Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mimi 😘 za bezpieczny powrót 🙂
u Mnie dzis dzieciatka spia od 18.30 😆 chyba wrazenia, emocje wzieły górę 😆
z młoda dzis bylam na spacerze, niestety wiało strasznie i uciekalam do domu...a w przedpokoju młoda strzeliła jeszcze dżemixa przez 2,5godzinki 🙂

dobrej nocy mamuśki 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dżemixa :laugh: :laugh: :laugh: 🤪 :laugh: :laugh:

dzisiaj byliśmy u mojej znajomej z pracy, która jest w ciąży, dawno się nie widziałyśmy i już się trochę stęskniłam. Ania spała u nich dobre półtora godziny co się jej w gościach nie zdarza 🙂

Moni buziak na zdrówko dla dzieciaczków 😘

Mimi, super że bezpiecznie dotarliście do domu 🙂

• Mamusia
a u mnie masakra, Łucja zrobiła się taka maruda i wymuszara, że wytrzymać nie można z nia 😞 :P
Jak coś chce to marudzi a jak to nie pomaga to po dłuższej chwili próbuje się uśmiechać tylko zeby zwrócić na siebie uwagę, cwaniara.

Ostatnio też poprzestawiało jej się ale to chyba od nadmiaru wrażeń (od 3 dni gdzieś wychodziliśmy, w piątek popołudniu byliśmy u koleżanaki ale Fuśka tam nei mogła przysnąć i musielismy szybko wychodzć, w soboete u A. rodziców i też ani na chwilę się nei zdrzemnęła, a wczoraj u A. babci no i tam tez nic nei spała 🤢 mimo, że mieliśmy wózek ze sobą. Ona tylko w swoim domku i łóżeczu zaśnie 🤪 )
i jak kiedyś po kąpieli zasypiała to teraz potrafi nawet do 2 godz wariować zanim zaśnei i budzi się przed 7 🤪
więc wyczerpana jestem okrutnie 🤢

• Mamusia
hej kobitki!!!
My już od rana urzędujemy 🙂 Pralka już zasuwa, bo zebrało sie brudnych ciuszków co nie miara:laugh: :laugh:
U nas dzisiaj ładna pogoda, więc na spacerek na pewno się wybierzemy:P
Karola83, na pewno Łucja odreagowuje te wizyty, wierze, że jesteś padnięta 😞 Ale to minie na pewno 🙂 Dla Ciebie 😘
Zmykam ładowac druga turę prania 😉
Miłego poniedziałku 😎

• Mamusia
Mimi ja też dziś od rana wystartowałam z praniem :laugh: Ostatnio nic mi się nie chciało, mężuś w domu, więc jak mały drzemał w dzień, byczyliśmy się razem, a co :P Nazbierało się więc i prania i prasowania, a w szafach pustki 🥴
Dziś słoneczko pięknie świeci, młody już śpi na powietrzu, więc wzięłam się wreszcie za porządki. Aż się chce coś robić jak wiosnę czuć w powietrzu 😉

Nockę młody ładnie przespał, z jedną pobudką na szamanie, za to ja nie spałam od 4-tej, bo jakiś mały, strzasznie upierdliwy psiurek szczekał na dworze 😠 Chłopaki nie słyszeli, a ja jakbym miała strzelbę to chyba bym strzelała 🤢

Zmykam na szybką kawkę i z powrotem do porządków, póki Kubuś smacznie śpi 🙂

😘 dla Karolki83 i dla Twojego Skowroneczka 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

Karola dzięks 😆
Karola83 mi Ania też nie bardzo chce spać u kogoś, szczególnie jak ją chcę specjalnie uśpić to się buntuje. Ale wczoraj tak ją tylko tuliłam na rękach i sama zasnęła 🙂 🙂 a wcześniej bujanie, układanie do snu, śpiewanie tylko ją wkurzało... 🤢 chociaż widziałam że padnięta jest to nie dało rady... 🤔
🤔

Mata Ani się pierze, ale rozłożyłam jej kocyk i pałąki powtykałam w boki narożnika i młoda bawi się tak czy siak 😁
ale ma pomysłową mamuśkę 😁 😁

Także - u nas też ładna pogoda, pralka też zasuwa - tydzień zaczynamy podobnie 😁 😁

• Mamusia
hehe smiac mi się chce 🙂
dołaczam do Was z zaległym prasowaniem i druga pralką 😉

Toja, Karolcia tak to jest jak chcesz dziecko uspać w goscinie, to dzidzia nie chce 🥴 nic na siłe 🙂 najlepiej wziąsc i w spokoju dziecko trzymac, a samo się zmozy 🙂

moja dzis spiewa mamusi i zabaweczkom na macie 🙂
miłego...

• Mamusia
Hej kochane cioteczki 🙂
U mnie z dziećmi lepiej, ale na mnie przeszło 😞 .W nocy miałam gorączkę i tak mnie wypociło że się z 2 razy przebierałam. Ale już ja wole być chora niż dzieci mieć chore. Dziewczyną już kaszel przechodzi, ale młody męczy się jeszcze przy katarku 😞 ,i oczki mu strasznie ropieją. Karola dzięki za kropelki, ja używam Euphorbium, takich homeopatycznych.
Tak czytam o waszych bąblach-mój to wszędzie zasypia tylko u teściowej nie chce 🤢 :P .

Inka 😘 dla Kubali na tego 3 ząbka. Nie wiem czy wcześniej pisałaś, dopiero teraz opis na gg zauważyłam ☺️ .

Zmyka leżeć póki młody śpi.

• Mamusia
Oj coś pustki dziś 🤔
A ja siedzę z Szymonem dzisiaj sama do 19ej i tak do końca tygodnia, bo T ma na 2 zmianę do pracy 🥴
Z braku zajęcia zrobiłam małemu przecier z jarzynek (marchewka+pietruszka+ziemniak+masełko)i zamroziłam, bo chce mu dać dopiero w piątek, jak skończy 6 m-cy 🙂 Nie wiem babeczki: dobrze zrobiłam zamrażając???Bo ja nie wiem zupełnie jak się przechowuje takie przez siebie przygotowane danie ☺️
Wasze pociechy też jak siedzą to prawie dotykają głową do stóp??????Bo mój Szymon tak robi jak go trzymam na kolanach i wygląda jakby sie złamac miał 🤢 Czy to normalne 🤨
Miałam Wam jeszcze powiedzieć, że mój mały dzisiaj po raz pierwszy spał na brzuszku 🤪 Jak wstałam rano, to tak sobie drzemał spryciarz mały 🤪 Pewnie się w nocy przekręcił:laugh: :laugh:

• Mamusia
Mimi ja własnie w piatek gotowałam marchewka+ziemniaczka na masełku prawdziwym 🙂jeden obiadek zostawiłam w lodówce a trzy zamroziłam 🙂poprostu jak odmrozisz musisz zagotować 🙂dobrze robisz kochana 🙂

co do siadania, moja Natalka tak samo wyglada jakby miała zaraz na głowie wyladować 😉 boje sie ja jeszcze tak sadzać, niekiedy na moich kolankach chwilkę 🙂ale własnie wówczas łapie sie za stópki i wygina jakby spłaszczyć się miała 🤪 🤪 🤪

ja dzis po obiedzie położyłam się i spalam 2godzinki 🙂cos mnie łapie, bo strasznie zaczełam kaszleć, T zajął się młodą, a w ostateczności wszyscy zasneli:P

teraz młody siedzi u pradziadków, skubany taki steskniony, ze wracac nie chce, młoda wygina sie na macie, a ja na podłodze przy niej z laptopem na kolanach....
zaległe prasowanie czeka...
ale chęci brak....

dzis znów przyszła jakaś paczka dla młodej 🙂 tylko wkurza mnie to bieganie na poczte i odbieranie- jako avizo...troche daleko mam 🥴 i musze jutro jechać....

• Mamusia
Inuś na ten trzeci ząbulek 😘

a ja przerabiam wariacje wieczorne, podobnie było 2 m-ce temu i teraz tez Łucyjka zasypia na łóżku przy mamusi 😉

Mimi moja Łucyja podobnie się zgina jak siedzi u mnei na kolanach, pochyla się do przodu i kładzie na nóżkach :laugh:
co do obiadków to ja robie tylko na 2 dni, więc przechowuje w lodówce

• Mamusia
cześć dziewczynki!

Toju 😘 na to przygnebienie 🤨

Fakt takiej zimy długiej i śnieżnej to ja nie pamiętami i tez mam juz dość, chce słoneczka i spacerów :P

Łucja zaserwowała mi pobudkę o 6 🤢
to dziecie nie zna litości 😉
teraz siedzi w krzesełku zapięta w pasy i ma przypiętego żółwika i nie lada zagwozdkę jak go odczepić bo ogólnie żółwik ja nie bardzo interesuje ale przypięcie :laugh: 🤪

zmykam na śniadanie i kawulca bo energy drinki sie już skończyły 😞 😉

Przyjemnego dnia :pinch:

• Mamusia
witam !!!
Toju na depresje 😘
prawda wiosny brak 🥴 chociaż śnieg nie raz lezał, aż do konca marca 😲
ja dziś nie do zycia 😞 7razy wstawałam do Natki 🤪 nie wiem co jej...cały czas przy cycu chciała być, a o 6-tej wstała 😞
no cóż taki los matek...za jakąs godzinke bede do uzytecznosci po 2 kawkach 🙂

miłego dnia...
u Nas dzis deszczowo...
jest 6stopni...
chyba załoze folie przeciwdeszcz. i pojade na ta nieszczesną poczte przed południem....
papatki...

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
U nas nocka spokojna 🙂 Mały obudził się tylko o 2ej, tzn. mój T Go obudził 😠 Szymon spal sobie w pałąk zgięty, a mój mąz stwierdził: "jak to wygląda" 🤪 ; po czym zaczął go przewracać na plecki i Go obudził oczywiście 😠 😠
Toju 😘 na poprawę humoru 😉 Ja myślę, że to wina przesilenia zimowo-wiosennego.Niebawem więcej będzie słoneczka, to i humor Ci się polepszy 😉
Karola, wspolczuję nocki 😞 Może Nati jest w okresie skoku rozwojowego i dlatego tak domaga się cyca 🤨
Karola83, a to mała kombinatorka z tej Twojej Łucyjki:P
My dzisiaj mamy w planach spacer, bo jest bardzo ciepło i świeci słoneczko:P Potem prasowanie, bo sterta prania leży z dnia wczorajszego, a tak mi sie nie chce 🤢
Spadam 😎
Milego dzionka 😘