Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam niedzielnie!

aaa to widać wszytskie dzieciaczki tak mają więc ok 😉

Karolka fajnie, że miło spędziliście dzień.
u nas parno i pada przelotnie, o słońcu możemy pomarzyć tyko 😞
wczoraj była jazda testowa nową spacerówką i bardzo fajnie się prowadzi, Łucyjka ma w niej dużo miejsca i jej tez chyba fajnei się jeździ 😁 chociaz pompowane kółka sa o wile lepsze no ale jest dobrze, zadowolona jestem z zakupu 🙃
teraz wozimy się takim(kolor czerwono-szary):
http://www.allegro.pl/item1039046933_wozek_quatro_rally_przekladana_raczka.html

udanej niedzieli 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
napisałam posta, bateria padła i post przepadł 🤢

dzisiejszy dzien był bardzo udany 😁 było miło i rodzinnie
po popołudniowej drzemce pojechaliśmy z A. i znajoma parą na spacerek na zwierzaczki, niedaleko Gorzowa jest zrobione mini zoo w dodatku za darmo 😜
później do miasta na bulwar, do parku i na lody, Łucyjka te dostała oczywiście wafelek 😉
do domu wróciliśmy na kąpiel i.. A. został z Łucją aja szykowałam potrzebny do tego sprzęt ale że mam w nawyku kontrolowac A. jak zostaje z Łucją sam więc najpierw spytałam sie czy jest z mała a on oczywiście, ze tak pięknie się bawia itp. więc po chwili zajrzałam... a dziecko dorwało krem i wysmarowało siebie, koc i wszystko co tylko było w zasięgu małych rączek 🤪 🤪
rozkosznie wyglądała 😁

ps. Toju wypełniałam ankietę 😉

• Mamusia
A u nas tak w ogóle niedziela nawet udana 😉 Cały dzień było bardzo słonecznie i dwa razy byliśmy na spacerku 🙂 Wiecie mój Szymek nauczył się robić" papa" i teraz cały czas macha raczką, nawet podczas jedzenia 😁 😁 Powoli też zaczyna pelzac do przodu i do tyłu przyjmując pozycję "na żabkę", myślę, ze jeszcze kilka dni i ruszy pełna parą przed siebie na czworaka 😁 😁 😆
28 maja idziemy na bilans na 9 m-cy, w końcu się dowiem ile moje dziecko waży i mierzy, bo nie mam nawet gdzie Go zważyć 🤢 Ciekawa jestem o co jeszcze będą mnie tam pytali 🤔 mam nadzieje że nie strzele tam zadnej gafy 🤢
Zmykam spac kochane, dobrej i spokojnej nocki Wam życzę 😘
Ps. Ciekawe co u Inki, bo Wrocław też trochę zalało, mam nadzieje, że ich nie 🤨

• Mamusia
Witam poniedziałkowo!

U mnie nocka masakra 😞
Nie mam pojęcia co się małej działo ale przed 2 w nocy zaczęła płakac i tak do 4, jak ją położyłam to przysypiała i po chwili płacz, nie wiem czy bała się czegoś czy cos ja bolało. w końcu wzięlam ja do nas i usnęła w spokoju choć zanim to nastąpiło to tez popłakiwała. Późneij ją przeniosłam i już spała spokojnie do 6.
Teraz ucina sobie drzemkę po śniadanku
Mam nadzieję, że u Was nocki o wiele lepsze 😉

Tez mam nadzieję, że u Inki wszytsko ok i woda ich ominęła.

co do pogody to ciągle zapowiadają deszcze, chmury a wczoraj pięknie słonko świeciło i dziś podobnie, więc jak dla mnie super 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Niedziela u Nas rodzinna, słoneczna poprostu cudo. Jak fotki zgram to wam pokaże. Nie wspaomniałam wczesniej, ale wczoraj podczas urodzin "60"cioci młodzież wystawiała przedstawienie "Królewna Śniezka...". Ja byłam krasnmalem Smutusiem, a T Apsikiem 😁Humor i satyra była, dzeciaki i dorosli padali ze śmiechu 😁a najbardziej my, którzy to wystawiali 😁

Nockę miałam super.Natalcik zasnęła ok 21, a obudziła sie o 8.30 🙂Karolcia współczuje Łucji musiało sie cos snić, albo dziąsełka tak jej dokuczają 😞

Karolcia bardzo ładny wózek, bardzo podobny do mojego obecnie. Toja chyba tez masz podobna od x-landera.
Inuś napisz jak bedziesz na forum, bo troche martwimy sie?? czy podeszła woda aż do was??
U mnie stan alarmowy przekroczony !!!zamkniete sa trzy ulice 🤪Nam osobiście powódz nie grozi, ale działka pewnie pójdzie pod wodę 😞

u mnie to na tyle, bo dzis znów piekna pogoda a rodzina zapowiedziała poprawiny z wczoraj, wiec pakuje dzieciaki przed południem i smigam na kolejny dzień spedu 😉
Miłego dnia dziewczyny.

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Niestety u nas juz po pogodzie 😞Zachmurzyło się, jest chłodniej i wieje jakiś dziwny wiatr 🤢 Także już po wiosennej pogodzie 😠
Karola, może Łucyjce dokuczały dziąsełka, albo po prostu coś złego jej sie przyśniło 🥴
Karola, super ze niedziela u Was udana, na prawde podziwiam Was za ten pomysł o przedstawieniu 😉 Świetnie potraficie sobie zorganizowac czas jako rodzina, można Wam tylko pozazdrościć takiej kreatywności 😜 U nas nikomu by sie nie chciało, a już na pewno mojemu T 🤨 ☺️
My dzis idziemy do kolezanki w odwiedzinki i przy okazji zamówimy ten fotelik na allegro 🙂 Byc może na Boże Ciało pojedziemy do domu 🤪 Ale byłoby fajnie 🤪 🤪Tylko jeszcze nie wiem jak będzie u mojego T z wolnym 🤔
Zmykam conieco make-up-u zarzucić na twarz 😉
Milego poniedziałku kochane 😘

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Hej kobietki!!!!
Niestety u nas juz po pogodzie 😞Zachmurzyło się, jest chłodniej i wieje jakiś dziwny wiatr 🤢 Także już po wiosennej pogodzie 😠

u Nas też niebo zachmurzone, ale nie pada 🙂
Natka mi włsnie usneła, a ja wstanie to zmykam po auto i jade z dzieciakami na działke do reszty 🙂
musze tylko T naszykowac obiad bo niestety ktoś musi pracowac a nie imprezować 🤪

• Mamusia
o faktycznie Maksio 9 m-cznice obchodzi, moc buziaków 😘 😘 😘

Kurka u nas zaczęło padać 😠 😞
a rano tak pięknie słonko świeciło ale i tak musze wyjść bo na obiad brak składników 😜
Łucja dziś humor marudno-płaczliwy ale to chyba przez niewyspanie więc teraz 2-ga drzemka 😜

Byłyśmy na kawce u sąsiadki i ona ma 6-cio letniego synka niepełnosprawnego 😞 On lezy i w dodatku jest niewidomy, odwiedziła ją koleżanka, która też ma 6-cio latka i niedawno okazało się, że coś też jest nie tak i nie rozwija sie prawidłowo (dokładnei nie wiadomo ale coś z mózgiem) 😞 i nie wiadomo dlaczego tak się dzieje, Ona mówi, ze jak była mała to wypierdzielił się na beton z chodzika z dużą siłą i nie wiadomo czy to od tego czy jakaś wada wrodzona 😞
I wiecie co tak sobie myślę, że czasem mam dość jak Łucja marudzi ale jest zdrową dziewczynką i za to powinnam byc wdzięczna i cieszyć się a nie marzekać 😞 ☺️

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
My juz po wizycie u pediatry 🙂 Z małym wszystko oki, oskrzela i płucka czyste, tylko ma lekko zaczerwienione gardło i dostał syrop 🙂 Tak poza tym, to jak wracaliśmy z przychodni to złapal nas deszcz i troszkę nam dupki zmoczyło 🤢 😁 😁
Pogoda jak zwykle do bani ehhh 🤨
Karola, każdej z nas czasami brakuje cieprliwości, uwierz mi ja tez się złoszcze niekiedy na Szymka, a potem wydaje mi się, ze niedobra ze mnie mama 🥴 Jednak jestesmy tylko ludźmi i mamy prawo do złych i lepszych dni 😉
Zmykam, bo mały coś się już wierci na krzesełku 🙃 🙃
Miłego dnia 😘

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

MOC BUZIAKÓW DLA SZYMUSIA NA 9 MSC 😘 😘 😘

Kurcze jakoś ostatnio z rytmu wypadłam i na nic nie mam czasu. M ma teraz dużo dodatkowych służb i sama z dzieciakami siedzę.W domu już na głowe dostają a na dworze, znowu ja wysiadam jak jestem z nimi na placu zabaw.Biegam za młodą z Maksiem na rękach bo skubany w wózku nie chce siedzieć jak widzi dzieciarnie.
Ja wczoraj pierwszy raz równo po 9 msc dostałam okres i cały dzień przeleżałam. A w niedzielę obcieliśmy młodego. Brat mu maszynką skrócił włosy bo normalnie grzywa mu na oczy wychodziła. Dzielny był , choć na początku się wystraszył.

Lecę poczytać co tam u Was
🙂