Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak tam jest z obiadkiem?
U nas jest tak że jest zupka potem maluchy idą na leżaki (ale to nie w każdym przedszkolu) a po leżakach drugie danie...
Jeśli rodzic nie uprzedzi takiego dziecka że będzie po drugim daniu i leżakach to często to dziecko się boi że coś się stało i zaczyna płakać, a leżaki też przerażają - bo trzeba się w piżamę przebrać...

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uprzedziłam Bartka, ze dziś przyjde po niego po spaniu 🙂

co do plaun dnia:
rano jest sniadanko, potem zabawy ruchowe z muzyka, czas wolny, plac zabaw, obiadek zupka plus ziemniaczki, lezakowanie, podwieczorek

wczoraj mi sie zalił ze nie spał...ale wczoraj nie kazde dziecko miało jeszcze poduszki, a kocyki dopiero dzis mieli dwiesc do przedszkola...

• Mamusia
Aha, to jak chłopak wie na czym stoi to pewnie że można mu wydłużyć czas pobytu w przedszkolu, to nawet lepiej dla niego, bo od razu wejdzie w rytm 🙂 🙂

Mądra mamusia z Ciebie Karola 🙂

U nas był taki przypadek, że jeden taki płaczek był odbierany po 12:00, a jak przestał płakać to bez uprzedzenia rodzice zostawili go do końca i się zaczęło wszystko od nowa. A ryczał tak że aż po całym przedszkolu niosło...

• Mamusia
witajcie kochane!!!!ja na chwilke poki Szymus spi 😉wczoraj niestety dał mi troszke popalic, chcial od 15 ej do 22ej non stop cyca 🤪 z przerwami 10 minutowymi, myslałam ze mi cyce odpadną 🤪 🤪 wydaje mi sie ze moze sie troche nie najadac juz moim mlekiem,taki z niego łakomczuszek 😁

• Mamusia
Hej Moni 🙂

na pewno się najada, może ma taką potrzebę ssania i przytulania do mamusi 🙂 🙂
Nie zakładaj od razu że głodny jest 😉

Karola, pewnie że z wrażenia, poza tym dzieciaki tak się wyszaleją w przedszkolu, że szybciej spalają posiłki niż w domu 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
witajcie kochane!!!!ja na chwilke poki Szymus spi 😉wczoraj niestety dał mi troszke popalic, chcial od 15 ej do 22ej non stop cyca 🤪 z przerwami 10 minutowymi, myslałam ze mi cyce odpadną 🤪 🤪 wydaje mi sie ze moze sie troche nie najadac juz moim mlekiem,taki z niego łakomczuszek 😁

Mimi przystawiaj go częsciej poprostu 🙂
moze bylo u Was upalnie i duszno...mały tez to czuje, wówczas bardziej siedzi na cucku bo mu tez jest ciezko 🙂

• Mamusia
Pa Karola 🙂

Mimi a jak z położną środowiskową, była u Was? Dobrze żebyś miała do niej nr telefonu i w razie wątpliwości z karmieniem zawsze możesz zadzwonić i umówić się żeby przyjechała, popatrzyła jak przystawiasz Szymcia, jak ssie i w razie czego coś doradziła 🙂

• Mamusia
Podczas porodu gadalismy z nią tzn ja i Tomek ze sie żwiezo co przeprowadziliśmy i wogóle, ze jestesmy z daleka, potem jak wychodziliśmy, to kupiliśmy jej czekoladki, no i dzisiaj byla juz drugi raz u nas, poradzila aby werandowac malego, przemyła pępuszek 🙂 Na prawde sa jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie,a ja myślałam ze nikt mi tu nie pomoże ☺️

• Mamusia
ooo to super Mimi 🙂 🙂
nawet lepiej bo babkę znasz 😁

Ja jeszcze nie wiem jak to u nas będzie, muszę się dopytać, bo te położne środowiskowe mają jakieś rejony pod Opolem, w samym mieście są ponoć szybciej i z innej firmy.

Ale na szkole rodzenia położna mówiła że jak się ją poprosi to ona przyjedzie 🙂 🙂

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Podczas porodu gadalismy z nią tzn ja i Tomek ze sie żwiezo co przeprowadziliśmy i wogóle, ze jestesmy z daleka, potem jak wychodziliśmy, to kupiliśmy jej czekoladki, no i dzisiaj byla juz drugi raz u nas, poradzila aby werandowac malego, przemyła pępuszek 🙂 Na prawde sa jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie,a ja myślałam ze nikt mi tu nie pomoże ☺️

Babka naprawdę rewelacyjna 🙂 🙂