Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc dziewczyny karola zleci jeszcze chwile i sie sierpien skonczy ,karola ja sie niedziwie ze ty taka smutna bo jechałas z tym nastawieniem ze to juz,a tu teraz takie rozczarowanie,, ja tak miałam w piatym miesiacu jak jechałam z wizyta do lekarza bo chciałam widzeic płeć dziecka ale ze sie akurat pozasłoniało to niewidziałm i potem muj maz do mnie dzwonił odniusł zrazenie ze taka smutna byłam i wogule to mnie troche zrypał ,ale tak to jest jak czekasz na cos bardzo ważnego

• Mamusia
Hello Babeczki! 🙂

Wczoraj nie miałam jak Was choćby poczytać a dziś do nadrobienia znowu miałam 20 str 🙂

Dzieje się u Was, choć mogłoby być trochę więcej dobrych wieści 🤨

Atuś mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy, w sensie musi tak być. Trzymam mocno kciuki

Karolka Ty to masz przeboje, ja tu liczyłam, że na dniach będzie pierwsza wrześnióweczka :laugh: oby wszytsko było dobrze a te ostatnie dni da się jeszcze wytrzymać, w końcu wrzesień tuż tuż 🤪

Moni wygląda na to, że jednak Ty pierwsza będziesz się chwalić zdjęciami Malucha :laugh:

już nie mogę się doczekać kiedy my zaczniemy ... 🤪

• Mamusia
A ja mam coraz częściej skurcze, w nocy to już normalka ale zaczęły się też w dzień, może to dlatego, że ostatnie dni miałam dość intensywne i mało odpoczywałam. Jeszcze takie dziwne jakby "prądy" czuje w szyjce mac. ale to chyba Mała gdzieś musi rączkami machać.w poniedziałek idę do gin'a to zobaczymy

W dodatku mam nerwówkę, bo remont miał już się skończyć a zapewne potrwa jeszcze z 2-3 dni i jeszcze trzeba posprzątać, na dokładkę A pod koniec miesiąca ma więcej wyjazdów i pracy więc go całe dnie nie ma. A z nim czułabym się bezpieczniej.
Ale pewnie niepotrzebnie panikuje, bo coraz bliżej porodu 🤪

• Mamusia
Karola przykro mi... Ale jestem wierzę, że wyjdzie z tego bez żadnego uszczerbku...

Ja wczoraj w ogóle nie mogłam się do Was dostać. A może to i lepiej, bo byłam do niczego, dziś z resztą też 😞 Już jestem coraz bardziej umęczona 🥴 Ale komu ja to mówię, wszystkie jestesmy...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
ja mam dziś dzień ryczka...chociaż niepowinnam sie denerwować...mojego taty siostr miała wylew 😞 taka wspaniała siostra...i strasznie to przezywam...

przykro mi, ale wiadomo jak zawsze mamy nadzieje, że wszystko będzie dobrze 🙂
Karolka a Ty musisz trochę spokojnie przyjmować takie wiadomości, choć to trudne ale trzeba myśleć o maleństwie.

Zacznijmy się już rozpakowywać to w końcu będą jakieś dobre nowiny!!!! 😉

• Mamusia
Mi już wszyscy w koło powtarzają żebym w końcu urodziła, co jest irytujące bo kto by nie chciał, tym bardziej, że to mi jest ciężko i też mam już serdecznie dość czekania 😞
Ale muszę dociągnąć przynajmniej do poniedziałku, bo wskoczy mi 37 tc :laugh:

Jeszcze tylko trochę... 😉

• Mamusia
A ja wczoraj dostałam od kolegi (bo wrócił z Anglii) kilka ciuszków dla Małej, a jakie śliczne :laugh: aż byłam zdumiona, że chłopak potrafi wybrać takie fajne ciuszki i to dla dziewczynki. Najfajniejsze jest futerko, takie milusie i śliczne :laugh:
Musiałam się Wam pochwalić ☺️

• Mamusia
Karola83 napisał:
Hello Babeczki! 🙂

Wczoraj nie miałam jak Was choćby poczytać a dziś do nadrobienia znowu miałam 20 str 🙂

...

Moni wygląda na to, że jednak Ty pierwsza będziesz się chwalić zdjęciami Malucha :laugh:

Wiem że marudze , ale wolałbym urodzić ostatnia ale żeby sie zaczeło naturalnie niz mieć znowu wywoływany poród 😞

• Mamusia
moni napisał:
Karola83 napisał:
Hello Babeczki! 🙂

...

Wiem że marudze , ale wolałbym urodzić ostatnia ale żeby sie zaczeło naturalnie niz mieć znowu wywoływany poród 😞

A to jakieś straszne jest jak wywołują, czy bardziej chodzi ci o bezpieczeństwo Małego

• Mamusia
Karola83 napisał:
No ja też i tylko słyszę jaka to ja biedna bo mi tak ciężko. Chociaż czasem się litują :laugh:
Ale namówiłam kolegę (bo jest kucharzem) żeby mi knedle zrobił ze śliwkami, no i zrobił, pyszne były bo dodał cynamonu do środka na co ja bym nie wpadła :laugh:

Buu ale mi tu smaka robisz, a ja teraz nie moge i pewnie juz nie skosztuje 😞 . Pocieszam sie wczorajsza galaretką 🙂

• Mamusia
moni napisał:
Karola83 napisał:
No ja też i tylko słyszę jaka to ja biedna bo mi tak ciężko. Chociaż czasem się litują :laugh:
Ale namówiłam kolegę (bo jest kucharzem) żeby mi knedle zrobił ze śliwkami, no i zrobił, pyszne były bo dodał cynamonu do środka na co ja bym nie wpadła :laugh:

Buu ale mi tu smaka robisz, a ja teraz nie moge i pewnie juz nie skosztuje 😞 . Pocieszam sie wczorajsza galaretką 🙂

Oj wybacz ☺️ ale jeszcze chwila jak znów będziesz mogła wszystko jeść, tym bardziej jak kojarzę, to pisałaś, że z drugą córą szybko zaczęłaś wszystko jeść, to przy trzecim jeszcze szybciej pójdzie 🙂

• Mamusia

A to jakieś straszne jest jak wywołują, czy bardziej chodzi ci o bezpieczeństwo Małego

Niby poród jak poród, tylko częściej może konczyć sie cesarka. Tamten ostatni wywoływali mi przez 2 dni 😞 . Najgorsze jest to że cały czas muszą monitorowac tętno dziecka więc jesteś przykuta do łóżka. A lepiej sobie pochodzić w czasie skurczu, przynajmniej mnie było dobrze.

A zobaczymy juz nie ma odwrotu 😉

• Mamusia
Oj wybacz ☺️ ale jeszcze chwila jak znów będziesz mogła wszystko jeść, tym bardziej jak kojarzę, to pisałaś, że z drugą córą szybko zaczęłaś wszystko jeść, to przy trzecim jeszcze szybciej pójdzie 🙂

No niby tak , ale teraz będe musiała sobie wątrobe podleczyć 😉
Mama ma śliweczki pomrożone , to napewno sobie później dogodze 🙂