Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
weronika ale jazda taka wiadomośc tez by mnie zwaliła z nóg dlatego ja ostrożnie niby ma być dziewczynka ale z kupowaniem nie szaleję mam tylko parę rzeczy różowych bo boję się że może być tak jak w twoim przypadku a jeśli chodzi o ubranka nie martw się ja wszystkie te malutkie mam z moich chłopaków także mała tez w nich pochodzi
Pammat super pościel pamietam jak 5 lat temu tez szalałam z radości jak skręcaliśmy nowe łóżeczeko i kupowaliśmy pościel 🙂 i też mam uniwersalną jedna nawet jest w pszczoły 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wielki powrót ! Dzieciaczki cudowne ! Postarały się dzisiaj dlatego, czeka mnie jeszcze jedna wizyta w przedszkolu i badania do magistra skończone 🙂
Z pozytywnych rzeczy, które jeszcze dzisiaj zrobiłam to zafundowałam sobie pościel do sypialni 😆
Pammat pościel jest super ! Bardzo podoba mi się ta w dinusie 🙂 Samam mam z tej samej stronki w owce - tez uważam że ma kolor uniwersalny 🙂
Weronika, zmiana płci to zmiana o 180 stopni. Ważne że wiesz o tym teraz, nie ma co się przejmować tylko zmienić trzeba nastawienie. Widzę, że masz do tego zdrowy dystans więc będzie dobrze! Brawa dla ciebie za kocyk !
Coquelot - po dupie dostaniesz za to przemeblowanie ( oczywiście w przenośni ). Mam nadzieję, że juz ci nic nie strzeli do głowy do czasu rozwiązania ! 😉

• Mamusia
cześć brzuszki 🙂
a ja dzisiaj późno bo po pierwsze miałam fatalną noc-do 4 sie męczyłam-plecy mnie bolały.mała wierciła się tak ze nie wiedziałam jak leżeć i co 15min do łazienki-koszmar a cos koło 11 obudził mnie Adam meldując ze musi sie połozyc bo miał rano wypadek w pracy i tak uderzył głową ze go do teraz boli i musiał przyjść do domu- rana nad lewą brwią-powaliło go to uderzenie i na początku chciało mu sie wymiotować-no myslałam ze szału dostane kiedy mu kazałam do lekarza a on-nie!! w głowie mu sie kręciło,oczy zaszklone a wiadomo że z takim uderzeniem głowy nie ma zartów no i oczywiście został cały dzień w łóżku a ja go pilnowałam bo moje proszenia i grozenia zeby poszedł do lekarza na nic sie zdały;/

Weronika woow ale szok - wyglada na to że wykrakałam 🤨 ale z drugiej strony gratuluje małej księżniczki 🙂
Pammat te dinusie są super-widziałam je chyba na allegro ale Adam stwierdził że w listopadzie już całą resztę na raz dokupimy-ale są świetne 🙂

• Mamusia
oj biedna Rubi-ja mam tak z pająkami,za to myszki lubie i z chęcia bym Ci pomogła ją z domu wynieść jak bym mogła 🙂
Pammat tez bym sie wkurzyła-co za pech! a swoją drogą u nas w PL stoja juz w pokoju dwie paczki z łóżeczkiem i wózkiem jeszcze nie rozpakowane bo ja jade dopiero jutro do domu i kurcze mam nadz ze tam wszystko gra bo leżą juz 2 tyg a to troche długo;/

• Mamusia
heja 🙂
Weronika, ale niespodziewanka. 😮 W zwiazku z tym gratuluje ksiezniczki 🙂
Ja bylam znow w szpitalu na badaniach. Mojej gin nie bylo bo ma wakacje, ale byl inny lekarz (przystojniacha 😜 ) Enzymy watrobowe o dziwo przez tydzien spadly o ponad 100 jednostek i to oba 😆 ( to chyba zawdzieczam Bozi i pozytywnemu mysleniu) Malutka szalala w brzuchu az jej serduszko bilo ponad 160. Lekarz mi powiedzial, ze wszystko sie normuje i nie ma juz podstaw do obaw. Mam nadzieje, ze za tydzien tez bede miala dobre nowiny. 😆

• Mamusia
Rita faceci sa beznadziejni jesli chodzi o lekarzy. Moj maz ma czasami problemy z oddychaniem i serducho mu wali, ale papierosy pali, a do kardiologa nie moze sie wybrac - porazka. Dbaj o swojego meza ladnie 🙂
Beatka gratuluje dobrych wiesci 😆 Dzielna jestes razem z Sara i jak widac na dobre tp Wam wychodzi. Trzymam za Was kciuki! 🙂

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
hej 🙂 byłam dziś na wizycie, mała waży już 1440g 🙂- 29 tydzień ciąży. Ja w tym miesiącu przytyłam tylko 100g,mała wszystko mi bierze. Ale za to w tamtym przytyłam 3,600 🙂 ogólnie to juz ok 9,5kg 🙂 pozdrawiam 🙂

Gratuluje Sloneczko 🙂 Niech Malutka rosnie!

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
hej 🙂 byłam dziś na wizycie, mała waży już 1440g 🙂- 29 tydzień ciąży. Ja w tym miesiącu przytyłam tylko 100g,mała wszystko mi bierze. Ale za to w tamtym przytyłam 3,600 🙂 ogólnie to juz ok 9,5kg 🙂 pozdrawiam 🙂

a bylas wczoraj na szkole rodzenia?;D a wizyty oczywiscie gratuluje ;D

• Mamusia
Hej dziewczyny,
okazało się że na sali tylko jedno gniazdko a ten laptop ma marną baterię więc najpierw napiszę co u mnie a potem poczytam te 20 stron co od wczoraj napisałyście 🙂
Leżę sobie w szpitalu, rozwarcie faktycznie jest ale wewnętrzny kanał szyjki zamknięty więc tragedii nie ma. Póki co czekam na wyniki badań i jutrzejszy obchód licząc że mi coś powiedzą. Zastrzyków nie dostałam co oznacza że do porodu mi jeszcze brakuje 😉 Dwa razy dziennie mam KTG, rano usłyszałam że zapis brzydki ale nie wiem co to oznacza....No i dziś jak tak leżę to skurczy zdecydowanie mniej.
Pozdrawiam Was 🙂

• Mamusia
A ja dziewczynki wrocilam niedawno z Carrefoura. Sporo ludzi przy kasach, bo juz do zamkniecia sie mialo, i tak stoje w tej kolejce. Przyszla kasjerka i otworzyla nowa kase. w takim razie facet za mna i ja do niej. A ona: " Monsieur prosze przepuscic ta pania, bo widze, ze jest w ciazy", pan grzecznie sie wycofal i mnie przepuscil - to takie normalne niby i zwyczajne, ale mnie sie tak milo zrobilo, bo w dodatku nikt sie nie burzul i ktos zauwarzyl mnie 🙂

• Mamusia
Beata i Słoneczko gratuluje udanych wizyt 🙂
Coquelicot masz racje-jak go zapytałam co by było gdybym to ja miała taki wypadek odpowiedział-juz dawno do szpitala bym Cie zaniósł ale wiadomo kobietki są słabsze a mi nic nie jest!
ja już mówie Wam dobranoc 🙂 jutro jade do PL to lece spędzic miły wieczór z moim kaleką
kolorowych 😘

• Mamusia
sloneczko123 i Beatka gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Rita no jak widzisz mega dupa mogłaś sprawdzić a teraz pewnie jak tylko dojedziesz to będziesz brała się za rozpakowywanie całego sprzętu co 😉
coqelicot a najlepsze jest to że oni tych części uszkodzonych nie chcą więc nie wiem co z nimi zrobie moze komuś dam 😮
wanilia jesteś dzielna fajnie że nie jest tak źle jak myślałaś troszke się uspokoiłaś przynajmniej 🙂 wszystko będzie dobrze trzymaj się tam na nowym łożu królewskim 😉
Czekam na jabłecznik aż wyjdzie z pieca 🙃

• Mamusia
Pammat ty masz jablecznik a ja sie Twix'em pocieszylam 😁
A ten jablecznik to na biszkopcie czy na ciescie kruchym? Podobno jedno to jablecznik a drugieto szrlotka, ale nie wiem ktore to ktore 😜 A ja wole na kruchym, bo piszkoptu raczej nie lubie, a torty sa dla mnie fuujjjj 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):
i nie będzie łóżeczko składane 😞 😞 😞
boki od łózeczka są od jakiegos kleju i w dwóch miejscach podziurawione i teraz musze czekac do 2 tygodni aż przyślą nowe 😞 co za tragedia.........

dobrze ze dopiero pazdziernik, to zdaza jeszcze przyslac nowe zanim Konsti przyjdzie na swiat! 🙂
ale wspoczuje,po pewnie sie juz nastawilas... 😞
Ulka -niezle obczajona jestes po tym tygodniu w szpitalu 🙂 ja tam wiedzialam tyle ze czym bardziej prosta linia tym lepiej, moaja byla zawsze w takie mini faldki, podobno to byly kopniaki dzidziusia 🙂
wiekszych fal nie bylo w ogole. ale to byl 23tc.... teraz na pewno by cos wyszlo bo twardniernia czuje duzo czesciej.
coquelicot - a mnie dzis spotkaly dwie kontrasotwe sytuacje - na poczcie pan mnie opieprzyl i drugą panią ktora jak sie okazalo tez ciezarkowka tylko "mlodsza" ze siedzimy a nie stoimy w kolejce i ze zamieszanie sie robi przez to... 🤢
a potem w h&m gdzie kupilam dzisiaj sliczny ciazowyy sweterek!! 🙂, pani kasjerka poprosila mnie sama zebym podeszla bez kolejki i nawet po mojej odmowie (boje sie juz ze mnie ludzie zezra...) nalegala no to sie skusilam 🙂 🙂 PIERWSZY RAZ!!! 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Niezle Chloe, ludzie chyba mysla,ze kobiety sobie czerpia korzysci z tego, ze jest brzuszek i szybko chca wszystko zalatwic. A najgorsze jak inne kobiety sie burza jakby one nigdy w ciazy nie byly. Masakra. Mnie kiedys w tramwaju, to wlasnie pan zaproponowal usiasc kiedy zwolnilo sie miejsce, a wszystkie kobiety dookola siedzialy w najlepsze 🤔

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Niezle Chloe, ludzie chyba mysla,ze kobiety sobie czerpia korzysci z tego, ze jest brzuszek i szybko chca wszystko zalatwic. A najgorsze jak inne kobiety sie burza jakby one nigdy w ciazy nie byly. Masakra. Mnie kiedys w tramwaju, to wlasnie pan zaproponowal usiasc kiedy zwolnilo sie miejsce, a wszystkie kobiety dookola siedzialy w najlepsze 🤔

dokładnie, najgorsze są inne kobiety 🤢