Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wow Karola super!!! 🤪 🙃 🙃 🙃

Mimi ale fajnie że jedziecie 🙂

teraz już w tej 'ostatniej' chorobie nie byłam sama... Ale wcześniej - całe zapalenie zatok byłam na chodzie. Potem grypa... Przyjechał teść, ale i tak musiałam wstawać i gotować, Anię karmić, ubrać mu na spacer itd... A teraz przy anginie była moja siostra, więc miałam więcej możliwości żeby poleżeć... Ogólnie się teraz oszczędzam... Dzięki za waszą troskę 😘

czekam aż zmywarka skończy, żebym ją mogła wyłączyć i pójść spać...

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki!

My w sobote zoorganizowaliśmy w koncu parapetówkę, także mieszkanie oficjalnie opite 😜
Łucja poszła do moich rodziców na noc i odebraliśy ja dopiero po poobiedniej drzemce i w sumie za nami nie tęskniła ale jak wracaliśmy do domu to tak zaczela marudzić a później to mnie na krok nie odstępowała, więc chyba w jakiś sposób to przeżyła...

Wstępnie mamy dogadaną opiekunkę dla Łucyjki 😁 Chrzestnego mama zgodziła się nią zająć 😁 mam nadzieję, że po kilku dniach nie zrezygnuje jak mała da jej popalić 😮 😁
Musimy tylko dogadać kwestie finansową i przyzwyczaić córę do niej a tego się najbardziej boje bo ona przed obcymi ma stracha bo myśli że lekarz i będa coś jej robić 🤢

Mimi fajnie, że pojedziesz w swoje rodzinne strony, trochę odżyjesz.
a może i Ty zastanów się nad pójściem do pracy...?
Ja na samą myśl już mam inne podejście do wszystkiego 🤪 nie ukrywam, że strasznie ciężko mi rozstać sie z córeczką 😞

• Mamusia
Asiu, my mamy zmywarkę BOSH, to mój mąż bardziej wybierał bo ja się nie znam, ale jak ma klasę A albo A+ to wtedy jest energooszczędna.
Najbardziej ekonomiczny program myje naczynia ponad dwie godziny 🙂

Myślę, że warto poczytać opinie w internecie 😉

Karola83 ale fajnie 🙂 to praca tuż tuż 🙂

• Mamusia
Asia, ja nie wiem dokładnie jak to jest, ale chyba jak byś wróciła do pracy na przykład na 1/8 etatu to nie mogą Ci tego odmówić i zwolnić wtedy też nie mogą.

Mimi, trzeba być cierpliwym 😉 przecież to nie będzie tak że wejdziesz na ogłoszenia z marszu i od razu znajdziesz coś dla siebie, spokojnie 😉 rozglądaj się żeby czegoś fajnego nie przeoczyć, ale nic na siłę, bo to będzie kolejny powód do tego żeby się dołować...

• Mamusia
Asia, to jeszcze dużo czasu... Myślę, że spokojnie możesz tak zrobić, że wrócisz do pracy i choćby po paru dniach dasz im l4, ja bym tak zrobiła :P przecież mieć wypłatę a nie mieć 😉
I nie musisz się pytać czy możesz tak zrobić.
Lepiej wróć na jakąś część etatu, nie na pełny, bo wtedy nie mogą Cię zwolnić.

• Mamusia
Hej słoneczka!

U mnie kolejny dzień piekna pogoda, normalnie wiosnę czuję w powietrzu i od razu humor lepszy 😁
wczoraj byłyśmy ponad 1,5 godz na dworze 🤪

Inka was pozdrawia i palnuje zajrzeć do Nas na wątek jak tylko hasło sobie przypomni 😁

Mimi nawet jak pójdziesz do pracy i zarobisz 1.500zł i ten 1000 oddasz naini to i tak będziesz 500zł do przodu a i zupełnei inaczej się poczujesz jak wyjdziesz do ludzi z domu, nic nie zaszkodzi spróbować 😉

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
My jutro już wyruszamy do rodziców, ale trochę się obawiam, bo Szymek złapał jakiś lekki katarek i leci mu z jednej dziurki od nosa 😞 Wprawdzie gorączki nie ma, ale trochę boję się żeby mi się nie doprawił tam na wsi..bo wiadomo ciepło u moich rodziców nie jest tak jak w bloku, ani łazienki nie ma.. trochę lipa.. i tak cieszy mnie ten wyjazd i nie cieszy w sumie 🥴 Dziwne...czasami samej siebie nie rozumiem..niby tu powinnam być w skowronkach, ze jedziemy, a jednak średnio na jeża mnie to cieszy 🤨 🤔
Karolka83, ale z Ciebie laseczka na tych zdjęciach z parapetówki 😆 😆
Fiu fiu 🙃 🙃
A jeżeli chodzi o pracę, to na prawdę marnie tu jest z robotą 😞 Codziennie przeglądam bardzo dużo stron i nic praktycznie nie ma...ehh 🤨 No cóż muszę jako s się zmobilizować i szukac dalej..No i koniecznie wybrac się do tego psychologa, bo ja na prawdę mam problem sama ze sobą 😞 ☺️ Tyle błędów wychowawczych w swoim zachowaniu widzę, brak pewnosci siebie, zaniżona samoocena..eh szkoda gadać 😞
Miłego...
Ps.Toju, Karola, jak zdrówko u dzieciaków????

• Mamusia
witam !!!!!złoszcze a teraz jestemm bardzo cięta na moich teściów kiedyś myslałam że badziej są za tym żeby nam pomoc a oni tylko pażerni na kase chamstwo i tyle rok temu maz prosił swojego ojca zeby wzioł mu 2 tys kredytu na auto i wzioł i pożyczył mu te 2 tys i przy mnie mu dawał kase a teraz sie wypira ze dał mu 3 tysiace bo tesc wzioł 4 tysiace dwa markowi i dwa sobie zostawił juz dwie nocy niespałam przez nich tak potrafia kombinowac niedosc ze do wesela sie niedołożyli to jeszcze od nas drą

• Mamusia
mi troszke przeszły mdłości i badziej zachcianki mam dumam co dziś na obiad gotować dzis przyszła do nas sąsiadka taka stara już babka i ona do mnie co bede miał czy córe czy syna a ja szok bo skąd ona o tym wie niemam pojecia mało osób wie o ciąży ehhh

• Mamusia
Toju 😘 Aneczka pewnie ma gorszy dzień, nie przejmuj się kochana, mi Szymek tez potrafi czasami tak dać w kość, ze mam go serdecznie dość 😮 🤢
Asiu, dobrze, że nudności już Ci mijają 😉
A my u rodziców, zimno tu ale fajnie, tak rodzinnie 🙂 🙂 🙂
Buziam Was kochane 😘 😘 😘

• Mamusia
hej!

Mimi relaksuj sie dowoli i zbieraj siły u rodziców 😘

Toju niestety czasem dzieciaczki mają gorszy dzień, każda z Nas to przeżyła i pewnie jeszcze nie raz przezyje 😉 Mam nadzieję, że humor juz lepszy u Ani 🙂

Ja dziś odwiedziłąm swoją prace, byłam pogadac u Naczelnika czy wogóle mam gdzie wracac i czy nie dostanę wypowiedzenia po 2 dniach pracy, oczywiście na dzien dzisiejszy nikt mi nie zagwarantuje bezpiecznego powrotu, trzeba iśc do dyrektora 🤢
masakra brakuje im ludzi do pracy a takie szopki robia 😞
oczywiście Łucja płakala jakby ktoś ja ze skóry obdzierał 😲 cóż poradze dziecko boi sie i przekonane jest że idzie do lekarza, może z czasem jej przejdzie póki co trzeba zacząć odwiedzać nowych ludzi i miejsca, żeby mała się przekonała że nie zawsze idziemy do lekarza który będzie jej coś robił 🤔

U nas pogoda przepiękna, słonko świeci, jest cieplutko, nawet zamienilyśmy spodnie zimowe na wiosenne 😁 oby tak dalej