Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej kobietki,
wczoraj miałam troche zakręcony dzień i nawet nie miałam jak usiąść i coś napisać.
A dzisiaj w nocy młody od 3 do 5 znalazł sobie czas na zabawe i nie spał cholernik 😠 .
Byliśmy rano na szczepieniu-wszytko o.k. Młody waży 7,9kg. następne szczepienie za 6 tyg.
Lece poczytać wczorajsze zaległości 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83 😘 na ta wczorajszą pierwszą próbę z soczkiem marchewkowym.

Karola, no niestety przy tabletkach czasami organizm różnie reaguje. Koleżanka też zaczeła tyć od nich a drugą wiecznie bolał brzuch. Dobrze że mięśniak nie rośnie.

Mimi-gratki dla Szymka za piękne postepy w nauce jedzenia 🙂

• Mamusia
cześć!

MOni nie zazdroszczę takiej nocki
Nam Łucja zrobiła pobudke o 7, dostała jeść i wszytsko wyleciało na podłogę no i na mnie część.
Kurde ja nie wiem kiedy skończy sie to ulewanie itp. już mam dośći szkoda mi tej małej gnidki bo się też męczy 😞

Karola dobrze, że chociaż się nie powiększa ale cholerstwo mogłoby się wchłonąć 🤨

Zmykam bo jadę dziś załatwiać urlopy mac i te wszytskie inne a przy okazji odwiedze dziewczynki swoje 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!
Moni to ładnie Maksiu już waży 🤪 Dla Was 😘
Karola to dobrze, ze mięśniak się nie powiększa 🙂
Karola83, a próbowałaś dawać Łucji mleczko antyrefluksowe??Może by coś pomogło. A z drugiej strony to czytałam, ze dzieciom do 6 miesiąca się ulewać może 🤔
Zmykam!!!
Papatki 😘

• Mamusia
Moni ale Masia duży chłopak. Piekna waga 🙂
dla Was 😘

Karolcia moja Natalka tez zaczęła ulewać, nie za kazdym razem, ale niekiedy to ja jestem cała do przebrania.To co wypije z cycolka to wypluje 🥴 nie martw sie tak jak kolki sa do 3 miesięcy to ulewanie niby do 6 🙂 jedynie mozesz zmienić mleko na takie dla dzieci ze skłonnoscia d ulewania, ja polecam HUMANA 1PLUS 🙂

My w czwartek mamy wizyte u pediatry, to zobaczymy ile kluska juz waży.Od wczoraj młoda przy usypianiu bawi się smoczkiem w buzce i jakby spiewała takie dzwieki wydaje. Pewna jestem, ze teraz zaczyna się swedzenie dziasełek, bo przezuwa wszystko z jednej strony na druga niespokojnie. Wczoraj posmarowalam jej Bobodent-em to od razu zasnęła 🙂

Co do tabletek to poczekam jeszcze bede je brała. Jak znów przytyje, a moje sampoczucie bedzie złe, to odstawie. Postawie na los 😎

• Mamusia
a ja załatwiłam wszytskie formalności, tzn dopytalam się co i jak i już wiem!!!
Mac kończy mi się 02.02. +14 dni, i 53 dni urlopu wypocz i dodatkowe 2 dni opieki, czyli na wychowawczy idę od 07.05. :laugh:
Złożyłam juz wniosek o urlop :laugh:
Oczywiście Łucja dała popis w pracy i mnie i Arka obzygała 🤢
dobrze, że tylko nas i niezbyt mocno :laugh:

Co do ulewania to wiem, że może do 6 m-cy (a nawet roku) trwać, i juz sobie myślałam o tym mleku przeciw ale boję się czy Fuśka nie będzie grubaśna po nim 🤨
bo ono przecież robi się gęstniejsze w brzuchu i wogóle znowu jej mleko zmieniać ehhh

Pożyjemy zobaczymy, już tyle wytrzymaliśmy...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Byłam wczoraj w Biedronce. Jest totalna wyprzedaż 🙂Dla Naszym maleństw sa kombinezony do spania w łózeczku po 10zł. Dzis ide kupić.

ooo to ja sobie tez podjadę 🤪
mam jedenale już za mały na to moje dzieczko się zrobił, co prawda mama mi kupiła w lumpku ale i tak podjadę za 10 to taniocha!!! 🤪

• Mamusia
Moni 😘
kurde a Łucja 3 tyg młodsza w dodatku dziewczynka i tylko 1kg mniej 🤢 🙃

o właśnie dziewczyny bo mojemu dziecku z nosidełka nogi już wystają !!! a naprawdę duże kupiliśmy, wyjełam jej wkładkę dla niemowlaków i nic nie pomogło a przeciez na fotelik jeszcze za mała jest no i nie siedzi przecież, jest cos pośredniego a może taki fotelik leżący?! 🤨

• Mamusia
Karola83 napisał:
a ja załatwiłam wszytskie formalności, tzn dopytalam się co i jak i już wiem!!!
Mac kończy mi się 02.02. +14 dni, i 53 dni urlopu wypocz i dodatkowe 2 dni opieki, czyli na wychowawczy idę od 07.05. :laugh:
Złożyłam juz wniosek o urlop :laugh:
Oczywiście Łucja dała popis w pracy i mnie i Arka obzygała 🤢
dobrze, że tylko nas i niezbyt mocno :laugh:

Co do ulewania to wiem, że może do 6 m-cy (a nawet roku) trwać, i juz sobie myślałam o tym mleku przeciw ale boję się czy Fuśka nie będzie grubaśna po nim 🤨
bo ono przecież robi się gęstniejsze w brzuchu i wogóle znowu jej mleko zmieniać ehhh

Pożyjemy zobaczymy, już tyle wytrzymaliśmy...

Karolciu mozesz kupic 1 opakowanie i mieszac z tym które dajesz teraz 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał:
Moni 😘
kurde a Łucja 3 tyg młodsza w dodatku dziewczynka i tylko 1kg mniej 🤢 🙃

o właśnie dziewczyny bo mojemu dziecku z nosidełka nogi już wystają !!! a naprawdę duże kupiliśmy, wyjełam jej wkładkę dla niemowlaków i nic nie pomogło a przeciez na fotelik jeszcze za mała jest no i nie siedzi przecież, jest cos pośredniego a może taki fotelik leżący?! 🤨

mozesz taki co dziecko praktycznie lezy i powiem Ci, ze są dobre 🙂 ja nie mialam dla Bartka tylko takie do siedzenia kupilisy co potem podstawka zostaje jak bedzie starszy, ale jak jechalismy gdzieś w trase jak miał ok roku to była masakra, główka mu zwisała, a taki z pozycja lezaca nigdy nie pozwoli na opadanie główki...

• Mamusia
Hej dziewczynki,
ja na moment z kawusia , bo zaraz po Ole pędze do szkoły. Dzisiaj mamy księdza, właśnie się dowiedziałam od sąsiadki. Więc jak tylko wróce to muszę chałupke ogarnąć. Dobrze że kobietkę spotkałam bo bym miała zonka jak by mi w drzwiach stanoł:P .

Karola83-Łucja sie duża urodziła to i waży więcej. Moja Ola jak się urodziła 4300 to na 4/5msc jak byliśmy na szczepieniu to miała już 8350 bo sprawdzałam w jej książeczce zdrowia. Pielęgniarki sie śmiały bo klucha była niezła.
Co do fotelika , to ja tez już pomału rozglądam się za innym. Bo ten już maławy. Jak byście miały jakieś fajne na oku to wrzućcie link.

Zmykam , kawa wypita lece po Ole bo za 15 min wychodzi ze szkoły.

• Mamusia
OK. Poczytałam, wszystko wiem 🙂 🙂 🙂

Ja też już się zaczynam rozglądać za fotelikiem. Nóżki młodemu zwisają i jak siedzi w aucie to oparcie fotela mu przeszkadza, nie może się swobodnie rozłożyć 😉 A tak poza tym, to już będę musiała niedługo spacerówkę zamontować, czekam ąż mrozik minie, choć się nie zapowiada. Normalnie Kuba już ma w gondoli ciasno, a była najdłuższa ze wszystkich jakie oglądaliśmy 😞 😞 😞

Moni, pięknie już Maksiula waży 😉 Ja nawet nie pamiętam kiedy mam następną wizytę, muszę sprawdzić 🥴

Kar-ola 😘 na to słabsze samopoczucie. Odpoczywaj dużo, kiedy tylko możesz 😉

Toja fajnie,że trafił Wam się fajny ksiądz. U nas, tzn. u teściów chodzi taki mruk, tylko nos wciubia w te swoje papierki, jakby z urzędu na kontrolę przyszedł, chyba zapisuje ile kto daje 😞 😞 😞 I był w tym roku może z 5 min. łącznie z modlitwą 😞 😞 😞

Kurcze, co tam jeszcze popisałyście, pozapominałam :P

Aha, mój Kubala zjadł dziś troszkę zupki jarzynkowej z gerbera. Co dostał do buźki, to popychał rączkami :P Mało wypluwał i troszkę w brzuszku wylądowało 😉

Dobra zmykam. Bajus!

• Mamusia
Witajcie tak sobieczytam o tym że wasze dzieciaczki tyle ważą a ja jak byłam u lekarza na szczepienie to moja nawet nie ważyl niewiem czemu tego nie robi ost. Ja ważył 3 tyg. Po urodzeniu. Ale ja ost się ważyłam z nia i potem sama no to wyszło że waży ponad 6 kg.. , coraz więcej się słyszy o księdzach w sasiednej wsi ksiądz nie chodzi po kolędzie ale na mszy ogłosił nie chodzi ale na kopery czeka, unas z kolei w tym roku nie chodzi ale my nigdy mu pieniędzy nie dawaliśmy i nigdy się nie upomniał no chyba taki powinien byc kazdy ksiadz , 🙂 my jutro jedziemy do kontroli na bioderka ale mam śniegu nasypalo zeby tylko jutro ślisko nie było eh kiedy ta wiosna przyjdzie . Myśmy jak wuzek kupowali to taki wielofunkcyjny i tam było nosiedłło i fotelik taki od o do 11 kg. I w tym natalcie wozimy

• Mamusia
Inka ja też mam juz gondole ciasną.Tak żałuje zakupy wózka, ze nawet sobie nie wyobrazacie. 😞 Dobrze, ze nie skusiłam sie na nowy tego typu 🥴 .
Rownież czekam na aż mrozy odpuszczą i młoda laduje w wersji spacerowej. Szukam wogóle innego wózka, typ mam upatrzony tylko czekam na promocje. Lekką spacerókę mam po Batim, ale nie wiem, czy sprawdzi sie w przyszłą zimę...przy tegorocznych zaspach pewnoby nie dała 😞

Dzieki dziewczyny za troskę, mąż się za mnie wział i naprawdę odpoczywam. Zaczełam druga serie tabletek i narazie jest ok.

• Mamusia
Coś dziś niema nikogo wieczorem ja też się polozylam jedną ręką woże natalie a w drugej tel. Już bym chciała iść spać bo ledwo na oczy patrzę a ta moja mała jak ja przestanę wozić to się odrazu rusza a tak to niby śpi. Wczoraj usnela przed 22 i spala do 2 w nocy a potem już co godzinę pobudka dopuki ją do łużka niewzielam jak spala że mną to dłużej już. Fajnie się śpi z dzidziusiem ale ja się czasem nie wyspiam przy tej małej