Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry,
ale Wam się udało naprodukować tekstu przez sobotę 🙂
Ja znów u teściów byłam, okazało się że teściowa poważnie chora a nie chce się zgodzić na operację bo się boi. Więc pojechaliśmy, mój M ją przekonywał ale poki co dupa.. Coś czuję że kiepsko się to skończy i nawet nie mam siły myśleć o tym co będzie jak się teściowa faktycznie nie zgodzi. Wróciliśmy dziś rano do naszego bajzlu i sił mi już brakuje a jeszcze poczytałam o Waszych obiadach i normalnie mi się ryczeć chce bo mnie dziś czekają kanapki, M musiał do pracy pojechać a sama jeść na mieście nie chcę...Zresztą te obiady poza domem kosztują majątek biorąc pod uwagę że remont 2 tyg już trwa 🤔 Chyba sobie z rozpaczy zafunduję lody alo inną bombę kaloryczną.

• Mamusia
Witam! W piękne słoneczne popołudnie! 😎
Zjadłam pyszny obiadek z moją ulubioną duszona marchewką i zabieram się do pisania pracy. Jutro dowiem się od kiedy zaczynam praktyki, więc muszę się spieszyć z teorią żeby potem nie mieć zaległości zbyt wielu 🙂
Życzę miłej niedzieli !

• Mamusia
Ojjj ale tutaj niedzielny spokój 😉
To pewnie taka cisza przed poniedziałkiem jak dziewczynki zaczną swoje ciekawe weekendy opisywać 😉
Ja póki co nadal na kanapie...chociaż słoneczko świeci jak szalone 😎
I nie wiem czy to lenistwo czy po prostu brak sił witalnych...
Ale Kajtuś ma przynajmniej dużo miejsca dzisiaj z którego korzysta na maxa bo prawie cały czas leżę 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Kurcze dziewczyny jakies kreatywne sa. Ja zazwyczaj nudze sie w niedziele. Chyba zraz z tego wszystkiego zaczne sie uczyc. 🙃

Hehe ... ja spadam kreatywnie zrobić sobie jak co dzień peeling i z jeszcze większym zapałem będę wsmarowywać w brzuszek krem na rozstępy 😉

Miłego wieczorku mamusie 🙂

• Mamusia
Hej brzucholki!
pammat - ja mialam to samo wczoraj, lezalam prawie caly dzien, a dzisiaj zlazilam chyba100km na nogach i nic nie twardnieje.. nie ma reguly - pij duzo magnezu, mnie pomaga 🙂

Musze sie pochwalic ze mezus zlozyl juz mebelki!! 🙂 🙂

Cos dzisiaj felerna niedziela - juz trzeci dyzur dzwonil, zwierzaki choruja dzis strasznie...

• Mamusia
pammat napisał(a):
chciałam kupić magnez do picia w aptece a koleś do mnie czy skonsultowałam to z lekarzem prowadzącym 😮 i w końcu nie kupiłam idę we wtorek na wizytę to się spytam gina...

zamiast magnezu do picia polecam lek o nazwie ASMAG bez recepty. bierze sie bo 3x1 i to wlasnie daja w szpitalu na napinanie brzucha i skurcze... zapytaj gina wlasnie o asmag... mi gin zasugerowal helamagb6 ale za duzo witaminy b6 by bylo bo pregna plus ja ma... wiec zostalam na asmagu.... i super... sa 2 rodzaje jego wlasnie alb o z wit. b6 albo bez... i teraz jak nie masz w swoich witaminkach b6 to kup sobie z ta witamina bo ona ulatwia wchlanianie magnezu... a jak masz u siebie juz 6b to kup sam magnez wlasnie jako asmag. powiedzial mi lekarz i to nie jeden bo jak bylam w szpitalu to sie upewnialam ze to nie za szkodzi a wlasnie na twardnienie i lekkie skurcze jest o niebo lepszy niz branie nospy

• Mamusia
A jak postanowilam, tak zrobilam - ucze sie 😁
Jutro musze w koncu poszukac lekarza pierwszego kontaktu sie do nie zapisac i doniesc dokumenty tam gdzie trzeba. A popoludniu pospaceruje na druga juz sesje szkoly rodzenia 😆 - w koncu zaczniemy cwiczyc oddech i relaks 🙃
No i dzis mi magiczna 30 walnela 🤪
NovaM gdzie Ty takie fajne kwiatki kupilas? 🙂

• Mamusia
Witam, ja juz w domciu i padam z nog. Bylam u tesciowej po ciuszki po moim pierwszym synku i przywiozlam dwie walizki 🙂 Zrobilam porzadek z wozkiem i fotelikiem, tzn. pozdejmowalam pokrowce, wyczyscilam stelaz i jutro czeka mnie pranie 😆 No i powoli zaczelam sie przygotowywac do przyjscia na swiat malego 😁
Teraz ide sie kapac i spac, a do tego mam zgage, bleeeee 🤢

Marzenka sliczne te kwiatuszki, tez bym sie usmiachala jak bym takie w pokoju miala 🙂

A ja tez biore magnez jako AsmagForte 2x2 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

No i dzis mi magiczna 30 walnela 🤪
NovaM gdzie Ty takie fajne kwiatki kupilas? 🙂

Kwiatuszki są ze sklepu "wszystko za 5 zł" 🤪 🤪 🤪
...ale kosztowały 14 hehe 😉
Mam jeszcze cały zestaw ale sobie do sypialni zostawię 😉

cześć kochane moje!!! Ja dziś się cieszę że tak mało napisałyście bo nie trzeba tyle czytać!!!!! Ja dziś rano mycie włosów potem kawka i małe przestawianie mebelków z mężem!!!! Potem do mamy na obiadek był pyszny!!!! Teraz już wieczorek i idę się myć i spanko bo jutro mam wizytę na 7.30 do okulisty!!! dobrej nocki życzę wam!!