamy tyle planów sze ho ho 3 tyg w Polsce achhhhh

• Mamusia
marika321 napisał(a):
hej mamuśki ale szalejecie na tym forum ciężko za wami nadążyć 🙂

dobrze ze wszystkie wizyty dobrze się kończą 🙂 a z waga bywa różnie ważne żeby przybywało u mnie w pracy dziś przyszła laska co rodzic ma ok 10 sierpnia i mówi ze jej strasznie ciężko bo mały miesiąc temu ważył już 3,5 i mówi ze przy porodzie to będzie miał ładnie ponad 4 kilo ale wszystkie wyniki dobre to tylko się cieszyć i drżeć przed porodem jak to pójdzie...... 🙂 🙂 da rade 🙂

mi brzuch tez czasem wieczorem twardnieje ale tylko na chwile 🙂 wiec zakładam ze norma

dorianna a ja póki co korzystam z możliwości przytulanka z mężem póki brzusio nie przeszkadza bardzo i oboje jesteśmy bardzo zadowoleni 😘.......... czasem to mam takie zachcianki ze szok..... 🙂

a wizytę mam w piątek o 19.30 a później w nocy wyjazd nad morze 🙂 może spotkam jakaś grudnióweczkę

Teraz to juz mozna baraszkowac ile sie da w zaleznosci od ochoty 😜
A z rosnacym brzuszkiem idze znalezc zawsze jakas pozycje zeby nie przeszkadzal (przewaznie od tylu) 😉
W poprzedniej ciazy kochalam sie z mezem do ostatniego dnia i w niczym to nie przeszkadzalo 😁

• Mamusia
Dzień dobry bardzo 🙂
Ale ładnie na dworze, aż chce się żyć 🙂
Mi ostatnio załączył się syndrom "wicia gniazda" i wreszcie wykończymy mieszkanie (choć postanowione, że na wiosnę budujemy się, słyszałyście o domach kanadyjskich? dość tanio wychodzi budowa...), wczoraj małe przemeblowanko, żeby zobaczyć ile miejsca będzie w kąciku dla dziecka...
W nocy prawa pierś mnie strasznie bolała, kuła, aż się obudziłam.. brzuch też mi twardnieje i ciągnie mnie tak coś w środku (dzisiaj w nocy tak miałam) 😞 czy to niebezpieczne? wizytę mam dopiero 29 sierpnia...
Ulka ja dużo w życiu nospy się nabrałam, z uwagi na nawracające zapalenia pęcherza iraz w ciąży też wzięłam, bo pławy i skurcze miałam, ale boję się jej strasznie. Wiecie, że w innych krajach jest wycofana?