Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
katja26 napisał(a):
heh dziewczyny idę się wsiąść za robotę. Obowiązek kształcenia wzywa. Tzn mąż studiuje a ja piszę za niego prace na zaliczenia i właśnie coś staram się spłodzić. Więc do jutra moje kruszyny.

Spokojnej nocki i do juterka 😘

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Dziewczyny przestańcie z tym jedzeniem. Ja 3 godziny temu zamówiłam pizze 60 cm. Zostały jeszcze 3 kawałki więc jak będziecie pisać o jedzeniu to pewnie nie wiele się uchowa. Zostałam sfotografowana na pamiątkę dla niuni jak mama wpierdziela pizze wielkości stołu.[color=green][/color]Czy mnie się wydaje czy naprawdę wszędzie są programy o ciąży, porodach itd

😁 😁 urocze! 🙃

Dobranoc Brzuchadelka!!!

• Mamusia
....no tak a ja nie moge spac.chociarz poczytałam sobie co panie popisały 🙂 TE CHOLERNE DUSZNOŚCI!!!JUZ TAK JESTEM PRZERAZONA,PRZEWRAŻLIWIONA TYM WSZYSTKIM ŻE DOSTAJE JAKIEJS "PARANOJI"!!!ZAAPLIKOWAŁAM INHALATOR NA ASTME ...I POCZEKAM CHWILE AZ ZACZNE LEPIEJ ŁAPAC POWIETRZE.KURCZE NIECH TO WSZYSTKO SIE JUZ SKOŃCZY!!!!JA CHCE NORMALNOŚCI A NIE CODZIENNEGO OBAWIANIA SIE ŻE COS NIE TAK JEST OBY DAC RADĘ -OBY WYTRZYMAC TE CHOLERNE OSTATNIE DNI MĘKI!!!!!>A JUŻ ZA KILKA GODZIN KONTROLNA WIZYTA W SZPITALU.ZOBACZYMY CO I JAK 🙂 SŁODKICH SNÓW DZIEWCZYNY

• Mamusia
Hejka z rana towarzyszki 😎

Ja oczy jak 5 zł mam już od ok. 5 nad ranem 😮 😮 😮
Jak zombie wyglądam bo późno też spać poszłam 😁
A obudził mnie stawiający się brzuchol... 🤢
No i stawia się tak skubany do tej pory 🤢
Dobrze, że Ola dzisiaj długo w szkole to będę leżakować do 14:30 🤪

• Mamusia
Witam wszystkie kobietki. Jestem nowa na tym forum. Napiszcie proszę czy wasze maleństwa też tak strasznie mocno kopią. Mój mały brzdyl to mi chyba połamie żebra z prawej strony. Daje mi czasem trochę spokoju ale to nie na długo .W pierwszej ciąży córcia też kopała ale nie aż tak. Do tego jestem na Fenoterolu od 6 mc niestety skurcze i skracanie się szyjki macicy 😞 ( Tak to jest jak mamusia nie potrafi na miejscu usiedzieć). Nie chce tylko narzekać ale czasem mam dosyć. Brzusio bardzo wysoko i bardzo boli szczególnie w okolicy żeber i do tego czasem jedzenie aż mi stoi niemalże w gardle.

• Mamusia
Hej 🙂

A ja dzis mam wolne (jak to mozna uznac za wolne) 😉
Bylam znowu na pobraniu krwi... wyszlo mi w poprzednim ze mam troche malo plytek krwi wiec teraz dal mi skiierowanie na liczenie ich recznie 😁
Ogolnie po wizycie wszystko dobrze. Termin mam mna 1 Grudnia, szyjka juz krotka, ale dalej wszystko jest pozamykane, wiec w tym tygodniu nie urodze. 30 Listopada na kontrole. Dalsze postepowanie jest takie ze jesli nie urodze 1 Grudnia to najpozniej 7 dni po terminie mam sie zglosic do szpitala.
Na koniec sie mnie zapytal gdzie sie jeszcze uchowalam, bo jeszcze nie spotkal u siebie w gabinecie kobiety w ciazy, ktora by nie byla ani jednego dnia na L4 🤪

Plan na dzis ide do fryzjera i znalezc gdzie przychodnie dla dzieci zeby sie dowiedziec jak i gdzie i kiedy zapisac dziecko 😉

Milego dnia 😁

• Mamusia
Oczywiście że zostanę bo jeszcze trochę to chyba na głowę dostanę od tego siedzenia w domu nie wolno mi za dużo chodzić mimo tego że biorę Fenoterol to i tak przy wyjściu z domu dopadają mnie skurcze ale nie poddaje się i staram się przynajmniej raz dziennie wyjść z domu choćby do sklepu i zobaczyć ludzi.

witam was brzuszki dziś nocka ok parę razy ból podbrzusza i oczywiście strach w oczach że to może już cokolwiek się dzieje to już myślę że akcja porodowa się zaczyna!!! Ogólnie się bardzo boję pewnie jak wy wszystkie też CANDYDYS jestem zmęczona i chce normalności nie mówiąc że wszystko stanie do góry nogami jak mały się urodzi!!! Wydaje mi się BASIA że jak pozamykane to trochę poczekamy bo u mnie też szyjka się skraca ale pozamykane!!! heheh
Ja dziś idę na ktg i na usg na sprawdzenie stanu wód płodowych i w ogóle kontrola

• Mamusia
A tak wogole to wyczytalam, ze warto sobie masowac i rozciagac miejsce pomiedzy pochwa a odbytem, zeby uniknac, np. pekniecia krocza.
Czy ktoras z was to robi?, bo ja zaczelam od dwoch dni i mysle, ze to calkiem niezly pomysl, bo jak masowalam za pierwszym razem to troche bolalo, a dzisiaj juz widze, ze jest lepiej i tak mysle, ze jak do porodu bede sobie tak masowac to bedzie mi lzej przy poradzie 🙂 Pewnie i tak wszystko sie okaze 😉
Co o tym myslicie?
Tu jest link do tego masaz krocza

• Mamusia
Hejka zaspańce 😘

Doriana ja nie słyszałam o czymś takim 😮
I chyba nie wiem jak bym miała się do tego zabrać...poszukam na necie jakiegoś info i opisu chyba 😉
Chociaż ja i tak mało systematyczna jestem bo mięśnie Kegla też już dawno ruszane nie były 😜

• Mamusia
dorianna napisał(a):
A tak wogole to wyczytalam, ze warto sobie masowac i rozciagac miejsce pomiedzy pochwa a odbytem, zeby uniknac, np. pekniecia krocza.
Czy ktoras z was to robi?, bo ja zaczelam od dwoch dni i mysle, ze to calkiem niezly pomysl, bo jak masowalam za pierwszym razem to troche bolalo, a dzisiaj juz widze, ze jest lepiej i tak mysle, ze jak do porodu bede sobie tak masowac to bedzie mi lzej przy poradzie 🙂 Pewnie i tak wszystko sie okaze 😉
Co o tym myslicie?
Tu jest link do tego masaz krocza

Dorianna tez cos takiego czytałam i zeby sutki tez delikatnie masować ale później o tym zapomniałam 🤨