Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
Dajcie spokoj z tym obracaniem - to sie nadaje do sredniowiecza jak nie bylo antybiotykow i cesarka = smierc matki! poza tym dzisiaj przeczytalam ze to potrafi bolec bardziej niz sam porod 😮 takze bardzo dobrze ze odmowilas ten zabieg 🙂

Wystarczy mocniej na brzuch nacisnąć żeby poczuć ból a gdzie tu dziecko obracać 😮

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Nova ja nie wiem czy Ci tą puszkę mleka skondensowanego przesyłać skoro Cie kilogramy martwią 😜 Może się lepiej podzielę swoją pomarańczą, co?
Spotkałyśmy w parku 9miesięcznego doga i mój pies na ostatnich nogach do domu wrócił 😁 Mi też się trochę poprawił nastrój po przewietrzeniu łepetyny.
ziolka mówisz że dłuuuugi spacer coś zdziała? Mi to się już nie chce wierzyć w to wywoływanie, spacer codziennie, dom wypucowany, w gorącej wodzie moczę się co wieczór, tylko męża mi jakoś trudno zmolestować bo cholera pada ostatnio wieczorami ze zmęczenia i sumienia nie mam żeby go jeszcze męczyć zabawami z wielorybem 😉

no u mnie tak było 🙂 szorowałam okna podłofi latałam po schodach nic. W końcu maz mnie wyciagnać na spacer. Jak wwyszliśmy rano koło 8-9 tak wrociliśmy wieczorem przed 20 🙂 oczywiście z odpoczynakmai bo to nie maraton 🙂 ale generalnie cały czas gdzies. To sklep to prak i powoli bez pośpiechu iledałam rade. A o północy wody mi odesżły więc u mnie zadziałałało 🙂

• Mamusia
Wydaja propagandowe ulotki,ze obracanie jest cacy a cesarka jest bebe. Ja jestem zdania ze cesarka jest pezpieczniejsza i koniec. Wiec cesarke robia na poczatku 38 tygodnia. Wiecie jaki podali minus cesarki? uwaga: pobyt w szpitalu minimum 2 dni 😮 oraz brak mozliwosci porodu w domu 😮

• Mamusia
No pewnie już był czas 🙂 ale urodziłam na poczatku 39 tygodnia cgoć kilka dni wczesniej na badaniu lekrz stwierdził że do porodu jeszcze daleko bo aniwidu ani słychu nic sie nie rozwiera ani nie skraca 😁 😁
Wiadomo sprawa bardzo indywidualna. WTedy chcieliśy przyspieszyć bo dzidzia duża była teraz chcemy opóxnić 🙂

• Mamusia
ziolka napisał(a):
No pewnie już był czas 🙂 ale urodziłam na poczatku 39 tygodnia cgoć kilka dni wczesniej na badaniu lekrz stwierdził że do porodu jeszcze daleko bo aniwidu ani słychu nic sie nie rozwiera ani nie skraca 😁 😁
Wiadomo sprawa bardzo indywidualna. WTedy chcieliśy przyspieszyć bo dzidzia duża była teraz chcemy opóxnić 🙂

Ale przyszła sobota to nadal przed terminem jest

• Mamusia
Tak nadal przed terminem 🙂 Natopmiast w perspektywie tego ze moge w kazdej chwili teraz robie wszytsko żeby przetrzymac własnie do soboty przyszłej. Mam być sama bo mąz ma pilny wyjazd dwudniowy wiec siedze i sie nie ruszam 😁 w innym wypadku podejrzewam że już bym urodziła 😁 Apoza ty jednak chciałabym gruniowa laleczkę 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):
ciekawe może od 1grudnia tez spróbuje taki spacerek zrobić 🙂
Aniqa111 dokładnie tak jak mówi wanilia nie jesteś w stanie wyczuć główki dziecka chyba że już rodzisz 🙃 a o tym nie wiesz 🙃 😆

dlatego pisalam, ze cos co ja otacza, a ze na anatomii sie nie znam, wiec nie wiem co to 🙂

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
pammat napisał(a):
Aniqa111 dokładnie tak jak mówi wanilia nie jesteś w stanie wyczuć główki dziecka chyba że już rodzisz 🙃 a o tym nie wiesz 🙃 😆

dlatego pisalam, ze cos co ja otacza, a ze na anatomii sie nie znam, wiec nie wiem co to 🙂

Cos co ja otacza też nie, może się kośc lonowa jakoś ułozyła w wannowej pozycji że przyblokowała wejście?

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Wydaja propagandowe ulotki,ze obracanie jest cacy a cesarka jest bebe. Ja jestem zdania ze cesarka jest pezpieczniejsza i koniec. Wiec cesarke robia na poczatku 38 tygodnia. Wiecie jaki podali minus cesarki? uwaga: pobyt w szpitalu minimum 2 dni 😮 oraz brak mozliwosci porodu w domu 😮

haha, ale wady podali... jak dla mnie to sa plusy a nie minusy...

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
pammat napisał(a):

Cos co ja otacza też nie, może się kośc lonowa jakoś ułozyła w wannowej pozycji że przyblokowała wejście?

raczej nie, bo biore prysznic 🙂

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
kurde, wiecie jaki u nas wiatr nad morzem!!!masakra jakas, normalnie jakby okna chcialo wyrwac, juz kilka razy prad wylaczali, cos mnie sie zdaje , ze bedzie kolejna nieprzspana nocka, bo tak glosno wiatr hula

jest ostrzezenie na północ polski z wiatrem.. u nas tez w lubuskim ma mocno wiac....wiec moze byc tak ze bedziemy bez pradu i neta;p