Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny,
a ja dziś od rana ryczę, a tak właściwie to od wczoraj od 22 z małymi przerwami i nie mogę przestać i się boję co na to maluszek. A zaczęło się wczoraj od ziewnięcia...zawsze miałam luzy w stawach w szczęce i się musiałam pilnować żeby coś tam nie przeskoczyło i stało się wczoraj ziewnęłam i już tak zostałam z otwartą gębą - staw zwichnięty, ból, śliny nie można przełknąć więc myślałam że się uduszę i oczywiście panika i ryk i na pogotowie. ściągnęli tam jakiegoś ortopedę a on że się na szczęce nie zna tylko na rękach i nogach i że mam jechać do wojewódzkiego 40 km na chirurgię szczękową. Ale jak się dowiedział że jestem w ciąży i że nie może mi dać nic na uspokojenie i przeciwbólowego to stwierdził że spróbuje i udało się nastawił szczękę. Z wrażenia zaczęłam rzygać już w szpitalu i tak przez całą noc do teraz. Do pracy nie pojechałam, gęba mnie boli, ledwo mówię i nie mogę jeść bo boli co pogarsza samopoczucie żołądka...To sobie leże i ryczę....A wam zyczę bardziej udanego dnia

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien bry...

Wanilia... łłłłoooo Matko...co za przezycie...jak z filmu grozy!!!
Odpoczywaj i nie rycz - przecież juz wszystko ok... 🙂 szczenka na miejscu... 🤢
No i nie ziewaj juz tak szczerze i szeroko 😉

Famfatal...czekamy na newsiki

• Mamusia
a zanim się odłączę to zastanawia mnie fakt dlaczego pozostał mi nadal 10 tydzień ciąży w opisie nawet jeszcze raz sobie liczyłam i mam już 11 tydzień ? hmmmm.... poczekam jeszcze może mi to się automatycznie zmieni - to takie chore ale ja chcę żeby czas mijał jak najszybciej ....

• Mamusia
dzien dobry kobiciny 🙂
alee sie wyspałam-już dawno nie spałam do 9
Wanillia-nie płacz już buźka powoli przestanie bolec 🙂
Gosiu-co do kego kłucia, ja leżałam w piatek i sobote z takim samym problemem, kuło mnie pod brzuchem tak ze chodzic nie mogłam potem doszły do tego skórcze ale powolutku przeszły i juz jest dobrze, fasolka robi sobie miejsce 🙂
Magda-nie dawno dostałam umowe i jestem ubezpieczona tylko problem polega na tym że mój niemiecki jest jeszcze nie bardzo i szukam polskiego lekarza tzn lekarki-taki juz ze mnie dziwak że póki co do faceta nie pójde a polską lekarke najbliżej znalazłam własnie w Hamburgu;/ i jak już nie bede w stanie jeździć co miesiąc do PL to bede musiała zacząć chodzic tutaj i tak szukam i szukam.
a przyznam sie że jak na razie mi to pasuje bo przynajmniej rodzinke zobacze bo gdyby nie ciąża i potrzeba zrobienia wyników na urlop w tym miesiacu nie mogła bym liczyć, no ale co bedzie potem-nie wiem. a Ty chodzisz do Polaka?

Cześć kochane 😘
Ale się naczytałam od wczoraj...
Wanilia dasz radę ... trzymam kciuki żeby ból szybko minął 😘
Famfatale Twoja dzidzia dzisiaj też pewnie będzie pięknie pozować 😉

Widzę, że zanim ja swoje maleństwo zobaczę to się naoglądam Waszych pociech 😉
Ja jadę na usg dopiero 10 czerwca, a z wynikami do położnej 1 czerwca...więc najpierw niech położna mnie uspokoi, że z wynikami jest wszystko ok (oby tak było ) ...a później będę trząść portkami przed spotkaniem z moim skarbem 🙂

Kto chce trochę słoneczka...za darmo oddam 😎 🙂
Już mi się ciężko oddycha z tego gorąca...i zero wiatru na dodatek... echhh...to będzie ciężkie lato 😎 😉

• Mamusia
wanilia napisał(a):
guga relaksyna w ciąży sprawia że stawy są luźniejsze i ten stan będzie się pogłebiał co mi dobrze nie wróży...Znajomej np. wypadał w ciąży dysk - też masakra

Ja mam za to przepukline w kręgosłupie 🤢 ktora juz mi daje do wiwatu a to dopiero poczatek... 🤨 przez to najprawdopodobnej bedzie u mnie cesarka ...na dodatek w prezencie od taty w genach dostałam wiotkość stawową 😠

• Mamusia
hej hej ho
Witam Mamusie 🙂
wanilia nie placz już, teraz powolutku będzie lepiej. A nikt Ci nie proponował takiegi odlewu szczęki z masy który zakłada się nanoc? Wtedy w nocy nic sie nie przesuwa i szczęka jest lepiej stabilizowana a w takich wypadkach jak Ty teraz miałaś to nawe w dzień się ja nosi.

Czekamy na kolejne zdjęcie z usg famfatal.
Ja mam jutro w końcu się okaże czy tam jest wszytsko ok i czy czy dzidzia się rozwija. Jeszcze tylko doba 🙂

Dzis cieplutko bardzo a ja kolejny dzień w łóżku masakra. Wczoraj skońcyłam brać duphaston mam nadzieje ze jeden dzień przerwy nic nie zrobi w razie czego.

• Mamusia
To kolejna seria nad miską już za mną - nie mam siły biegać do kibla..zwłaszcza że generalnie nic już do wycofania z żołądka nie ma 🤨
ziolka ja się wczoraj dowiedziałam że to się operacyjnie leczy ale muszę poczekać do porodu żeby zrobić tomografię szczęki i wtedy można myśleć..
no i dlaczego tak dziś rzygam? czułam się ostatnio jak młody bóg a tu takie kombo 🥴
O 17 mam wizytę u gin, ani się nie cieszę ani nie stresuję - żeby tylko dożyć...

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Wróciłam szukać przepisu na pysznego kurczaka 🙂 i znalazłam za chwilkę idę do kuchni 😆 relaksować się przy gazecie i garach 😉

Jak ja Ci zazrdoszcze , ze mozesz gotowac 😞 ja nie moge na mięso nawet looknąć 🤔

guga napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg

Jak by sie jeszcze ktos zastanawiał ''JAK TO SIE STAŁO'' 😉

"Jasiu przeszedł z buzi do buzi" buhahahaha 🤪 🤪 🤪 Umarłam 🤪 🤪