Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
goshe napisał:
No kochane zaczal sie wrzesien 🙂 Wasz czas 😁 stresik co 😁 ktoras z Was babeczki moze juz na porodowce??

Wrześniowym dzieciaczkom nie spieszno wychodzić z brzuszków więc czekamy aż u którejś coś się zacznie, bo póki co cisza i spokój :P
a my bardziej zniecierpliwione jesteśmy niż zestresowane :laugh:

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Ja jestem ciekawa dzisiejszego dnia bo menu jest wywieszone i mały ani na sniadanie ani na obiad nic z tych rzeczy nie lubi jesc:P

Widzisz a może pod wpływem dzieci, zacznie jeść wszystko, widzi, że inne jedzą i nie marudzą to mu głupio wydziwiać i też zajada 🤪

Idę pranie rozwiesić, bo musiałam sobie pościel wyprać

AAAaaaaaaa Karolka jeszcze raz dzięki za radę, posmarowałam się pudrem małej i faktycznie pomaga, już dziś widać efekty 🤪

Miłego popołudnia

• Mamusia
Karola83 napisał:
goshe napisał:
No kochane zaczal sie wrzesien 🙂 Wasz czas 😁 stresik co 😁 ktoras z Was babeczki moze juz na porodowce??

Wrześniowym dzieciaczkom nie spieszno wychodzić z brzuszków więc czekamy aż u którejś coś się zacznie, bo póki co cisza i spokój :P
a my bardziej zniecierpliwione jesteśmy niż zestresowane :laugh:

Juz dwa wrzesniowe brzdaczki sa na swiecie,teraz czekamy na reszte.

• Mamusia
A ja teraz kuszę placuszkami z cukinii 😁 😁

takie dla dzieci od 9 m-ca życia. Mam cukinię, mam przepis z jakiejś dzidziusiowej gazetki, który lekko zmodyfikowałam (więcej czosnku i świeża bazylia do tego 😁 😁)

i właśnie mi się olej grzeje do smażenia 😁 😁

:P

• Mamusia
asia85a napisał:
witajcie dziewczynki 🙂 🙂 🙂 trzeba korzystać z zachcianek póki jeszcze można wszystko jesc , bo potem jak bedziemy karmic to juz bedzie duze ograniczenie :laugh:

świeta racja dziewczynki 🙂
ja jednak czytałam, ze jezeli kobieta jadła wszystko w ciazy to nie bedzie miała problemu i po małych ilosciach wszytskiego maze jeśc 🙂
wiadomo bez rzeczy wzdymajacych itp.

• Mamusia
ja teraz podjadam sobie loda oj juz dawno niee jadłam , a propo nuteli juz mi sie skonczyła:P słoik tylko wylizac muj mąz dzwonił przedtem i mi muwił ze mi kupi w tesco taki duzy słoik zeby mi starczyło dopuki nieurodze ehh a ja sobie wymysliłam ze w piątek zrobie rogaliki z tym kremem czekoladowym mam taki dobry przepis z gazetki "prześli przepis" dobre bo ciasto nie jest twarde tylko takie mieciutkie,ja ide tez do gina 9 wrzesinia zobaczymy co powie pani doktor ,ostatnio jak byłam tydzienn temu to muwiła ze łożysko sie niestarzeje i wody sa ok ,

• Mamusia
Kar_ola napisał:
asia85a napisał:
witajcie dziewczynki 🙂 🙂 🙂 trzeba korzystać z zachcianek póki jeszcze można wszystko jesc , bo potem jak bedziemy karmic to juz bedzie duze ograniczenie :laugh:

świeta racja dziewczynki 🙂
ja jednak czytałam, ze jezeli kobieta jadła wszystko w ciazy to nie bedzie miała problemu i po małych ilosciach wszytskiego maze jeśc 🙂
wiadomo bez rzeczy wzdymajacych itp.

Ja tez cos takiego slyszalam ale nie do konca sie sprawdza,ja jadlam w ciazy truskawki a teraz ostatnio zjadlam kilka i moja Julka dostala wysypke na buzi ktora po kilku nastu godzinach sama znikla 😞

• Mamusia
truskawki i inne pokarmy które mogą uczulić to co innego...
Nie zawsze masz pewność czy dziecko nie będzie miało alergii. Trzeba obserwować..

A propos placuszków - Ania ma czkawkę - jej też smakowały 😁 😁

Asia a daj przepis na te rogaliki bo mi zrobiłaś ochotę :P