Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Martuś zazdroszcze Ci ze juz masz przy sobie maleństwo.
Martus teraz to juz bedzie tylko lepiej, bo gdyby naprawde sie cos działo to zwsze jest łatwiej przeprowadzic badanie na maluszku niż w łonie matki, kochana głowa do góry!!!!!!!
Zobaczysz wszystko bedzie ok.Podrawiam ;*:*:*:* Dla Ciebie taki mały prezencik na powitanie Haneczki 🙂 🙂 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Kar_ola napisał:
no to zaczynamy sie rozpakowywać 🙂 🙂
co słychać jak zdrówko??

bo ja zaczynam chyba panikowac pomału, ze nie zdaze ze wszystkim na czas....

E Karola masz jeszcze duzo czasu a czasu pomału ze wszystkim zadązysz 🙂 🙂
a zdrówko a takie sobie, chciaż nienajgorsze, przez ten upał to boje sie wyjsc sama z domu, bo juz zaczyna cos mi sie dziac, to duszno, powietrza nie moge nabrac w płuca, poty mnie oblewaja i nogi jak galareta mi sie robia.
a u Ciebie jak zdróweczko??

• Mamusia
czuje sie dobrze 🙂
wkurza mnie ta dieta i codzienne sprawdzanie cukru 😠 mam ochote na rózne rzeczy a mam je wyliczone na sztuki i ml... 🤪
mała urzeduje, ostatnio zaczeła tak mi wysuwać kopniaki ze normalnie stópki nieraz mozna zauwazyć jak wychodzą poza okreg brzuszka 🙂 w nocy najgorzej, coraz cięzej mi sie spi...ale te 7tyg sie wytrzyma dla maleństwa 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
czuje sie dobrze 🙂
wkurza mnie ta dieta i codzienne sprawdzanie cukru 😠 mam ochote na rózne rzeczy a mam je wyliczone na sztuki i ml... 🤪
mała urzeduje, ostatnio zaczeła tak mi wysuwać kopniaki ze normalnie stópki nieraz mozna zauwazyć jak wychodzą poza okreg brzuszka 🙂 w nocy najgorzej, coraz cięzej mi sie spi...ale te 7tyg sie wytrzyma dla maleństwa 🙂

Karola a na kiedy Ty masz termin????
o rany wspólczuje Ci tej diety i tego mierzenia cukru, ja nie wiem co bym zrobiła gdybym miała cukrzyce i przyszło by mi sie kłucic, jak ja sie cholernie boje igieł!!!!!!
No w sumie to juz ten czas gdzie mozna zauważyc gołym okiem jak brzuch sie rusza po kopnieciu maluszka czy nawet stópki przez skóre brzucha, Powiem Ci ze u mnie jest taka mała smieszna sytuacja z nami i Sebą, chociaż to nie wiarygodne ale prawdziwe 🙂 🙂 🙂 🙂
przez cały dzien nie czuje ruchów Korela, nawet jak sie położe tez nie 🙂 ale gdzy tylko Seba sie zjawi i mnie zacznie masowac po brzuchu albo cos zacznie mówic do kornela i całowac po brzuchu to ona nagle sie budzi i tak mnie kopie ze az czasami mi brzuch faluje 🙂 🙂 tak samo wieczorem kłade sie spac i Seba zaczyna gadac do niego tez kopie 🙂 a wczoraj kiedy Seba szedł do pracy na noc, pomasował mnie po brzuchu to kornel dał odpowiedz, a póżniej jak juz nie było Seby to skonczyło sie kopanie a dzis rano Seba wrócił z pracy i wystarczyło ze mnie dotknąl i Kornel obudzony i kopie az mnie te kopniaki obudziły, ja zauważyłam ze tylko jak Seba zacznie mnie dotykac to kornel kopie a ja moge sie siebie godzinami masowac po brzuchu i zadnego kopniecia 🙂 🙂 🙂 smieje sie ze kornel woli tate od mamy 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mady co do diety to wiesz, poprostu sie nie najadam:P ale trudno...
termin ogólnie mam na 7/9 września...ale ten miesniak i teraz cukrzyca moga przyspieszyc wszystko...ostatecznej decyzji co do terminu nie usłyszałam wiec gdybac nie chcę...wiem tylko ze mała jest duża i ma mało miejsca...we wtorek ide na usg to sie czegos dowiem...
Kochana poprostu Waz synek złapał dobry kontakt z tatusiem...u Mnie jest podobnie nieraz jak ja juz dawno spie, a Tom sie kładzie to mała normalnie wariuje jakby bawic sie chciała z reką T...ostatnio Tomek przyłozył głowe to juz dostal pierwsze manto od córeczki...

a w dzień mozesz nie czuc ruchów, bo gdy my chodzimy, to maleństwo przewaznie sie kołysze i spi...a niekiedy ono sie rusza a ty tego nie czujesz 🙂

• Mamusia
kurcze tak mi ten czas pomału leci, juz bym chciała zeby był wrzesien 🙂 🙂 Moja siostra ma na jutro termin porodu i jej nic sie nie dzieje zadnych oznaków porodu, kurcze belek no jednym słowem zazdroszcze jej wszystkiego! ona przytyła tylko 9,5kg a mi juz stuknęlo 10 a przede mna jeszcze dwa miesiacze 😞 ona zadnych dolegliwosci nie miała, upał na nia nie wpływał.
a na dodatek jescze jutro ma ostatni egzamin poprawkowy w Rzeszowie i ma zamiar pojechac i go zaliczyc ja na jej miejscu bym sie bała i chyba bym nie pojechała, ale ona twierdzi ze nic jej nie bedzie. odważna dziewczyna.

a u Ciebie jak B??? cieszy sie ze bedzie miał siostrzyczkę????

• Mamusia
zazdroszczę siostrze 🙂
Mady ja przytyłam około 7kg, nie mam zadnych obrzeków itp...

Bartuś cieszy sie i sam juz mówi jak siostrzyczka sie bedzie nazywała 🙂mówi, ze bedzie pomagał tatusiowi kapać mała, ma już dla niej prezent jak wróci ze szpitala /oczywiście mała musi miec dla niego tez prezent/, wie ze bedzie spał z tatusiem i odda pokój na jakiś czas mamusi i małej...ale bedzie w dzień pomagał mamusi 🙂

wydaje mi się, ze dobrze go do tego przygotowujemy 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
zazdroszczę siostrze 🙂
Mady ja przytyłam około 7kg, nie mam zadnych obrzeków itp...

Bartuś cieszy sie i sam juz mówi jak siostrzyczka sie bedzie nazywała 🙂mówi, ze bedzie pomagał tatusiowi kapać mała, ma już dla niej prezent jak wróci ze szpitala /oczywiście mała musi miec dla niego tez prezent/, wie ze bedzie spał z tatusiem i odda pokój na jakiś czas mamusi i małej...ale bedzie w dzień pomagał mamusi 🙂

wydaje mi się, ze dobrze go do tego przygotowujemy 🙂

Karola bardzo dobrze go przygotowujesz do tego ze nie bedzie sam, ze czasami bedzie musial sie opiekowac młodsza siostrzyczką. B musi byc dumny z siebie ze tak pieknie podchodzi do tego.

KArola ja zmykam pod prysznic, jest takie duszno ze nie wytrzymam zaraz moze zimny prysznic mi cos pomoże 🙂