Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny:
Monia27 pozdrawia wszystkie brzuszki.
Przesyła buziaczki tęskniaczki dla każdej 😘 😘 😘
pytała sie co u taty Aty, u Moni w szpitalu i u Nas -tych które pozostały w domkach.
Wszystko przekazałam, obrzeki jej schodzą, ale chce wyjśc do domu, ma dzis sie pytac czy ją wypuszczą. Oznak porodu nie ma żadnych.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola czasem brak wiadomości to też dobrze. Bo zazwyczaj złe wiadomości szybko się rozchodzą. Ale wiadomo, że martwicie się. Będzie dobrze, w końcu ostatnio dobre wiadomości nam się trafiają 🙂
U Ciebie choć coś się ruszyło pod względem porodu, zastanawiam się jak tam u mnie ale muszę czekać do poniedziałku... 🥴

U nas upał niesamowity, odebraliśmy autko od mechanika i pojechaliśmy ze znajomymi nad jeziorko co by je przetestować i miło spędzić popołudnie :laugh:

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Dziewczyny:
Monia27 pozdrawia wszystkie brzuszki.
Przesyła buziaczki tęskniaczki dla każdej 😘 😘 😘
pytała sie co u taty Aty, u Moni w szpitalu i u Nas -tych które pozostały w domkach.
Wszystko przekazałam, obrzeki jej schodzą, ale chce wyjśc do domu, ma dzis sie pytac czy ją wypuszczą. Oznak porodu nie ma żadnych.

No i kolejna dobra wiadomość skoro obrzęki schodzą :laugh:

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola i w końcu jakie kupiliście??
bo nie pamietam abyś pisała??

Kupiliśmy Forda mondeo kombi rocznik 2000 (sprowadzony z Niemiec), obecnie tylko na taki mieliśmy kaskę a potrzebny był nam większy i bardziej rodzinny 🙂
Ale ładny jest, zadbany i mega duży 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:
Karola i w końcu jakie kupiliście??
bo nie pamietam abyś pisała??

Kupiliśmy Forda mondeo kombi rocznik 2000 (sprowadzony z Niemiec), obecnie tylko na taki mieliśmy kaskę a potrzebny był nam większy i bardziej rodzinny 🙂
Ale ładny jest, zadbany i mega duży 🙂

no to piekny wóz 🙂
my jak szukalismy to tez własnie mondeo lub fokusa combi 🙂
nam udało sie fokusa ładnego kupić z włoch 🙂
no sa to autka bardzo rodzinne z duzym zasobem miejsca 🙂
mondeo ma wiekszy bagaznik nawet 🙂

• Mamusia
Nam właśnie chodziło o to żeby było dużo miejsca, bo A w każdym ciasno :P
a teraz się zapakujemy rodzinnie i co najważniejsze wózek wejdzie do bagażnika :laugh:

Tylko nie jesteśmy przyzwyczajeni do takiego długiego auta i póki co to A prowadzi, bo ja już jakiś czas nie wsiadam za kierownice, i tak dziwnie mu się prowadzi ale to kwestia przyzwyczajenia, więc kilka dni i już będzie ok 🙂

• Mamusia
powiem Ci Karola, że kwestia przyzwyczajenia 🙂
ja przynajmniej wiem, ze jak ktos we mnie rabnie to ma daleko czym dojdzie do kierowcy:P
i cofanie czy parkowanie to pikus w takim duzym 🙂
ja zawodowy kierowca nie jestem, w sumie jezdze od póki fokusa mamy, bo wczesniej był polonez i sie bałam poprostu:P:P

• Mamusia
Kar_ola napisał:
ja przynajmniej wiem, ze jak ktos we mnie rabnie to ma daleko czym dojdzie do kierowcy:P
ja zawodowy kierowca nie jestem, w sumie jezdze od póki fokusa mamy, bo wczesniej był polonez i sie bałam poprostu:P:P

Ja też tak na to patrze, bo wcześniej zbytnio nie chciałam kombi ale teraz jak Mała będzie jeżdzić z tyłu to lepiej bo długi i dzięki temu jest bezpieczniejsza w razie "w".
A wcześniej miałam Clio 2 drzwiowe, to był jak połowa mondeo! :laugh:

• Mamusia
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:

Ja też tak na to patrze, bo wcześniej zbytnio nie chciałam kombi ale teraz jak Mała będzie jeżdzić z tyłu to lepiej bo długi i dzięki temu jest bezpieczniejsza w razie "w".

dlatego macie takie wrazenie 🙂
mój tesć ma chyba o 2 miesiace dłuzej meganke combi i twierdzi, ze wciaz pyka sie jak parkuje:P
a ja na to ze bez problemu mi idzie, nawet teraz z big brzuchem:P:P:P:P

• Mamusia
Ania78 napisał:
przepraszam za offtopic, ale nie mam pojęcia, jak ustawić tc przy moim nicku 🙂 ciągle mi wyskakuje, że 2 lub 1 tc a jestem w 6 🙂 mógłby mi ktoś pomóc?

witaj musisz wejsc w PROFILzakładka MOJA POCIECHAwpisać PLANOWANA DATA PORODU i aktualizować!!!

Powodzenia.

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:

dlatego macie takie wrazenie 🙂
mój tesć ma chyba o 2 miesiace dłuzej meganke combi i twierdzi, ze wciaz pyka sie jak parkuje:P
a ja na to ze bez problemu mi idzie, nawet teraz z big brzuchem:P:P:P:P

Ja Cie podziwiam, ze jeszcze jeździsz sama, ja od jakiś ponad 2 m-cy nie prowadzę, bo mi za ciężko było z brzuchem a szczególnie przy parkowaniu jak musiałąm się obracać do tyłu. Bo na lusterkach nie umiem ☺️

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
Kurde już nasz kolej przyszła mimo, że sierpień jest 🤪

no wsumie jeszcze 10dni 🙂
mi juz dzis dzwonili z kadr i mówili co i jak mam przesłać gdy urodze 🙂

o ja :laugh: :laugh:
a ja nie wiem nawet jak to ma wyglądać, ale pracuje z mamą w jednej firmie więc nie będzie problemu