Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karola83 napisał:
cześć dziewczynki

moja Łucjanda od 21 śpi już na dobre.

a propo scinania to maluchom włoski ścina się po 1roku, tak słyszałam ale nie wiem dlaczego, pewnei za słabe sa jeszcze

Karolka, ja dziewczyna nie ścinałam długo , długo. Chyba do 2 lat Oli , a potem tylko leciutko podcinałam. A Jagoda to dopiero raz nozyczki widziała.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83 napisał:
czyli ogólnie jak kto i kiedychce, bo mi coś się obiło o uszy, że dopiero po roku można, a ostatnio u A. rodziny widziałam 9cio m-cznego chłopca, któremu włosy spinką spinaja bo tyle ma w sensie już takie długie

Chyba tak 🙂 . Ja nie ścinałam , bo to dziewczynki i chciałam zapuszczać im. Ale z młodym jak będzie miał za długie to pewnie zetnę.

• Mamusia
Witam o świcie :P

Nocka do d... 😞 w dodatku Łucja obudziła się po 6 i nawet jej przez myśl nieprzeszło dalsze spanie, więc oporządziłam ją :P na nowy dzien dałam flache i teraz ona śpi a ja nie, bo zajęła moje miejsce a w dodatku tyle do zrobienia, że chyba bym nie usnęła, popołudniu sobie odbije - mam nadzieje 🤢

A tak na marginesie do kiedy dziecięciu trzeba wszytsko sterylizować bądż wyparzać? ☺️

• Mamusia
hej babeczki!!!
Widzę, że wczoraj za szybko uciekłam, bo jednak były małe pogaduchy 😆
U nas nocka oki, tym razem tylko dwie pobudki o 0.30 i 3.30,a później dopiero o 8.00 🙂 Apropo włosów, to mój mały ma ich coraz mniej tak mi sie wydaje 🤨 Jak sie urodził to miał taką piękną czuprynkę 🤔 Mojej siostry ciotecznej syn ma już takie długie (9miesięcy ma) i to tak brzydko wygląda jakby byl dziewczynką 🤢 🤢 Ja obetnę Szymkowi nawet przed rokiem, jak bedzie miał za długie, no bo to w końcu facet a nie kobietka:laugh: :laugh:
Karola pierwszy 😘dla Ciebie 😉
Idę wstawic pranie i wciagnac resztki mojego ciastka orzechowego :P
Karola83, zrób się na bóstwo u tej kosmetyczki 😆 😉
Do usłyszenia 😉

• Mamusia
Hej babeczki!

U nas standard, 2 pobudki na jedzonko i od 6.40 już nie śpimy 😮 Oczywiście Kubala z nami w łóżku już nie myślał o spaniu, ale jak tylko my powstawaliśmy i się rozbudziliśmy, to on przysnął i śpi już od godziny :laugh:

Mróz dziś znmowu porządny, u nas -16 było rano 🤨 I Kubuś dziś znów cały dzionek w domku. W dzień skubaniec tak się przyzwyczaił do spania w wózku na dworze, że nie chce mi w łóżeczku spać, więc go pakuję do wózka i śpi tak w domku :P

Miłego dzionka 😘

• Mamusia
Hej.
U Nas -22 🤪 takze kolejny dzień w domu, a słonko ładnie swieci, choc wiatr jest.
Standardowo pobudki o 1.30,5,30 i 8. Teraz młoda spi po 20minutowej histerii 🤪 a my z Batim mamy czas na spokojne sniadanie.
Zapomniałam sie pochwalić, w piatek ja z dziećmi jade na zabawe karnawalową.Bati stwierdzil, ze ubiera się za "ZORRO" a Natka ma biaala sukienke ze skrzydelkami 🙂

• Mamusia
Hej cioteczki 🙂
U nas nocka nawet, nawet . Młody obudził sie o 4 i pospał do 7,30.
O 8 na termometrze też miałam -22C 🤪 . Marze żeby w końcu wyjść na spacer , ale na razie to raczej nierealne 😞

Generalnie planów na dziś brak, będziemy się o siebie obijać w domu 🙂 .

Karola 😘 , na tą piątkowa imprezkę 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂 ja tu pierwszy raz... rodziłam 3.09.2009r...

Mieszkamy w Poznaniu... dziś było -23 o 8... i szkoda mi Małej, bo kolejny dzień w domu... Bardzo lubi spacerki... a nosicie może Maleństwa w chuście??

i jak z nockami u Was? my przesypiamy całe... tylko przy mocnym mrozie Daria budzi się koło 5 ale napije się trochę i idzie spać 🙂

A jak z rozszerzaniem diety?? dajecie już coś??

• Mamusia
Hej, troszkę mam do nadrobienia a czasu za to niet, więc tylko się zamelduje że u nas ok, oprócz tego że wczoraj walczyłam z mega kryzysem laktacyjnym - od rana do popołudnia prawie nie miałam mleka!!! Straszne to było, ale przetrwałyśmy z Anią bez dokarmiania, chociaż puszka mleka pierwszego już stoi na półce...

🤢

Karolka, nie boisz się że Natka nie będzie chciała warzywek potem? One nie są takie słodkie jak owoce i deserki... Ja zamierzam zacząć właśnie od warzywek żeby Ania słodki smak poznała na końcu...

• Mamusia
Witaj madzia 😉
Ja tez karmie piersią i zaczęłam od podawania jabłuszka ze słodką marchewką 😉
Toju, w sumie mleko z piersi tez jest słodkie, wiec wydaje mi sie, że to nie ma różnicy od czego się zacznie 🙂Zresztą przy owocach tez dziecko się na poczatku krzywi, bo to przeciez inna konsystencja niz mleko 🙂

• Mamusia
Hello 😎 ,
Właśnie wstałam z drzemki, jak nigdy dzieci i mąż pozwoliły mi sie przespać. No normalnie inaczej się funkcjonuje 🙂 . Oby częściej 🙃 .

Witaj Madzia , zaglądaj częściej do nas 🙂

Ja tam dawałam moim bąblom wszystkiego po troszku, ale chyba każdy raczej zaczyna/ł od jabłka i marchewki 🙂 . Zresztą te moje dzieci to już od narodzin tylko słodkie czuły-mama taki łasuch na słodkie że to "prawie" główny składnik mojej diety:laugh: :laugh: :laugh: . M się śmieje że te nasze dzieciaczki tak długo na piersi były , bo ze mnie to skondensowane słodkie mleczko leciało:laugh: :laugh:

• Mamusia
Dziewczyniki jestem wszystko oki okazało się że wydzielina z tamtąd że środka jest biała tylko tyle że mam zaszczepy tam gdzie było nacinane krocze to jest taka blona co wzrosła z tym szyciem doktorka posmarowala mi tym kwasem i muwila to to się tak łuszczy jak się miesiączkę ma to blona się łuszczy no i to jest to za tydzień wznow pojade i mi posmaruje i będzie mi to wyciągnąć. Pozatym wszystko pogojone