Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no ja jej tak pod koniec 3 m-ca zaczęłam wprowadzać większe ilości mleka czyli 120ml a teraz tylko na noc daje jej 150 z kaszą ale i tak nie wypija wszytskiego, boto jednak gestsze.
Słyszałam tez teorie, że skoro urodziła się duża to teraz może mniej jeść dlategolub odwrotnie, była duża to i więcej potrzebuje. Każdy na swoje i bądx tu mądry, dlatego postępuje wg swojego przeczucia
czasem mi sie wydaje, że jest już dość głodna a ona tylko pociągnie 60ml i spi 🤨

co do skoku rozwojowego to Łucja chyba tez cos takiego przechodzi bo cyrki odstawia przy zasypianiu 🥴
widać, ze jest zmęczona ale nie zamknie oczu i nie zaśnie tylko płacze, wierci się i wydziwia strasznie, musze ją na rękach uspokając parę minut i dopiero próbuję połozyć alboobok siebie albo do łóżka. albo to przez brak spacerów bądź nawet werandowania

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:
Karola83 moim zdaniem powinnaś iść do pediatry i zapytac sie czy mozesz podawac te mleko przeciw ulewaniu. Nawet jeśli jest gęściejsze to nie znaczy, że utuczysz swoją małą, ale jej pomozesz, przez ciagłe ulewanie w wieku niemowlecym lub nawet wymioty dziecko moze mieć problemu w wieku przedszkolnym tzw. odruch wymiotny na zawołanie. Ja wiem cos o tym bo Bati ma.

Zastanawiałam się już właśnie czy np jej nie dodawac łyżkę kaszki ale to raczej odpada.
Ale to mnie przestraszyłaś teraz, ja byłam z tym u lekarza i on mówił, że do 5-go m-ca ma prawo ulewać ale póki przybiera na wadze to jest ok! dwa razy byla i to samo ciągle słyszałam, ale wolę sprawdzić jeszcze raz. Tylko lepiej prywatnie iść więc w poniedz się wybierzemy w ramach kontroli

Karolciu ja Cie nie chce martwic, tylko słuze radą.Nasz Bati od urodzenia ulewał, potem przerodziło sie to w wymioty. Były okresy bez ulewania, ale były dni, że dzień w dzień . Miałam kilka wizyt u pediatrów. Dopiero jak pojechałam do ordynatora szpitala dzieciecego dostałam skierowanie na Oddział Gastr. Dla Dzieci w Bydgoszczy. Tam Bartkowi zrobiono test z krwi, potem prowokacje mlekiem i okazało się ze wszystko dobrze, jednak zmieniono mleko na Bebilon Pepti. Bati miał wtedy 2 lata i znał smak mleka, za chiny nie wypił ani łyka tego paskudztwa. Teraz musze dbać aby nie dostałam za dużo nabiału w ciagu jednego dnia.

Karolka ja jestem wdzięczna na kazdą uwagę i radę, tym bardziej, że masz już doświadczenie.
najważniejsze jest zdrowie Łucji więc skontroluje to jaknajszybciej będzie to możliwe

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Przez ten brak wychodzenia na dwór, to mój Sim czasami 1 godzinkę w ciągu dnia tylko prześpi, a marudzi wtedy niemiłosiernie 🥴

to umnie tak samo, ze zmęczenia tak okropnie marudzi, że ręce już czasem opadają. a najgorsze jest to, że widać, że przysypia ale zxasnąc nie może 😞

• Mamusia
No tak faktycznie Wy juz do spania a ja obiad podaje 🤪
Karola83 powiem Ci ze jak moj maly strasznie ulewal az z niego chlustalo i do tego mial bardzo zielona kupe 😞 Powiedzialam to pediatrze a ona wielkie oczy i na to to nie dobrze trzeba zrobic usg brzuszka bo okazuje sie ze szczegolnie u chlopcow po 6 tyg zycia mozna rozpoznac (przez to ulewanie) zwezenie jelita cienkiego i dlatego tak sie dzieje. przerazilam sie okropnie ale mowie do niej ze jednak mi sie wydaje ze gdyby on byl az tak chory to by mi nie przybieral na wadze a tu wrecz odwrotnie idealna waga i ze ja mysle ze on jest poprostu uczulony na to mleko.Podawalam mu wtedy mleko ENFAMIL LIPIL a pediatra mi kazala podwac ENFAMIL LIPIL NUTRAMIGEN i przeszlo wszystko nie ulalo mu sie ani razu od tego czasu 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:

ps.Toja, Acsb na jakiej formie robiłyscie ta polska szarlotkę, wymiary jakie??wyszła wam dosc wysoka??

Karola, ja piekłam w tortownicy, nie wyszło za wysokie to ciasto, takie normalne... Spód ciasta na pół centymetra, potem jabłka na ok 2cm i na nich pokruszone ciasto, to ciężko powiedzieć ile... 😉