Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej!

Na samym poczatku ogromniasty 😘 dla naszego Starszaka 😁
ja pierdziele to już 8 m-cy 🤪
Monia wiem o co chodzi ja mam podobne uczucia jak A. matka przychodzi a co dopiero zostawić jej pod opieka dziecko 🤢
bardziej chyba można współczuć tylko dzieciaczkom 🤨

Inula gratulacje dla Kubulka - 7 ząbków - no no 😁
pamiętamy o Tobie spokojnie, wiemy, że jesteś zajęta a jak co to się przypomnimy 😉

Mimi również wielkie brawa dla Szymusia - kolejny ząbek 😁

A my dziś mamy wychodne 😁
Łucyjka zostaje standardowo z moją mamą 😉
zmykam szykowac kąpiel dziś troszkę szybciej ale gwiazdeczka od nie śpi 🥴

Buziam 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kochane!!!

U nas ciepelko sie zrobilo,wiec wiekszosc czasu jestesmy na dworze,a wieczorem nadrabiam zaleglosci w domu.
Kochane ja zwariowalam,dzis okazalo sie,ze mojemu Phillusiowi gorne zebulki wyszly trojka!!! dwie jedynki i prawa dwojka!!! 🤪 🤪 🤪 martwie sie czy to oby nie jest niebezpieczne bo mama mi mowila,ze z przy takim licznym zabkowaniu lepiej byc pod nadzorem lekarza.
smigam polozyc lulu mojego kroliczka 🙂
Buziolki dla was i maluszkow 😘 😘 😘 😘 milego wieczoru! 🙂

• Mamusia
Hej.
ACSB wydaje mi się,że poprostu trzeba obserwować dziecko. Jak coś Cię będzie niepokoić to skontaktuj się z pediatrą 🙂
My cały dzień na działce 🙂 młoda wiekszośc przespała na świeżym powietrzu, nawet dała porobić i poleniuchować 😆
bużki przypieczone 😆dzieciaki padły po kolacji i kąpaniu 😆
zreszta sama marze jużo łózku 😉
Dobranoc....

• Mamusia
Kar_olciu nie zaobserwowalam poki co nic niepokojacego,nawet goraczki nie mial w sumie to tylko apetyt nie dopisywal i czasami marudzil.Zobacze,mysle,ze teraz to juz i tak wiele by nie zmienilo bo zabki sa juz na wierzchu.

Lece was podczytac bo nawet nie wiem co u was ☺️ 😞

• Mamusia
ACSB napisał(a):
Kar_olciu nie zaobserwowalam poki co nic niepokojacego,nawet goraczki nie mial w sumie to tylko apetyt nie dopisywal i czasami marudzil.Zobacze,mysle,ze teraz to juz i tak wiele by nie zmienilo bo zabki sa juz na wierzchu.

Lece was podczytac bo nawet nie wiem co u was ☺️ 😞

no to nie ma się czym niepokoić 🙂

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
My wczoraj bylismy z wizyta u naszych znajomych, którzy mają dwa miesiące młodszego Maciusia 😉 Szymek nawet był zainteresowany nowym kolegą, a i Maciuś nie pozostał mu obojetny 🙂Śmiał się, wyciągał raczki 🙂Dzisiaj zapowiada się znowu przepiękna pogoda, więc szybko z rana pranie i obiadek robie i wyjeżdzamy karawanem na słoneczko się opalać 😎 Przy okazji wstąpię do Rossmana, bo sa w promocji dla dzieci produkty, wiec może coś zakupimy 🙂
ACSB jesli Philuś nie goraczkuje, to myślę, ze nie masz się czym niepokoić 😉
Zmykam kochane, miłego poniedziałku 😘 😘

• Mamusia
cześć dziewczynki!

ACSB wow! za jednym razem 3 ząbki 🤪 przynajmniej mniej bólu bo za jednym razem 😉

U nas wczoraj pogoda dopisała więc wybraliśmy sie na spacer dookoła jeziorka, Łucyjka pięknie pospała na świeżym powietrzu, później wybraliśmy się do znajomych na grilla.
ja padłam o 20 a Łucyjka mimo, ze popołudniu nie spała to trochę walczyła i zasnęła po 19.
a że ja nie miałam zbytnio siły do jej usypiania to A. przejął inicjatywę i dziecko najpierw płakało dobre 5 minut w łóżeczku jak mu zwróciłam uwagę wziął ja na ręce i daslej płacz więc nie zostało mi nic innego jak zakończyć moją kapiel i uśpić dziecko, bo jak mnie zobaczyła to momentalnie przestała płakać 🤪
później przy karmieniu ok 22 A. nie spał więc jemu kazalam karmić i znowu płacz 🤨
więc musiałam wstac i nakarmić dziecko bo przy mnie spokojnie jadła 🤪
chyba nie lubi Arka 🤔 😜

my dzisiaj z A. 5 lat razem świetujemy 😉
a ja dodatkowo 4 lata pracy - sie robi karierę 😁

• Mamusia
Hej kochane!!!
My dzis z Phillem pospalismy,do tej pory zdarzylam zjesc sniadanie i zrobilam pranie.
Phillus ucina drzemke poobiednia.Pogoda taka sobie niby cieplo,ale zdradziecki wietrzyk wieje i chmurki slonko zakrywaja.Takze chyba dzis nie posiedzimy na dworze za dlugo.

smigam na prasowanko.

Milego laski 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!!
Oj coś pustki takie 🤔 U nas dzisiaj deszczowo, więc pozostaje nam siedzenie w domu, niestety 😞 A wczoraj było tak pieknie.. 🤨
Wiecie co, wczoraj Szymon ubawił tak sprzedawce butów, ze poprostu facet śmial się do łez 😁 Poszlismy szukac butów na wiosnę dla całej naszej trójcy 🙂 Weszliśmy do sklepu obuwniczego i mój T zaczął przymierzac buty, a ja chodziłam z Szymkiem po innej cześci sklepu 🙂 W pewnym momencie Szymek dostrzegł pana sprzedawcę z taką fajną bródka , zaczął się tak śmiać, że ja takiego śmiechu u niego jeszcze nie słyszałam 🤪 🤪 🤪 Ten pan tak samo w śmiech i aż z zachwytu wziął małego na ręce 😁 😁 Szymon oczywiście wcale się nie bał, cyganskie dziecko z niego, tylko ciekawe jak długo 😁 😁 No i oczywiście z tej okazji, ze tak go dziecko nasze rozbawiło opuścil nam 5 zł z ceny 😁 😁 😆 😆 Stwierdziliśmy więc, że częściej trzeba chodzic z małym na zakupy, to coś nam zawsze utarguje 😁 😁
Zmykam kochane, buziaki 😘

• Mamusia
hejka.
ja dziś od rana biegam...byłam na rozmowie z radca prawnym, aby podważyc swoje wypowiedzenie i udało sie bedziemy walczyc o odprawy 🙂
teraz młodą uspalam i trochę potańczyłam z żelazkiem 😜
Mimi u Mnie też pogoda pod psem...tylko w domu siedzieć 😞
miłego dnia...

• Mamusia
cześć Dziewczyny 🙂

dziś już drugi dzień z terrorystą 😉
Wczoraj dał mi nieźle popalić,ale dzisiaj było ok 😉

Mimi - niezły aparat z Twojego Szymusia 😁 😁 Moja Ania też zaczepia ludzi w windach, sklepach, przychodniach... 🙂 😉

Karola83, jeśli Arek rzadko robi z nią takie rzeczy, to nie dziwię się że ona protestuje - była przyzwyczajona do tego że Ty ją usypiasz i karmisz i to jest dla niej coś co daje jej poczucie bezpieczeństwa...

Karola i jak po wizycie u pediatry?

Dziewczyny, jak Waszym dzieciom ząbki wychodzą to one na wierzchu są gładkie, czy mają takie koronki jak stałe zęby?

• Mamusia
kurka laski mam tyle na głowie, wszystkim się martwie,ze zapominam o wielu rzeczach 🥴
przez to wszystko musiałam zrezygnować z wczasów na Mazurach 14-dniowych...bo nawet jesli znajde prace, to nikt mi urlopu nie da 😞
zwlekają wciąż z naszymi pensjami 😞 jeszcze za marzec nam wiszą a oczami świecą, że już dawno na konta przelali 😠

Toju na kontroli dobrze 🙂 mam podawać antybiotyk do końca i przez cały miesiąc jeszcze vit.c 🙂jest znacznie lepiej już bez inhalacji 🙂
mała tylko w nocy zaczełami się budzić nawet do 5 razy...dziś to aż się popłakałam, bo ona tylko załapie cyca i usypia...a jak przekreci się w poprzek łózeczka to wtedy wyje...
co do ząbków,to takie małe koronkowe są 😆słodkosci malusie 😆
Mimi Natalka nie chce pic z butelki !!!szok myslałam,ze tego nigdy nie poznam,a mała cwaniara jest mądra że ho ho ho !!! herbaty ani soczków nie chce tylko cyca podpijać co moment ☺️

• Mamusia
Karola, kurcze 😞...ale mam nadzieje, ze pokarmu Ci wystarcza dla Natalci... 🤨
Pamiętam ja tez miałam ten problem, tylko że ja nie musiałam dokarmiac, bo cyce przepełnione mlekiem były i mały się najadał do syta 😲
Niestety, mi tez Szymek już nie przesypia nocy 😞 Wczoraj budził sie 3 razy 🤨 Minęły dobre czasy 🥴

• Mamusia
Mimi od póki nie pracuje to karmię małą częściej, pokarmu mam bardzo dużo.
Jak widze, że jej nie starcza to dostaje kaszkę i tyle 🙂

dziś pierwszy wieczór starałam sie aby sama zasnęła w łózeczku, bez noszenia, bo cwaniara się przyzwyczaiła a mi ręce opadają...
płakała dobre 15 minut i usnęła 🙂