Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
teraz wszystko kwitnie i taki okres przeziebień ja sie kiedys lodem włoskim załatwiłam normalnie taka miałam zachcianke ze niemogłam sie obejsc a na polu tez za ciepło niebyło no i teraz mam katar taki ze mi ciurkiem leci ,naszczescie tylko katar 😉

• Mamusia
W szpitalu to w sumie ten lekarski zawsze podaje,bo mówie u mnie to kwestia pół tyg różnicy 🙂
Ja brałam oscillococcinum i katar mi w sumie przeszedl ale kaszel mnie męczy i to bardzo mnie niepokoi a zostały mi jeszcze dwie dawki leku...modle sie oby mi pomogło bo boje sie o dzidzie 😞

• Mamusia
Cześć Bąbelki 🙂
ale ze mnie leń, szkoda gadać...

Jeśli chodzi o datę ważności jogurtów jest ona zawsze podawana z kilkudniowym wyprzedzeniem. Więc Aniu nic Ci nie będzie. Mój Michał pracuje w Zott'cie, programuje maszyny które robią jogurty, no i wszystko wie na temat procedur.
Czasem kupujemy za grosze takie jogurty z krótkim terminem ważności (np.2-3 dni) w Zottowskim sklepiku i jemy jeszcze przez tydzień, nic nam nie jest.

Jeśli coś kupujesz w sklepie, to uważam że takie produkty z kończącą się datą ważności powinny być przecenione, bo musisz je zjeść od razu.

Aha i jeśli macie zwyczaj zlizywania jogurtu z wieczka, to lepiej odczekajcie aż ulotni się taki gaz, który konserwuje jogurt i który zawsze zbiera się na wieczku. Więc otwieramy, zjadamy z kubka i z wieczka na końcu 🙂
Nie jest to szkodliwe, bo on szybko się ulatnia.

A jeśli chodzi o katar, to jeszcze inhalacje wodą z solą, albo olejkiem eukaliptusowym, ale jego tylko 2 kropelki bo jest ostry.

• Mamusia
heheh udało mi sie zrobic suwaczek hehehe

A tak przy okazji dziewuszki mam pytanko do Was.
dzi8ś w nocy obudziłam sie i miałam cała górna cześć koszulki mokrą, zauważyłam ze z piersi wylewa sie jakis biały płyn. Mam nadzieje ze to jeszcze nie mleko 🙂 🙂 🙂
mam to poważnie potraktować czy obojętnie do tego podejść???

• Mamusia
Monia27 napisał:
Mady nie wiem co Ci poradzic 😞 ja tak nie miałam nigdy,może któras z dziewczyn bedzie więcej wiedziałam na ten temat..

Ja też nic nie wiem na ten temat. spróbuje zapytac mamę może ona miała cos podobnego w końcu urodziła 8 dzieci 🙂 🙂 🙂