Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Guga fajne te leginsy chyba się skuszę 🙂 Dzisiaj zaszalałam na zakupkach 🙂 Byłam w rossmanie i nie potrafiłam oprzeć się kosmetykom 😆 Upatrzyłam sobie 2 piękne tuniki na jesień muszę je mieć 🙂
A dzidziusiowi w ciucholandzie kupiłam wystrzałową kurteczkę z levisa niebieska odlotową 🙂 i spodnie śliczne na szelkach 😆 taka z nich jestem zadowolona 😆
Czekam już na jutrzejszą wizytę 😆 i na moją koleżankę która przyleciała do Polski z tej okazji upiekłam jej placek ze śliwką i posypka pachnie w całym domu 😆
Po raz pierwszy dzisiaj zrobiłam gołąbki ale jeszcze się gotują 😆 aż mi ślinka cieknie jak o nich myślę 😁

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Remonty - mi tak nawala kręgosłup że ledwo co zabieram się do mycia podłogi i muszę odpocząć i tak chwilkę porobię a potem wieczorem efekt murowany 🤨
Pammat pijesz magnez ??? Na te skurcze powinien pomóc ! Moja ginekolog mówi że nigdy organizm kobiety w ciąży się nie przemagnesuje bo wiecznie go brak , zaleciła mi pić rano i wieczorem i problem skurczy mam z głowy 😆

• Mamusia
guga napisał(a):
Dzisiaj zaczynamy 29 tydz... moja Emma ma już okolo 40 cm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK 🤪

🙂 🙂 Moja Weronika też - no chyba że wiecej w związku z tą wagą..A może wyjdzie taki ludzik Michellin napakowany? 😮 Żartuję oczywiście, ja zawsze byłam patyczak, mąż normalny to niby po kim córcia ma być paker?

• Mamusia
...WITAJCIE!!! JAK SAMOPOCZUCIE U WAS DROGIE KOLEŻANKI????JA TERAZ MAŁO MAM CZASU NA SIEDZENIE NA NECIE BO CIĄGLE W PRACY ALBO COŚ I ZAGLĄDAM BARDZO "CZASEM" 🙂 JUTRO WIZYTA U LEKARZA I W SZPITALU ,PONIEDZIAŁEK 1SZE SPODKANIE W SZKOLE RODZENIA A WE WTOREK LECĘ DO POLSKI NA URLOPIKTO JUZ OSTATNIA SZANSA NA LOT ,BO POTEM JUZ NIE MOŻNA LATAĆ.TROCHE SIE OBAWIAM ŻEBY MNIE SKURCZE NIE ZAATAKOWAŁY ALBO COS... :p POZATYM TO LEDWO CO SIE RUSZAM-TAKIE STRASZNE SĄ TE BÓLE PLECÓW ŻE JUZ NIE DAJE RADY!!!BRZUSZEK ROŚNIE JAK SZALONY I CIĄZY MI OKRUTNIE.POZATYM TO NAWET W MIARE "PRZYBYWAM" 6 KILO 6,5 JAK NARAZIE.
POZDRAWIAM WSZYSTKIE GRUDNIÓWECZKI 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):
no tak, w sumie mi się dwa razy zdarzyło że się obudziłam w nocy i byłam taka głodna że ledwo się powstrzymałam przed wycieczką do lodówki. A rano wstałam i po głodzie ani śladu. Ale jak mi sie tak będzie włączać potem to z pewnością nie dam rady walczyć

Wanilia ja dzisiaj o 1 się obudziłam głodna i do lodówki, zrobiłam sobie bułkę z pasztetem i korniszonem... zaczęło się..

• Mamusia
jestem po wizycie, a więc... plamka ( tzw bright spot) na serduszku nadal jest, nie powiększa się. Lekarz badał całe serduszko, niby wszystko ok. Mała waży już 871 gram 🙂lekarz mowił, że bardzo ładnie się rozwija 🙂 a ja przytyłam 3,600kg w miesiąc. Ogólnie przytyłam już 9,200 😁 w przyszłym tygodniu będę robić test obciążenia glukozą,morfologię i mocz 🙂 aaaa i nie widzi przeciwwskazań do dalszego studiowania( mówiłam mu, że mam 200 km w 1 stronę). Badał mi szyjkę- jest zamknięta i ma 4cm 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Guga skusiłam się na te legginsy i na spódnicę ołówkową... mam nadzieję, że będą pasować 🙂

Ja z legginsów jestem bardzo zadowolona, długie na moje długie nogi, miły materiał i dobry jakosciowo..i nic nie uciska brzuszka 🙂 ...a ze kupiłam sobie 3 długie swetry to obedę sie bez spodniczki 🙂

• Mamusia
sloneczko123 napisał(a):
jestem po wizycie, a więc... plamka ( tzw bright spot) na serduszku nadal jest, nie powiększa się. Lekarz badał całe serduszko, niby wszystko ok. Mała waży już 871 gram 🙂lekarz mowił, że bardzo ładnie się rozwija 🙂 a ja przytyłam 3,600kg w miesiąc. Ogólnie przytyłam już 9,200 😁 w przyszłym tygodniu będę robić test obciążenia glukozą,morfologię i mocz 🙂 aaaa i nie widzi przeciwwskazań do dalszego studiowania( mówiłam mu, że mam 200 km w 1 stronę). Badał mi szyjkę- jest zamknięta i ma 4cm 🙂 pozdrawiam

no to super ze mozesz kontynuowac edukacje ( ze nie tak jak ja- mam zakaz podrózowania autem czesciej niz 1-2 w tyg) i ze dzidzia rosnie zdrowo 🙂
a plamka zniknie, sama zobaczysz !

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
wanilia napisał(a):
no tak, w sumie mi się dwa razy zdarzyło że się obudziłam w nocy i byłam taka głodna że ledwo się powstrzymałam przed wycieczką do lodówki. A rano wstałam i po głodzie ani śladu. Ale jak mi sie tak będzie włączać potem to z pewnością nie dam rady walczyć

Wanilia ja dzisiaj o 1 się obudziłam głodna i do lodówki, zrobiłam sobie bułkę z pasztetem i korniszonem... zaczęło się..

hahahaha
2 dni temu jadłam o 0200 kanapke z zółtym serem.... bo zapomniałam zjesc kolacji i ssanie mnie obudziło 🙃

• Mamusia
guga napisał(a):
nadia85 napisał(a):
wanilia napisał(a):

hahahaha
2 dni temu jadłam o 0200 kanapke z zółtym serem.... bo zapomniałam zjesc kolacji i ssanie mnie obudziło 🙃

Ale najlepsze jest to, że zapomniałam zamknąć drzwi od sypialni i obudziłam męża przygotowując tą bułkę, a potem wzięłam jedzenie do łóżka i chyba musiałam głośno gryźć ogórka, bo wściekł się i poszedł spać to salonu.. 😁
teraz się śmiejemy z tego, ale w nocy nie było mi do śmiechu. bo nie zrobiłam tego celowo, tylko z bezmyślności.. ale wiecie jak to jest w nocy, jak się wybije kogoś ze snu...

• Mamusia
hej dziewuszki 🙂
gratuluje udanych wizyt no i kolejnych księżniczek 😁 😁 😁

a ja tylko na chwile do Was wpadłam booo mam w domu rewolucje: ADAM CHORY!!!!! grypa go złapała
dziewczyny masakra-nie ma nic gorszego niz chory facet hehehe z nosa mu leci jak z kranu a on umiera;/ mam nadz że szybko mu przejdzie bo nie wytrzymam hehehe

• Mamusia
Rita napisał(a):
hej dziewuszki 🙂
gratuluje udanych wizyt no i kolejnych księżniczek 😁 😁 😁

a ja tylko na chwile do Was wpadłam booo mam w domu rewolucje: ADAM CHORY!!!!! grypa go złapała
dziewczyny masakra-nie ma nic gorszego niz chory facet hehehe z nosa mu leci jak z kranu a on umiera;/ mam nadz że szybko mu przejdzie bo nie wytrzymam hehehe

haha, mam to samo, ale maz eksmitowal mnie z domu zebysmy sie z maluszkiem nie zarazili. Ale juz tesknie i chcialabym wrocic...

• Mamusia
pammat napisał(a):
nadia85 dobra jesteś 😁
sloneczko123 to gratuluję udanej wizyty 😜
wanilia mam magnez w tabletkach musujących Calcium D3 beta niemieckie mama m dała ale nie piłam od dzisiaj zacznę 🤪

pammat ale calcium to wapn a nie magnez... 😉