Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
DZIEŃ DOBRY!!!

ZGAGA MNIE DOBIJA-JUZ NAWET "RENIE" NIE POMAGA-RADZCIE DZIEWCZYNY CO INNEGO ULECZY MÓJ PRZEWÓD POKARMOWY.

Dobry 🙂
Candyns wiem, co czujesz... mi nic nie pomaga na zgagę... po prostu musimy wytrzymać 😞 mnie cały czas męczy 😞

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
DZIEŃ DOBRY!!!

ZGAGA MNIE DOBIJA-JUZ NAWET "RENIE" NIE POMAGA-RADZCIE DZIEWCZYNY CO INNEGO ULECZY MÓJ PRZEWÓD POKARMOWY.

Dobry 🙂
Candyns wiem, co czujesz... mi nic nie pomaga na zgagę... po prostu musimy wytrzymać 😞 mnie cały czas męczy 😞

Nadia a Gaviscon próbowałaś ???
Candys Ty pewnie go tam u siebie nie masz dostępnego 🤨

Ponoć najlepszy jest i przez dziewczyny chwalony 🤔

• Mamusia
A ja się właśnie zorientowałam, że wczoraj prasowałam takie mini ciuszki dla małego i postanowiłam przepakować jego torbę szpitalną 🤪
Zamienię parę sztuk ciuszków na te najmniejsze bo ponoć mniejszy od Oli będzie na 90 % 🙃
... z czego ja się przeogromnie cieszę 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):
nadia85 napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
DZIEŃ DOBRY!!!

Dobry 🙂

Próbowałam, ulga tylko na chwilkę 😞 mała ma włosy po kostki chyba 😁
pewnie znając życie łysa się urodzi 😜

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
novaM napisał(a):
nadia85 napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
DZIEŃ DOBRY!!!

Dobry 🙂

Próbowałam, ulga tylko na chwilkę 😞 mała ma włosy po kostki chyba 😁
pewnie znając życie łysa się urodzi 😜

Hihi ja się przekonałam już, że to bujda jest z tą zgagą i włosami 😜
Z Olką ani razu nie miałam,a czarna i zarośnięta jak małpka się urodziła 🙃

Tym razem będzie blondynek ... albo łysy 😮
Tak mi lekarz wywróżył heh 😎

• Mamusia
witajcie brzuszki ja jak zwykle do tyłu ale jak narazie u mnie wszystko dobrze nawet wczoraj walizke spakowałam a tak po za tym brakuje mi czasu dosłownie na wszystko także nie jestem na bieżąco z wami rozpakowanym mamom gratuluje .

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY!!
Tyle czasu mnie nie było ale mam nadzieję że Nova usprawiedliwiła,hę??jak Marzenko się spisałaś?? po przeprowadzce brata kompa miałam nie podłączonego a później internet nie chciał działać i jakbym ręce straciła...okropnie bez kompa...melduję ze nadal w dwupaku.niestety nie zamierzam nawet nadrabiać wszystkich stron bo to nie możliwe....od soboty tu nie zaglądałam... trochę nadrobiłam i trzymam kciuki za zdrowego Florka i małą Yasmine.mam nadziję ze u Basieńki i Qogucika naszego zero komplikacji i jeszcze że Coq szybko się uwinęła i bezboleśnie 🙃 ciekawi mnie jeszcze dlaczego Marzenka dalej lata... 🤔 a co u Holi?? też nic nie wiadomo?? moze nie doczytałam ale pamiętam ze chyba 6 gr miała do szpitala się stawić tak??

• Mamusia
poza tym musze się pochwalić bo podczas mojej nieobecności umyłam dwa okienka na korytarzu i kuchenkę wypicowałam,zakupy do Julki pokoju zrobiłam 🙂 będzie miała różowe ściany,firankę w księżniczki i różowo-fioletowe rolety w oknach 🙂 do tego wypasiony żyrandol z osami 🤪 rozłożyliśmy łóżeczko z mężem i dzisiaj zabieram się za prasowanie prześcieradełek i poszewek 🙂 pokój Julki na razie ma parapet,co prawda nie dokończony ale już wstawiony.cała reszta jeszcze w proszku.mam nadzieję ze zdążą zanim się rozpakuję...zrezygnowaliśmy z kratki.i tak pokój będzie wiecznie otwarty jak to u dzieci więc najwyżej w lato czy kiedy się coś ruszy oby zdążyć się do niego przenieść zanim urodzę....bo łóżeczko stoi u brata w pokoju....

• Mamusia
novaM napisał(a):
Heja laski 🙂

Nocka u mnie wyjątkowo spokojnie 🙂
Nooo poza tym, że ojciec mnie o 5 z rana obudził bo coś szlifował w piwnicy 😠 😠 😠

Basiu proszę Florka w stópkę od Novej pocałować 😘

Coq mam nadzieję, że Ty też dać znać niebawem, że już nie 2 w 1 jesteś z Yasmine 😘

Która następna 🤪 ???
Jak tam Meliska samopoczucie biedactwo 🤨 ???

I jeszcze jedno...śnieg w dużej ilości tanio sprzedam 😎 😎 😎 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja chcę śnieg, bo u mnie lipa 😞((

poza tym nocka ok raz tylko z głodu ok 5.30 wstałam zrobić sobie kanapkę i na siku....
coq kochanie 3mamy z mężem za ciebie kciuki:**
Basieńko gratuluję, bo pewnie już jesteś po:***

• Mamusia
Basienka czekamy na wiesci!!
Ja dzis mialam najgorsza noc ze wszystkich, wstawanie co godzine na siku mnie dobija, ale widze ze nie jestem sama... 😉
Dzis o 17 wizyta, zobaczymy co sie dowiem, pierwszy raz jedziemy razem z mezem 🤪
aaagaa - na prezent mojemu ja kupilam torbe i plyte OSTR ale on to mi powiedzial co chce 😜
moze ksiazke jakas?

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
pammat napisał(a):
bożee już mam wypłatę !!! moge się obkupić na allegro 😆

jak zobaczyłam Twój post to zaraz szybko poszłam sprawdzić, czy może mikołaj szybciej przyniósł, ale tu duuuupa;/ czekać trzeba do jutra.

przykro mi .. 😞 ale może jeszcze dzisiaj przyniesie 😆

• Mamusia
Pamm leć zarządź sobie a cooo 🤪

Ja dzisiaj podejście nr 3 do indukcji porodu domowymi sposobami robię 🤪
Ubieram się ciepło i na górę uderzam poprzerzucać trochę gratów 🙃
A później będę się ogrzewać przy żelazku i desce do prasowania 🤪

• Mamusia
solenizantka napisał(a):

aaagaa - na prezent mojemu ja kupilam torbe i plyte OSTR ale on to mi powiedzial co chce 😜
moze ksiazke jakas?

dzięki za odpowiedź 🙂

a ja chciałabym mu taka mega niespodziankę zrobić. i sama nie wiem. książki czyta, więc mogłaby być. ale chciałabym wymyślić coś super mega odlotowego 😁 chociaż pewnie mi się nie uda i dostanie książkę 😉

• Mamusia
bo w tym roku z tego co do mnie dotarło to rodzinka moja jakieś wybajerzone prezenty kupuje 😁 mama wczoraj tacie zamówiła expres do kawy ciśnieniowy taki mały 🙂 na 2 kawki 😁 więc chciałabym i mojemu kupić coś fajneeego 🙂 w zeszłym roku dostał ode mnie sweter, rękawiczki skórzane i książkę

• Mamusia
novaM napisał(a):

Tylko nie dzwigaj za duzo, bo gdzies czytalam, ze jak sie dzwiga to nie przyspiesza skurczy tylko obciaza kregoslup co moze powodowac niepotrzebny bol przy porodzie, a to nie jest potrzebne. Wiec nie wiem czy powinnas sie az tak meczyc, porod i tak sam przyjdzie w swoim czasie jak dzidzia bedzie gotowa. A jak robisz cos na stojaco to rob sobie przerwy co pol godziny.
Jak mialas masaz szyjki to teraz tylko czekaj az sie cos wiecej ruszy 😉
I spokojnie, masz jeszcze tydzien do terminu wiec nie jest tak zle, bo ja mam termin na dzisiaj i sie nie zapowiada, ze to nastapi 😜

• Mamusia
dorianna napisał(a):
novaM napisał(a):

Tylko nie dzwigaj za duzo, bo gdzies czytalam, ze jak sie dzwiga to nie przyspiesza skurczy tylko obciaza kregoslup co moze powodowac niepotrzebny bol przy porodzie, a to nie jest potrzebne. Wiec nie wiem czy powinnas sie az tak meczyc, porod i tak sam przyjdzie w swoim czasie jak dzidzia bedzie gotowa. A jak robisz cos na stojaco to rob sobie przerwy co pol godziny.
Jak mialas masaz szyjki to teraz tylko czekaj az sie cos wiecej ruszy 😉
I spokojnie, masz jeszcze tydzien do terminu wiec nie jest tak zle, bo ja mam termin na dzisiaj i sie nie zapowiada, ze to nastapi 😜

8 grudzień wybił a tu u grudniowych dzieciątek żadnego poruszenia 🙂