Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zanim sie obejrzymy to dzieciaczki same będą jadły bez naszej pomocy 😉
strasznie ten czas leci...

a dajecie maluchom jakieś gryzaki, bo ja mam dla Łucji takie do rączki ale chodzi mi o te z tomme tippee
http://www.allegro.pl/item870841184_tommee_tippee_gryzak_uspokajajacy_2szt_super_cena.html

http://www.allegro.pl/item871363778_tommee_tippee_gryzak_dziaselko_2_sztuki_gratis.html

bo ona strasznie paluszki wskazujące wcina, aż ma babelki czerwone 😞

idę pobuszować na necie 🙂
DOBRANOC

• Mamusia
Ja wiem że to radocha jak dzidziuś chętnie zjada nowe jedzonko 🙂 podejrzewam że Ania też będzie bardzo lubiła, bo jest cała szczęśliwa jak jej podaję wit. C i tak fajnie cmoka 🙂 ale jeszcze poczekamy, więcej niż do 4 miesiąca.

Karola83, ja daję Ani gryzaczka do rączki a ona go trzyma a i tak gryzie swoją łapkę :laugh: :laugh: przyjdzie i na to czas 😁
chociaż dzisiaj wyciągnęła sobie smoka z buzi i dwa razy sama włożyła go z powrotem 🙃 🙃

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Karola a mam pyt. jest gdzies wzor tego oświadczenia????
Ja nie wiedzialam nic o tym 🤔 ale fajnie byłoby gdyby mąz dostał dodatkowe 7 dni, zawsze to moglibyśmy pojechac w odwiedziny do naszych rodziców:P

Mimi jak dobrze pamietam, Twój M pracuje w wojsku, mój też. Tam ksiegowa sama zawołala go i pisał sam oswiadczenie, ze bedzie korzystał z dodatkowego urlopu.

• Mamusia
Toju ja moją dokarmiam nie mam na samej piersi. Jedzonko dałam jej kilka razy, a obiadki wprowadze dopiero od 5 miesiaca. Narazie dostaje lekkie deserki po 2/3 łyzeczki.

Gryzaki uzywamy. Mała i tak najlepiej uwielbia swje raczki. Tak jak Anka Toji mała lubi wyjmowac i wkładac swojego smoka, wtedy fajne odglosy wydaje.

• Mamusia
hej kochane!!!
A ja pospałam do 8.30 🙂 Nakarmiłam małego i wpadłam poczytać co u Was 🙂
Karola to ja muszę mojego męża pogonić, żeby poszedł do kadr, bo on nie pracuje na jednostce tylko na lotnisku 😉
Ja zamierzam dopiero zupki wprowadzac około 6 miesiąca, no i ja tez duzo nie daje, kilka łyżeczek 5-6 🙂 A reszta to mleko moje głównie, myślę, ze to nie ma większego znaczenia, zresztą to są tylko owoce:P
Zmykam kochane 😎Buzi 😘
Karola83 😘 rewanżyk 😉

• Mamusia
Hej babeczki!
Wczorajszą nock,ę miałam z głowy, bo mały co chwilę kwękał i marudził i zasypiał z moją ręką na policzku tylko 😞 😞 😞 Cały dzień później na rzęsach chodziłam i zasypiałam na stojąco... Za to dziś była tylko pobudka na mleczko o 2.30 (ale wstał mój M. 🙂 ), a póxniej o 6.30 i spanko do 8.50 🤪 🤪 🤪 🤪 Odespaliśmy wczorajsze marudkowanie 🙂

Karolka ja mam dla Kubusia gryzaczek ten drugi z tommee tippie i schładzam mu w lodówce, a potem on go ciumka aż się cały trzęsie :laugh: :laugh: :laugh:

Przestałam dodawać młodemu kaszkę do butli, bo mimo, że ma smoczek z większą dziurką wydaje mi się, że się męczy. Daję mu parę łyżeczek kaszki, potem doprawiamy mleczkiem z butli.

Zmykam na spacerek. Buziolki!

• Mamusia
Hej moje kochane.
My juz po kontroli. Mała waży 6500kg 😆
Wszystko dobrze, pediata stwierdził, ze juz koniec wizyt i teraz tylko na szczepieniach mamy sie pokazywać 🙂
Co do podawania nowych pokarmów, to pediatra powiedziała, ze moge po 1-2 lyzeczki 🙂wiec tak jak robię 🙂

uciekam na jedzonko 🙂

• Mamusia
Karolka pieknie Natala waży :laugh:
a jaki rozmiar ciuszków ma?

ja Łucji już 74 spodnie i pajace choć sa za długie ale 68 za małe były stanowczo, a bluzeczki nadal 68.

Inka a jakie masz butelki?
bo ja mam avent'a i są do nich smoczki trójprzepływowe, gdzie obracając butelkę zwiekszasz przepływ pokarmu, masz 3 możliwości.

u nas -8 i nigdzie się nie ruszam, chyba nawet Łucji dziś na balkon nie wystawie.
Ale jeszcze troche i wiosna będzie :laugh:

• Mamusia
Karolcia ja zakladam jej 68, 72 zalezy co...niektóre ma sweterki 62 i sa jeszcze duze...te rozmiary tez są takie nie miarodajne...
Patrzyłam w ksiazeczke Bartka to on ważył 6300 na 4 miesiace 🙂

Dziadkowie własnie wrócili z Dnia Babci i Dziadka 🙂obdarowani kolorowym serduszkiem i krawatem-bajeczne 🙂Bati na zdjęciach grzeczny, wierszyk ładnie choc cicho mówił, i poleczke ładnie zatanczył 🙂

• Mamusia
ja już nie daje rady, Łucja calusi dzień marudzi !!! 😞
ledwo żyje, juz nie wiem co mam robić i wściekła jestem na siebie bo się złoszczę na Łucję 😞 😠 świetna ze mnie mama 😞

arek mi kupił maść na dziąsełka i jakoś nic to nie dało, kurde nie mam juz pomysłów o co może jej chodzić 😞

Teraz a ja przejął a ja odpoczywam tzn zaraz zabieram się za prasowanie 🤢

• Mamusia
Karolka83, ja miałam wczoraj taki dzień, niewyspana i padnięta, a Kubala marudny, aż się w końcu poryczałam, że nie daję rady 😞 😞 😞 To m,nie mężuś wyciągnął pod wieczór do moich rodziców i od razu mi się polepszyło, mama zajęła się trochę szkrabkiem, a ja spokojnie wypiłam herbatkę i chwilkę odpoczęłam... 😘 dla Ciebie, jesteś najlepszą mamunią jaką Łucja mogłaby mieć 🙂 Wszystkie jesteśmy najlepszymi mamami dla swoich maleństw, bo chcemy dla nich najlepiej i zawsze wszystko robimy w dobrej wierze, nawet jak czasem coś nie wychodzi 🙂

A butelki mam tt, wiem że te aventu są rewelacyjne, ale jakoś o tym zapomniałam jak kupowałam dla Kubali 😉 Ale mogę dokupić smoczki 6+, tylko że nie ma po co, lepiej nawet, że kaszkę łyżeczką zaczął jeść 😉

• Mamusia
Karolka nie martw się, tak jak Inka napisała jesteś najlepsza mamusią na świecie dla swojej Kruszynki 🙂 Ja też mam czasami takie sądne dni, że nie wiem o co małemu chodzi i się złoszczę na niego i na siebie potem 🤨 Nie smutaj sie kochana 😉 Dzisiaj było źle, jutro będzie lepiej:P :P
Asiu no ja własnie zamierzam spróbować tych Dada z Biedronki tylko ze ja kupie te większe i jest ich jeszcze mniej , bo 54. ale spróbuje ich 🙂
Inka dla Ciebie 😘

• Mamusia
Karolcia wariatko, nie wolo Ci tak nawet mysleć. Jesteś najlepsza i nie masz wogóle tak mysleć, mówic i czuć. Łucja moze ma skok rozwojowy, albo poprostu ma focha i tyle. Kochana wiem, ze jest cieżko, ale to nie pierwszy i ostatni raz...
Musisz byc silna i dzielna dla swojej córeczki. Angazuj Arka w obowiązki, nawet w prasowanie.
Kochana for you 😘