Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marika321 napisał(a):
no proszę a ja nic takiego nawilżającego nie przewidziałam tak nam wmawiali że niczym nie smarować po kąpieli w emolientach .... 😉

dobrze że tu tyle mamusiek juz mam do udzielania rad 🙂

Heh no sporo mamusiek i moją nienormalną położną z jej olejem kujawskim hahaha 🤪
Bo pewnie też by stwierdziła, że emolienty są Bleee 😜
Hehehe 😜 😜 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
u nas pępek odpadł po 8 dniach.normalnie go moczyłam w kąpieli a później przemywałam octeniseptem.a z tym karmieniem i zasypianiem zwróćcie uwagę na to czy dziecku nie jest za ciepło jak je karmicie.powinno sie dziecko brać tylko w ubranku w którym jest.ja czasami nóżki cienkim kocykiem zakrywam. jak owiniecie w koc czy rożek to momentalnie dziecku się robi ciepło i fajnie.wtedy pociągnie troche i odpływa.

• Mamusia
ja się namyśliłam i czekam na poród na 2.01.2012 😎gdzie synusiowi będzie lepiej jak u mamy w brzusiu ??? 🙂
miałam z nim poważną rozmowę 😉 i ma szaleć w brzusiu ile chce żebym sie tylko nie stresowała że mało aktywny lub coś......

a jak do tego terminu nic się nie ruszy to po nim faktycznie pewnie zacznę świrować .....póki co zbieram cenne rady 😘 😘 😘

• Mamusia
novaM napisał(a):
Aaaa i jeszcze coś z okresu ciąży mi zostało 🤪 🤪 🤪

Kto chce budyń 🤪 🤪 🤪 ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hihi mam zachciankę na śmietankowy 🤪
Idę robić 😎

ja dziś podziękuje te smakołyki drożdżowe załatwiły mnie na cacy 😜

• Mamusia
novaM napisał(a):
Aaaa i jeszcze coś z okresu ciąży mi zostało 🤪 🤪 🤪

Kto chce budyń 🤪 🤪 🤪 ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hihi mam zachciankę na śmietankowy 🤪
Idę robić 😎

Ja chcę^^ ja jeszcze domowej roboty soczek z jagódek 😁 z nim budyń jest meeega 😁

• Mamusia
a ja się właśnie zajadam chlebkiem własnej roboty 🤪 dzisiaj przyszła maszynka do pieczenia chleba i jest rewelacyjna!!!!!chleb jest wyśmienity!! 🤪 🤪 no pycha jak ciasto ze sam można jeść 😁 na pocieszenie mam cały bochenek chleba 🤪 a co! a tamten burak niech się do niego nie zbliża bo zagryzę!!

• Mamusia
Kikut nas sie dlugo trzymal, nawet sie nie spodziewalam. W szpitalu przemywalam jakims czrwonym specyfikiem, a do domu dostalam recepte na Diaseptyl w sprayu wiec super wygodnie. No i mamy spriskiwac dalej poki ranka sie nie zagoi.

marika ale to ciasto pysznie "brzmi" 🤪 zazdroszcze!
Asia Tobie tez zazdroszcze chleba, oj baaardzooo!!!

• Mamusia
pammat napisał(a):
dziewczyny to rozumiem że nie wiecie jak mam moją Konczitkę oduczyć tego spania przy cycku? jak to jest możliwe że przy cycu śpi a później do łóżeczka ją odkładam i po spaniu 😮
muszę spytać jutro położną ..

Oj Pamm zapytaj, bo ja już wysiadam 😮 😮 😮
Chyba też jakąś deprechę mam... cały dzień dziś ryczę... ja już nawet do łóżeczka nie odkładam... a od łóżka nie mogę się oddalić 😮 😮 😮

• Mamusia
pammat napisał(a):
dziewczyny to rozumiem że nie wiecie jak mam moją Konczitkę oduczyć tego spania przy cycku? jak to jest możliwe że przy cycu śpi a później do łóżeczka ją odkładam i po spaniu 😮

Wydaje mi sie, ze powinnas do skutku odklaac ja do lozeczka. Tzn. jak zacznie plakac wziac ja na moment uspokoic i odlozyc -> wiem, ze latwo pisac, bo to troche syzyfowa praca.. ale chyba przynosi jednak rezultat. Jestem taka madra bo w ksiazce przeczytalam 😁 Ja przyznaje sie bez bicia, ze sypiam z Yasmine w lozku, w dzien klade ja do lozeczka.

• Mamusia
Dziewczyny w ogole karmie moja Bambine i zawsze smiac mi sie z niej chce. Wywraca przy jedzeniu swoimi oczami jakby gazete czytala od prawej do lewej 😁 I jakis taki zlosniczy ma wyraz twarzy jak je 😁

A wlasnie, ogladalam dzis filimik na mamazone.pl o tym co widzi noworodek. Pani polozna mowila tez o tym, ze dzieci rodza sie z niebieskimi oczami - faktycznie u mnie rodzinie dzieci z takimi sie rodzily, mimo np.brazowych oczu siosrty i jej meza. U Was tez maja takie oczka? No bo u mnie braz!

• Mamusia
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):

Chyba też jakąś deprechę mam... cały dzień dziś ryczę... ja już nawet do łóżeczka nie odkładam... a od łóżka nie mogę się oddalić 😮 😮 😮

no moj tez tak robi... je je odplywa a jak ja go do odbicia to on plum i jak sowa wyglada heheh takie wielkie gałki dostaje 😜 i po tym ani mysli spac... i gratis oprocz tegho co robia wasze dzieci on mio w nocy wariuje 2 godziny a jak zaczyna odplywac to okazuje sie ze minelo 2-3 godziny i jest glodny i od poczatku to samo ;p

• Mamusia
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):

DZIEWCZYNY NIE DAJCIE SIE TYM MALUCHOM ZTERORYZOWAĆ !!!Dzieciaczki mają prawo popłakać ,krzywda się im napewno nie dzieje aaa za to płucka sie troche rozepchną 😉
KOBIETA TWARDA SZTUKA JEST przecież nie dacie sie jakiej deprezce !!!!!!!!!!!!

• Mamusia
dobry wieczór brzuszki i mamusie
chloe moja mała we wtorek ważyła 3050 ale nie przywiązuje do tego zbytniej uwagi bo usg moze sie mylić
guga nie jesteś przewrażliwiona twoje prawo wezwać lekarza w końcu mu płacisz
właśnie wcinam bigos póki jeszcze mogę 🙂
u mne też zero oznak czego kolwiek

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
Dziekuje za pamiec i kciuki oczywiscie:* Nocka powiedzmy w polowie przespana. Pol nocy przy cycu a pol spania w lozeczku. Boli mnie rana po cesarce ale co tam,jak patrzena Sare to mi przechodzi. Lekarze spodziewali sie duzego dziecka a ona jest malenka,rozmiar 56 jest za duzy. Do domu dopiero 25 jak dobrze pojdzie. Dzis mam zamiar wstac i mam nadzieje,ze sie uda co przebi
re sie w normalna pizame bo leze w firmowej pooperacyjnej z golym tylkiem. Milego dnia

• Mamusia
🙂 Dzień dobry
Wpadłam żeby pocieszyc walczące mamusie - mój aniołek dawał wczoraj czadu od 18 do 2 w nocy 😮 Oczywiście ostatecznie wymiękłam i zabrałam ją do łóżka po pierwszej (ale długo stawialam dzielnie opór 😜 ), obudziłam sie o 2 i przełożyłam ją do jej łóżeczka - spała do 7.30. Może dziś się nie dam 😁
Ulka jak kikut odpadł to teraz trzeba pielęgnować dno pępka, przynajmniej mi kazała położna delikatnie pioctaniną przemywać. a potem ten strupek wysuszony odpadł i jest już spokój z pępkiem, uff..
beata26 czyli Wigilia jednak w szpitalu? No cóż, najważniejsze że ze zdrowym, cudnym dzidziusiem 🙃
ps. styczniówki wystartowały więc zbierac się brzuszki - grudzien się kończy 😉