Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pammat napisał(a):
dziewczyny ale się obżarłam pierogami z truskawkami zaraz pęknę idę się położyć przed tv sama sobie krzywdę robię 😁
Agami gratuluję udanej wizyty 🙂
Rita ten wózek na zimę chcesz kupić z Agami ?? jakie on ma kółka 😮 współczuje wam jechać tym w śniegu...
gdzie się podziewa chloe 😮

nom wiem jakie ma kółka.... ale coz poradzic... kasy za bardzo nie ma a udalo sie za 250 kupic z nieuzywana spacerowka i nowym wkladem do fotelika wiec jak nowy... a niestety nie stac nas na nowy wozek;/ a tu przynajmniej wiem od kogo biore i ze ta osoba bardzo dbala o niego....i znam brzdaca co nim jezdzil.. a snieg.... u nas na osiedlu raczej chodniki sa dobrze odsniezane...odsnioeza administracja osiedla a nie miasto wiec jest ok... jakos damy rade te 3 miesiace sie przemeczyc ....
no wlasnie gdzie jest chloe?

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
guga oj zebys wiedziala, ze dziekuje Bogu 🙂 A poloznej to ja juz na oczy nie chce ogladac ech szkoda slow. Teraz juz tylko lepiej bedzie 🙂
Pammat ale mi narobilas smaka na pierogi z truskawkami, ale bym sobie zjadla tak z cukrem i smietana. Udusze Cie, bo u mnie nigdzie nie kupie a sama to raczej nie umiem zrobic 😉

• Mamusia
hej,
mam pytanie troche z innej beczki, urzadzamy teraz sypialnie i kupujemy łóżko sypialniane (dotychczas spaliśmy na rozkladanej kanapie) i mam dylemat jaki kupic materac: sprężynowy czy lateksowo-piankowy.
Kupowała moze któras z was ostatnio łóżko? bo nie mozemy sioe zdecydowac, nie mam za bardzo kogo zapytac, a w koncu materac kosztuje 1000zł, wiec trzeba to przemyslec, który wybrac

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
hej,
mam pytanie troche z innej beczki, urzadzamy teraz sypialnie i kupujemy łóżko sypialniane (dotychczas spaliśmy na rozkladanej kanapie) i mam dylemat jaki kupic materac: sprężynowy czy lateksowo-piankowy.
Kupowała moze któras z was ostatnio łóżko? bo nie mozemy sioe zdecydowac, nie mam za bardzo kogo zapytac, a w koncu materac kosztuje 1000zł, wiec trzeba to przemyslec, który wybrac

my mamy spręzynowy. spręzyny są w kieszeniach takich a na to jest chyba połozony kokos jak sie nie myle. bierz materac z dluga gwarancja... my kupilismy z gwarancja na rok a w kilku miejscach jest porpstru wybity;/ a ma tylko niecale 1,5 roku uzytkowania.. i zeby nie bylo skojarzen to to nie od uzytkowania nadmiernego;D warto wiec zainwestowac w cos lepszego.. jesli moge ci cos jeszcze doradzic to bierz sobie do lozka stelaz taki podnoszony np na sprezynach..... pod lozko wchodzi baaardzo duzo zeczy a jak sie ma małe mieszkanko takie jak my mamy to to wrecz składzik jest..kupujesz te worki takie zasowane lub kartony i sezonowe rzeczy pod lozno ;D. my wzielismy normalnie kładziony na płasko.... i teraz zeby cos wyciagnac to we 2 osoby trzeba to dzwigac bo ciezkie cholerstwo....sorka za błedy bo widze ich mase ale szybciutko pisze posta i znikam sie kapac;p i spac.. buziaki dziewczynki;*

• Mamusia
heeeej 🙂

no to relacje z mojej wizyty 🙂
- do dzisiaj przybrało mnie 4,1 kg 🙂
- dzidziuś waży 724gramy
- kość udowa - 4,6cm
- obwód brzuszka - 19,4 cm
- obwód główki ciemieniowy - 6,2cm

wszystko jest w jak najlepszym porządku 🙂 pani doktor powiedziała, że wszystko jest super 🙂

no i mój chłopak znowu siusiaczka wywalił do zdjęcia 🙂

• Mamusia
no ulżyło mi, że wszystko dobrze 🙂

i następną wizytę mam 16 września czyli za 2 tygodnie i 2 dni a nie za 3 tygodnie jak normalnie, bo akurat wtedy będzie mój mąż 🙂 i zapytałam się pani doktor czy mogę tak przyjechać 😁 a ona bardzo lubi jak przychodzi z mamusią tatuś dziecka, więc oczywiście się zgodziła 🙂

• Mamusia
aaagaaa : gratuluje zuch zdrowego chłopaczka i mile zakończonej wizyty no i fajnie że uda ci się z mężusiem za 2 tyg iść na wizytę to bardzo fajne ja zawsze jestem z moim i tak cudownie się przezywa razem 🙂 ja idę na swoją wizytę już w poniedziałek ale ten czas leci hihi
Dziewczyny wrzucajcie swoje foty z brzuszkami fajnie by było porównać w miarę te same terminy hihi choć ja i tak pewnie podwójnie szeroka 🙃
Już jestem po kąpieli relaksacyjnej no i zaraz zrobię sobie mleko z miodem na noc może to pomoże na sen phi zobaczymy dobranoc brzuszki dzieciuszki dziewuszki 🙂

• Mamusia
Witajcie!!!!!!!
Nareszcie!! 🙂
Ja wrocilam wlasnie ze szpitala, jeszcze nie nadrobilam waszych postow ale mysle ze bede miala duzo czasu bo nadal musze lezec...
Wyladowalam na izbie przyjec w niedziele, kiedy oprocz stawiania sie brzucha dolaczyly sie bole krzyza i kolatanie serca. Lekarka kazala mi jechac wiec pojechalam, i tak przelezalam tam 3 dni na obserwacji i badaniach. Okazalo sie ze przyczyna stawiania sie brzuszka, plamienia podczas badania i bolu krzyza byla infekcja E. coli szyjki macicy 😮 na szczescie juz skutecznie wyleczona i wszysto jest ok 🙂
maly wazyl w niedziele juz 615g, szyjka ma dlugosc 45mm wiec dluuuga, a ziejaca to taki jej urok ale nie znaczy to ze jest rozwarta. Oprocz tego mam dolna granice poziomu magnezu wiec dostalam kroplowke, do tego no-spa przez tydzien i gynalgin i jest ok 🙂
Na szpital nie narzekam, jedzonko dobre, codziennie sluchanie serduszka dziecka i badanie skurczy na ktg, bylo z kim pogadac i ogolnie sie uspokoilam 🙃
Ale ciesze sie ze juz moge do was wrocic, tam o wi-fi mozna zapomniec 😜
Dobrej nocki, do jutra!!! 🙂 🙂 🙂)

• Mamusia
guga napisał(a):
beata26 napisał(a):
guga najgorsze tutaj jest to, ze jeszcze wczoraj jak pytalam polozna jak bardzo niebezpieczne dla dziecka jest wysokie cisnienie to mi powiedziala, ze nie bardzo, bo generalnie o co bys nie zapytala, to w ciazy wszystko jest normalne od plamien z krwia po bole brzucha i skorcze. W Holandii odnotowano najwieksza smiertelnosc dzieci nienarodzonych i noworodkow i teraz wiem dlaczego..
Teraz przynajmniej wiem, ze bede pod opieka lekarza i co tygodniowe kontrole pozwola uniknac nieszczescia.

Nadcisnienie moze doprowadzic do stanow przedrzucawkowych...mialabys kochana po dziecku ...dziekuj Bogu!!!

jak lezalam teraz w szpitalu to bylo kilka kobiet z nadcisnieniem, tak czesto sie dzieje ze ostatnim trymestrze. zadnej z nich nie pozwolono przez to rodzic silami natury. takze lepiej zadbac i cisnienie wczesniej. dodam ze dzieciaczki rudzily sie przez cc, sliczne i zdrowie 🙂

• Mamusia
Dzień dobryyyyy 🤪
aaagaaa gratuluję udanej wizyty kochana 🙂
chloe już się zastanawiałyśmy z dziewczynami gdzie ty się podziewasz 😮 najważniejsze że już jest wszystko dobrze 🙂 a gynalgin duży co? ile ja się namęczyłam żeby to wkładać co noc 🤢

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
hej,

my w zeszłym roku kupiliśmy właśnie piankowo-lateksowy i jesteśmy mega zadowoleni 🙂 🙂 🙂 wczoraj usnęłam na sofie przy telewizorze i wstałam taka połamana, baaa już nawet myślałam, że nie wstanę 😉 mam materac z ikea - sultan fossing i polecam 🙂

Aaagaaa gratuluję udanej wizyty 🙂

• Mamusia
hej, ja też się z rana nie mogłam na brzuszek dostać 😠 A wstałam o 7 i wyszłam z psem na spacer poranny i po bułki żeby mężowi do pracy kanapki zrobić - taka ze mnie żonka wspaniała 😁 Gorzej że jutro mąż wyjeżdża godzinę wcześniej więc nie wiem czy mi motywacji starczy w kwestii porannego biegania do piekarni 🥴 Zwłaszcza że sypiam całkiem nieźle i spokojnie mogłabym wstawać później. Jak przeczytałam jakie niektóre z nas mają problemy ze spaniem to nawet przestałam mieć wyrzuty sumienia że dużo śpię i stwierdziłam że trzeba korzystać póki można 🙂 Jak mężuś wychodził rano to jakoś mi się smutno zrobiło że sama zostaję. Miałam nawet w zeszłym tyg przebłysk taki żeby do pracy wrócić ale to bez sensu raczej już teraz...
Wiecie, ja też już jestem w siódmym miesiącu, za trzy miesiące będę już pewie biegać po schodach i myć wanne dwa razy dziennie w nadziei że coś się zacznie 😁 A może już będę po? W końcu termin 4.12 +- dwa tygodnie 😮
Gratuluję udanych wizyt wczorajszych, oby tak dalej bezproblemowo.
Chloe jesteś nareszcie, martwiłyśmy się co Cię tak wcięło. Super że szpital Cię uspokoił, leż sobie spokojnie i się z dzidzią przez brzuch szturchaj - niedużo już zostało do końca więc warto wziąć na wstrzymanie i zadbać o siebie 🙂

• Mamusia
Czesc brzusie 🙂
ja mialam wczoraj połówkowe wszystko dobrze z dzidzią doktor pooglądał i pomierzył mam tez nawet fajne foty i filimik na DVD z całego badania po pracy wkleje wam fotki i napisze rozmiary bo dokładnie nie pamietam...... a wczoraj sił brakowało bo po wizycie tyle sklepów zleciałam ze szok

no i dwie najważniejsze rzeczy to mój synuś (BEDZIE CHŁOPCZYK 🤪 ) waży narazie 439 i nie wiem czy nie troszke za mało...... chociaż lekarz powiedział ze to wszytsko w normie
w związku z tym moja data porodu przeszła az na 6.01.2012 wiec nie wiem co ze mnie za grudnióweczka ......... ale chyba mnie nie wygonicie..... 🙂