Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

tu nie chodzi o mnie, tylko o całą sprawę.
Po to jest druga strona - TYLKO DLA MAM, i po to są ostrzeżenia przed postem, by nie było niepotrzebnego zamieszania oraz by zaoszczędzić niektórym niepotrzebnych nerwów.

Jak widać to i tak nic nie daje, bo niektóre z Was i tak nie bacząc na ostrzeżenia czytają, a potem jest problem. I kto potem jest winny? Oczywiście - osoby, które piszą, nie te, które czytają.
Trochę wyrozumiałości dla innych i będzie ok 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
admin napisał(a):
Po to jest druga strona - TYLKO DLA MAM, i po to są ostrzeżenia przed postem, by nie było niepotrzebnego zamieszania oraz by zaoszczędzić niektórym niepotrzebnych nerwów.

Jak widać to i tak nic nie daje, bo niektóre z Was i tak nie bacząc na ostrzeżenia czytają, a potem jest problem. I kto potem jest winny? Oczywiście - osoby, które piszą, nie te, które czytają.

ja tu nie widze zadnego problemu, bardzo jestes obrazalski 🙂

aaa, jak juz tu zagladasz, to mam takie pytanie. mozna jakos trawle wylaczyc tego Tomusia juniora u gory? Mnie osobiscie jest bardzo przykro jak to czytam i patrze na to zdjecie, a czytalam juz to 100 razy, za kazdym razem jak wlaczam strone.

• Mamusia
pammat napisał(a):
dziewczyny ale byłam na spacerku 2 godziny siedziałam też na ławeczce w cieniu tak przyjemnie 🙂 teraz czekam aż się klopsy usmażą i ziemniaki ugotują bo jestem mega głodna 🤪

ja tez bylam z piesiurami, fajnie grzeje dzisiaj 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
admin napisał(a):

aaa, jak juz tu zagladasz, to mam takie pytanie. mozna jakos trawle wylaczyc tego Tomusia juniora u gory? Mnie osobiscie jest bardzo przykro jak to czytam i patrze na to zdjecie, a czytalam juz to 100 razy, za kazdym razem jak wlaczam strone.

Admin....Popieram Chloe...mi tez przykro patrzec za kazdym razem na małego 😞

chloe napisał(a):
admin napisał(a):

Ale ja się wcale nie obraziłem 🙂 Próbuję jak zawsze stopować emocje i niepotrzebne zaczepki. To dziewczyny z tamtych wątków, z tamtej strony, po przeczytaniu tego mogłyby poczuć się urażone.

• Mamusia
admin napisał(a):
chloe napisał(a):
admin napisał(a):

Ale ja się wcale nie obraziłem 🙂 Próbuję jak zawsze stopować emocje i niepotrzebne zaczepki. To dziewczyny z tamtych wątków, z tamtej strony, po przeczytaniu tego mogłyby poczuć się urażone.

Ciesze sie 🙂
a te dziewczyny na szczescie nie wchodza dla forum dla ciezarnych 🙂 a my na ich, i juz 🙂 🙂

PS. co z tym Tomusiem?

• Mamusia
Tak sobie myślę że pewnie niewiele z nas będzie miło wspominało sam poród. Ja sama też się nasłuchałam strasznych historii i myślę sobie: co z tego? Teraz już za późno na rozważania czy mam ochotę rodzić 🙂 Trzeba to przeżyć i już. I nawet gdybym miała pewność że będą to najtrudniejsze chwile w moim życiu to bym z ciąży nie zrezygnowała, chyba jednak instynkt macierzyński jest w nas silniejszy 😁 Ale nie ma co zakładać najstraszniejszych scenariuszy, pomyślmy w jakich warunkach rodziły i co przeżywały kobiety kiedyś 😮.
Hmm, a tak na wszelki wypadek nie wchodzę na strony i wątki "porodowe" 😉 Znajoma obejrzała przed swoim porodem film na ten temat i ryczała tydzień - a poem urodziła zdrowego chłopca a samo wydarzenie zakwalifikowała do kategorii "da się przeżyć" 😉

• Mamusia
chloe ja się poczułam urażona, nie jestem żadna wariatką wypisującą brednie i głupoty 🤔 😠 opisała swój poród, moje przeżycia i odczucia,
zanim urodziłam również czytałam opisy porodów innych brzuchatek i z jednej strony bałam się coraz bardziej ale z drugiej strony przygotowywałam się psychicznie na ten moment, dzięki opisom przynajmniej wiedziałam co mnie czeka
nie chcesz nie czytaj, ale nie obrażaj innych 🤔

• Mamusia
Zaraz mi się żołądek na drugą stronę wykręci, czekam z obiadem na męża...Mała też mnie szturcha więc trudno mi się skupić na czymś innym niż brzuch 😁
Zabrałam dziś piesa i pojechałyśmy do znajomych na działkę pod lasem, prawie 5h na świeżym powietrzu i słoneczku i zasypiam - szok tlenowy normalnie 🙃

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Właśnie sobie uświadomiłam ile osób czyta tu nasze wpisy i poczułam się trochę niekomfortowo.... 🥴

dokladnie 🤢

aisak - to samo mozemy powiedziec tobie, nie wchodz i nie czytaj jak potem przezywasz i koniec tematu 🙂 poza tym skad wiesz ze slowo wariatka bylo o Tobie, pisalam ogolnie o internecie. i z tego co mi sie wydaje to ty jestes z tego forum a ja wlasnie podalam wpisy z TEGO forum na wzor do nasladowania!!!!! 🙂 a za wariatki uwazalam i nadal uwazam kobiety ktore z premedytacja sieja panike wsord ciezarnych, zaspokajajac w ten sposob swoja rzadze znecania sie, na INNYCH FORACH!! 🙂

to byl moj ostatni post na ten temat 🤪

• Mamusia
ale sie tu cicho zrobiło... mam nadzieje ze to nie po tej akcji z adminem i ze bedziecie tu zagladac pisac i w ogole ;D bo smutno by bez was bylo.... ja wlasnie wyprasowalam 22 koszulki meza... wczesniej robilam pizze ;D i padam na pyszczek dzis juz 😜

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Bylam wlasnie w aptece zeby kupic sobie sok z żurawiny. Szczesliwa wrocilam do domku i sie okazalo ze babka nie dala mi soku z żurawiny tylko jakiejs "Noni" i w dodatku pisze: "Preparat nie jest wskazany dla kobiet w ciazy i matek karmiacych".
Jutro znowu musze tam isc 😞

Dziś przeczytałam podobną historię. Moja znajoma kupiła farbę do włosów a sklepie fryzjerskim. Miał być piękny blond ale się panu pomyliło i dał brąz. Koleżanka zauważyła jak już z farbą na głowie siedziała. 😁 😁 😁 Pan się przejął i opłaci jej wizytę u fryzjera, żeby kolor zmienić.
A ja właśnie z córeczką wróciłam z wyprawy rowerowej - kocham wieś latem 🙃

• Mamusia
A tak wogole to moj maly mnie dzisiaj wykonczyl swoim zachowaniem, byl nieznosny i niegrzeczny przez caly dzien, to chyba od tych upalow, bo nie mam innego wytlumaczenia...
Ale na szczescie teraz spi i moge odsapnac 😆
PS. Tez jestem ciekawa ile osob sledzi nasze wpisy, a sie nie dolancza, hehe pewnie sporo... Pozdrawiam ich 😉

• Mamusia
hej dziewczynki mała burz przeszła na forum 🙂 nie dajmy się zwariować każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie
u mnie robót ciąg dalszy cieplutko tez było także chłopcy poszaleli na polu i dosyc grzeczni byli 🙂

• Mamusia
A ja dziś przesadziłam troszkę z spacerkiem po Zoo
Powiem wam ze jak wróciłam do domu to padłam na łóżko i nie mogłam się z nim rozstać
Wszystko mnie ciągnie kręgosłup boli oj odpoczywam teraz mam nadzieję że jutro wszystko będzie oki 😲
8mego sierpnia wizyta ciekawe co powie lekarz bliźniaki pozdrawiają i sobie fikają 🙃

• Mamusia
Witam 🙂
Same sie przekonamy jak to jest jak przyjdzie na to czas, kazda ciaza jest inna, nawet gdy przy pierwszym porodzie kobieta miala zle to przy drugiej moze byc dobrze i na odwrot, wiec co ma byc to bedzie i tyle kobiet juz to przezyly, ze my tez damy rade 😆

Ulka tez zauwazylam, ze Tomeczek zniknal 😁

Milego dnia zycze i byle ten upal byl do zniesienia 😆