Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wyśpijcie sie moje kochane brzuszki, Ania, spokoju życze i myślami jestem z Tobą 🙂
Dobrznoc... [img size=127]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/ojm-bd2786901064f5bb08cacf019f3c3b73.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Wpadłam życzyć dobrej i spokojnej nocki 🙂
jeszcze zaliczyliśmy plac zabaw z dziewczynami, jestem troche padnięta i zaraz kladziemy sie do łóżka.

mam pytanie -czemu nie można głaskać brzucha i piersi? tzn bardziej chodzi mi o brzuch 🤔 ja młoda jeszcze karmie piersia i lekarz nie widzi przeciwskazań. Więc sie troche dziwie.

• Mamusia
Witam Moje kochane brzuszki w piekny sobotni poranek.
Tryskam enaergią, humorek i zapałem do wszystkiego...ale leżeć będę nie bójcie się...jedno co dzis zrobie to pójde z rodzinka poswiecić pokarm na Święta 🙂

Oluś pytasz, juz Ci odpowiadam 🙂Może nie fachowo, ale tak jak mi przekazano w szpitalu.
Jestesmy w tak wysokiej ciązy, że podczas masazu brzuszka mozesz wywołać skurcze, które doprowadzaja do tego, że czujesz ból w podbrzuszu. Wiadomo mozesz dotykać brzszek, ale nie przesadzać. Ja naprzykład kiedy zaczęło mnie boleć w niedziele, masowałam i masowałam i tym sobie pogarszałam, bo rozwarcie się robiło.

Natomist piersi nie wolno masować, gdyż wytwarza sie jakiś hormon, który wywołuje poronienie. Jezeli karmisz piersia, to jest co innego. Tak samo podczas sexu, nic Ci sie nie stanie.
W tym wszystkim chodzi o to, aby nie robic tego nagminnie. Ja przesadziłam z masazem brzuszka i mam tego skutki. Teraz tylko z daleka patrze, jak Moja Natka faluje w brzucholku i daje mi kuksańce.

...A teraz czas na kawkę/niestety juz inkę/...ale juz ja polubiłam 🙂.

• Mamusia
Karolina80 napisał:
napewno 🙂
a jakie plany na dzis masz kochana...bo moje to wiesz...leze i leże...:P

A leż sobie, wypoczywaj i rozkazuj wszystkim Królowo 🙂

Ja jeszce dokładnie niewiem, napewno pójde z dziećmi koszyk, a raczej koszyki poświęcić, bo każdy ma swój 🙂 a potem zaglądne na chwile do mojej mamy, bo dzieci to już z dwa tygodnie nie widzieli rodzice moi. W tym czasie mąż mój obiecał wysprzątać mi mieszkanie na błysk 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Karolina80 napisał:
ja juz pralke wstawiłam...i włoski umylam...zaraz zmykam małemu sniadanko zrobić...maz jeszcze spi...niech pospi, bo narobił sie wczoraj, a dzis znów pelno ma pracy..

Włoski też już mi schnął, mój mąż też jeszcze śpi, ale wcale się wczoraj nie napracował jakoś specjalnie, ale ja dobra żona jestem 🙂
Dzieciaki jeszcze nie chcą wstawać, słysze, że sobie rozmawiają, wiec dopije sobie kawe w Twoim miłym towarzystwie 🙂

• Mamusia
_??____________?
_???__________??
????________???
?????_____????
?????____??? ?
?????___?????
?????__?????
??? ?__??????
????__??????
_???????????
__???????????