Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak kupuję.
Mleko może być przydatne, jak nie bedziesz mogła karmić. Ja z Bartim jak wróciłam ze szpitala miałam goraczkę i Tomek o 3-ciej w nocy szukał apteki aby mleko kupić.No a moja mama mi mówiła kup zawczasu mała puszkę. To sie przeciez nie zmarnuje 🙂 Co do herbatki, to tak bo jak bedzie ciepło to bede małej podawać na przepojenia.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aha! To ja sobie też dopiszę do listy, faktycznie lepiej mieć niż później martwić się.
Ja nawet nie wiedziałam, że można sobie dziecku podać coś innego bez konsultacji z lekarzem - masakra normalnie zaczynam być przerażona! 😲
Dobrze, że mogę z Wami porozmawiać, zawsze coś doradzicie 🙂

a możesz mi napisać jakiej firmy kupujesz tą herbatkę i mleko?

• Mamusia
Karola herbatki polecam ci z Hippa, na poczatek koperkową.
Mleko Bebilon mała puszka- jest najdrozsze ale bardzo dobre.
a na kolki jakbys miała problemy to zapisz sobie wode koperkowa Gripe Water- zanurzasz tylko koncóweczke smoczka i podajesz dziecku i chwilka i po kolce 🙂

• Mamusia
to powiem wam jeszcze cos, jesli kupiłyscie buteleczki avent do karmienia to kupcie sobie do nich smoczki o przepływie 3-2-1. Sa bardzo praktyczne dla niemowlaków.Nasz Bartus strasznie ulewał i dopiero jak polecono Nam te smoczki przestał, poprostu malec sam dobiera sobie dziurkę...to jest taki smoczek co ma w sobie 3 regulacje dziurki od razu 🙂

• Mamusia
A tak w ogóle ostatnio wymyśliłam, że zamiast kolejnego stanika do karmienia, za ponad 70zł to kupiłam 2 szt topów po 24 zł/szt są wygodne a i wkładki laktacyjne można do nich da się zainstalować, myśle, że do szpitala i po domu się nadadzą, bo wiadomo na dwór trzeba porządnie podtrzymać 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał:
A tak w ogóle ostatnio wymyśliłam, że zamiast kolejnego stanika do karmienia, za ponad 70zł to kupiłam 2 szt topów po 24 zł/szt są wygodne a i wkładki laktacyjne można do nich da się zainstalować, myśle, że do szpitala i po domu się nadadzą, bo wiadomo na dwór trzeba porządnie podtrzymać 🙂

ja tez Karola mam tylko jeden, inny mam rozpinany z przodu, więc tez się nada...a tak koszulki tak jak napisałaś 🙂

• Mamusia
Wiecie tylko się czego boję, że jak zacznę rodzić to będę sama w domu 😞
Arek generalnie tylko kilka razy w miesiącu jest całe dnie poza domem ale oczywiście pod koniec miesiąca a ja sie nastawiam, że właśnie wtedy wszystko się zacznie.
Ale już sobie ustawiłam kuzynkę, bo ona może się wyrwać z pracy jakby co 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczynki!

Widze,ze buteleczki od avent sa na czasie,ja tez kupilam i widze,ze wcale nie byla to zla decyzja,biorac pod uwage wybor jaki oferuja inne firmy.

Byla u mnie polozna i mi chyba buteleczki beda potrzebne wczesniej,nie bede jednak wrzesniowa mamusia 😞
Moj synus juz ulozony do wyjscia,po malenku otwiera sobie droge.
Polozna stwierdzila,ze gora dwa tygodnie.

Rany dziewczyny,ale sie boje! 🥴 😮