Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Toja! Super, że udało się Wam to wesele. My za trzy tyg. też jedziamy, ale trochę się boję, bo ma być na powietrzy pod namiotem i jak będzie tak upalnie 🥴

Karola chyba masz rację z tą przeglądarką, bo zawsze u rodziców na kompie tak mam, w domu jest normalnie.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia

Moni właśnie ja tez tak mysle. Cały czas nastawiałam sie na cc i jakos nie mysłałam o porodzie sn. Ostatnio jak mi powiedział to wierz mi ze popłyneły mi lzy bo ja mialam cięzki poród z Batim...no ale jak powie, ze mam spróbowac to spróbuje moze Natka nie da mamusi tak cierpieć w I fazie porodu:P zreszta sn jest zdrowsze dla dziecka niz cc 🙂

No ja z Ola miałam ciężki poród , ale z Jagoda poszło jak z płatka. 3 godziny i po sprawie. Nawet skurcze były o.k. Po tym porodzie stwierdziłam ,ze jakby każdy był taki to mogłabym co roku rodzić.
A co do cesarki, własnie dlatego ze dłużej sie po niej dochodzi i lezy w szpitalu to nie chce. No i przedewszytkim jest to bądź co bądź operacja. Ale nie będzie zgrywac bohaterki i jak lekarz stwierdzi że trzeba to nie będe oponować.

• Mamusia
Czytam co piszecie o wyprawce i porodach i aż mnie ciarki przechodzą bo niby jeszcze trochę zostało ale to już tak blisko, a w dodatku co noc śni mi się, że rodze. Na dobrą sprawę nie wiem co mnie czeka więc za bardzo się jeszcze nie boje tylko coraz częściej o tym myśle

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Witaj Karola83 🙂

Moni ja tak samo bohaterki nie mam zamiaru zgrywać, bo gin wie lepiej....tym bardziewj jak u mnie cukrzyca i miesniak 🙂

Ja sobie tak mysle że jak sie u Nas nic nie zmieni to juz w sierpniu będą nasze bombelki z nami.

• Mamusia
Karola83 napisał:
Czytam co piszecie o wyprawce i porodach i aż mnie ciarki przechodzą bo niby jeszcze trochę zostało ale to już tak blisko, a w dodatku co noc śni mi się, że rodze. Na dobrą sprawę nie wiem co mnie czeka więc za bardzo się jeszcze nie boje tylko coraz częściej o tym myśle

Wiesz co , powiem ci że ten pierwszy poród właśnie chyba "najlepszy" pod tym względem że nie wie człowiek co go czeka. Przy drugim miałam juz pietra, chociaż poszło o niebo lepiej niz za pierwszym razem.

• Mamusia
Ufff doczytałam w końcu 🙂

Inka, może jak na powietrzu zabawa to będzie przyjemniej 😉

Co do porodu, to ja jakoś się nie boję, przynajmniej jeszcze 😉

zmykam pod prysznic babeczki, no i głupio tak w gościach tyle przy komputerze siedzieć, trzymajcie się zdrowo, nie puchnijcie itd 😉

• Mamusia
ja właściwie porodu się nie boje, tylko o nim myśle. Bardziej mnie przeraża to, że mogę nie zdążyć poprać ciuszków, miałam zamiar zabrać się za to w przyszłym tyg ale moja mama wymyśliła sobie remont kuchni zanim Mała się pojawi i nie wiem czy jest sens, bo wszytsko może się zakurzyć

• Mamusia
Dziewczyny a ja byłam na chwilke w przychodni i spotkałam połozną 😆
Jak mnie zobaczyła powiedziała tylko, ze mam sie szykowac bo brzuch mi juz opadł nisko- co zwiastuje poród niebawem 🤪 🤪 🤪 troche mnie to ruszyło...szczerze.... 🤪
jutro wizyta zobaczymy co powie gin 😉

• Mamusia
Karola83 napisał:
ja właściwie porodu się nie boje, tylko o nim myśle. Bardziej mnie przeraża to, że mogę nie zdążyć poprać ciuszków, miałam zamiar zabrać się za to w przyszłym tyg ale moja mama wymyśliła sobie remont kuchni zanim Mała się pojawi i nie wiem czy jest sens, bo wszytsko może się zakurzyć

ja własnie wrzuciłam ciuszki do pralki 🙂
a Ty nie masz co prac bo racja wszystko bedzie zakurzone, a to syzyfowa praca 🙂