Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

hejka dziewczyny teraz dopiero siadam i coś pisze bo ciągle coś do załatwienia mam kurde!!!! upały są niezłe ale chyba lepsze to jakby miało być zimno i deszcz miał padać!!!! hehehe Co do tych waszych przypadłości to nieźle się zbiera a niby ten 2 trymestr ma być super ehehe ja też tak jak wy mam z tym brzuchem że się napina i twardy jest ale tak już jest i trzeba się przyzwyczaić !!!

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej,

Dorianna: to super ze juz wrocilas ze szpitala 🙂 Napisz jak tam u Ciebie?

Co do problemow ze stronka to ja tez mialam, chyba im server padl na weekend 😉

Ja juz w pracy od 7:30. Mlody dzis kopie od rana 😁 Dzis odbieram wyniki krwi i moczu 😉 a w przyszlym tygodniu do kontroli ide zaraz przed urlopem 🙂

• Mamusia
No to pisze co u mnie 🙂
Bylam w szpitalu od srody do soboty, troche sie wynudzialm, ale wiesci sa dobre 🙂
Z moimi zylakami okazao sie, ze nie jest tak zle, bo w pochwie i wokol macicy czysto, tylko na nodze i kroczu sa i zostana, wiec nie mam sie czym martwic, no i tez nie sa jeszcze takie duze, dostalam tabletki i mam nosic rajstopki uciskowe 🙂
A z mojego maluszka wykrytym na USG polow. nieznacznego stopnia powiekszeniem ukladu kielichowo-miednikowego obu nerek (czyli wodonerczem), wszystko ok, okazalo sie, ze wada musiala sama sie naprawic 😆 i moj maluszek jest calkowicie zdrowy, wazy juz prawie 800 gramow, lozysko, szyjka i wody plodowe ok 🙂
Jestem happy i kamien spadl mi z serca 🤪
Naprawde to forum jest szczesliwe i byle tak do konca ciazy 😁

• Mamusia
Hurrraaa forum działa !!!! 🤪

Alez ja byłam w nerwach...nawet nie wyobrażam sobie gdybyśmy sttraciły kontakt ze sobą !!!

Guga cierpi katusze... 😞 bolą mnie biodra i kręgosłup az po nocach nie sypiam...

Ale chociaz dobre newsy na forum dzisiaj od rana 😆 -> Dorianna

cd remontu.... ale bede zagladać

Buzki brzuszki

• Mamusia
doberek 🤪
kurcze ale sie bałam-wrócilismy z urlopu 2 dni temu,chłopaki całymi dniami w pracy a ja do 19 sama w domu ale mówie nic-mam przecież tyle zaległości na forum to będzie jakies zajęcie i co widze? -nic, forum diabli wzieli buuu no ale na szczęście wszystko wróciło do normy i zabieram sie za lekture 🙂

• Mamusia
może najpierw napisze co u mnie tak na goraco-urlop był taki sobie,na poczatku mieliśmy duzo nerwów bo ciągle nic nie wychodziło i wiecznie gdzies jakies kłopoty to u mnie w domu to u Adama ale ostatni tydzień był superowy nawet wyjechalismy sobie pod domki tak że załapaliśmy sie na odpoczynek 🙂
ale podróż do niemiec była straszna, musielismy jechać autokarem bo auto zostawilismy w PL i wyobraźcie sobie ze wracaliśmy w ten pierwszy upalny dzień w piatek autokarem bez klimatyzacji-normalnie koszmar,do tego wody w zlewie w łazience nie było tak ze nie było mozliwości nawet sie ochłodzić,nie było czym oddychać,ludzie wyzywali kilka osób zasłabło, w niemczech zimno i na postojach wychodziliśmy z autokaru mokrzy jak po deszczu na ten wiatr jechaliśm y 13 godzin a juz w połowie koszulki nie przyjmowały potu-mówie Wam najgorsza noc w moim życiu-ludzie grozili ze zaskarżą te linie i jak ktos sie rozchoruje to wystapi o odszkodowanie -masakra

• Mamusia
Witam Brzuszki 😘

Probowalam sie tu wczoraj dostac i nic! Jestem juz we Francyji, juz sie troche przyzwyczailam, a nawet szczesliwa jestem, bo w koncu z mezem. z drugiej jednak strony ogromnie tesknie za Polska, a na mysl o dzieciach moich siostr kreca mi sie lzy... Podroz przezylam, a nawet jechalo sie dobrze 🤪 Wystartowalam w piatek o 12 z siostra w domu do Bydgoszczy, stamtad bus do Poznania, i kolejno autokar do Lyonu- okolo 14 godz. dnia kolejnego 🙂 Tu oczekiwanie do 17 na autobus portugalski, ktory powinien nas dowiesc do okolo 19.30 do Clermont-Ferrand. Ale nie wiedziec dlaczego panowie kierowcy zatrzymali sie na godzine w St-Etienne (nikt nie wysiadal nikt nie wsiadal, a ludziom wlosy deba stawaly ze zlosci). Na domiar zlego po pol godziny, jakies 40 km przed celem upragnionym zrobili przerwe na 45 minut 😁 Dojechalam po 22 🙃 Czyli mozna policzyc jakies 32 godziny w podrozy 😁

• Mamusia
uff zaległości nadrobione 🙂 teraz bede śledzic forum na bieżąco
gratuluje udanych wizyt i kolejnych księżniczek 🙂
Dorianna to super wieści-ciesze się razem z Tobą
pisałyście coś o tych fotelach, a wiec jak przyjechaliśmy z urlopu to wchodze do naszego mieszkania patrze a tu na srodku salonu stary wiklinowy fotel bujany po babci-wkurzyłam się ze nam go tam postawili bo pewnie nie mieli gdzie i kazałam Adamowi go wynieść bo tylko szpecił salon a sypialnia w remoncie aleee odwiedziła nas moja przyjaciółka z kilko miesięczną córeczką i nocowały u nas kilka dnidziewczynyyy ona sie zakochała w tym fotelu i mojej poduszcze C, siadała z małą w nim i w 3 min ta zasypiała a jak chciałyśmy sie czymś zająć a mała nie spała to sadzałyśmy ją na materacu i owijałyśmy poduszką -kurcze jakie to praktyczne, tak ze fotela nie oddam odnowi sie go troszeczkę i sru do dziecinnego pokoju hehe 😁

• Mamusia
cześć dziewczynki.a już myślałam ze tylko ja mam kłopoty ze stroną.mało do nadrabiania od piątku:P u mnie remoncik też już solidnie się zaczął bo najpierw jeden pokój obok naszego kończyli(i jeszcze się robi) a od dzisiaj solidne zrywanie podłogi u rodziców na dole,drapanie ścian przekierowywanie rur, pozniej jakies malowanie,nowe szafki i po prostu bajzel na kółkach.a hałas!! młoty,wiertarki i o matko! jak się zaczyna od początku to idzie chyba lżej a najgorsze te przebudowy i remonty.ciagle coś nie tak...i ciagle czegoś brakuje.a do tego jeszcze mój ojciec majster więc u nas obcych nie ma i żadnego majstra nie wpuści.więc jak to w domu - jeszcze gorszy pierdzielnik.... ale nic tam.mam nadzieję że będzie szło tak jak powinno i wyrobią się do grudnia żeby mi ten pokój obok oddać, bo teraz mają w nim zamieszkać jak będą zrywać podłogę w pokoju swoim.dobrze będzie 🙂 Dorianna bardzo miło słyszeć dobre wiadomości od Ciebie 🙂 oby tak dalej Rita współczuję podróży,ja mam chorobę lokomocyjną więc nie wiem czy bym wsiadła do autobusu w taką pogodę...rozchorowała bym się konkretnie. swoją drogą jestem strasznie ciekawa jak tam Rubi czy faktycznie wyjdzie jej ta dziewuszka 🙂 nie mogę się doczekać aż przy kolejnym usg będzie nam się tu cieszyć z córeczki 🙂

• Mamusia
KONTAKT Z BAZĄ 🤪
Cześć dziewczyny już myślałam że nam się forum na dobre rozwaliło !! 🤨
Dorianna my ci mówiłyśmy będzie wszystko dobrze!! 🙂
Ja jutro mam wizytę na 9:30 u gin zobaczę swoje maleństwo 🤪
dzisiaj w nocy zabolał mnie jajnik ze 3 razy tak konkretnie że zrobiło mi się słabo 😮 i mój szybko okno otwierał na oścież ..
zobaczymy co jutro powie lekarz.. jestem dobrej myśli bo mała lata jak dzik cały czas.. 😁

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Mam pytanko czy cwiczynie miesnie Kegla?
Podsylam linka:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cwicz-miesnie-kegla_35122.html

Ja się staram ćwiczyć, jak mi się przypomni ☺️ Podobno dobre jest "przytrzymywanie" moczu podczas sikania i staram się to robić, oprócz sikania porannego bo tu nie ma szans na postoje tak mi się sikać chce po nocy 😁

• Mamusia
Dobry dziewuszki 🙂 A juz myslalam, ze ciemna mogila z "naszym" forum. Podróznym wspolczuje takich podrozy, ale najwazniejsze, ze cale i zdrowe w domciu 🙂 Ja mam jutro o 18.10 wizyte u poloznej i pewno znowu nie zobacze Niuni 😞 Wogole od dwoch dni rusza sie jakos slabiej i rzadziej, ale komu chce sie stale tanczyc. Buziole i milego dnia