Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ewualda napisał:
Witam mamusie wrześniówki 🙂 🙂 🙂 ...
Mam takie pytanie do was... Czy któraś z was miała lub ma bóle w okolicy krocza... czy to jest groźne?... od pewnego czasu już tak mam czasem to nawet ciężko jest chodzić a już nie wspomnę jak leżę i próbuje sie przekręcić dosłownie okropność...

Ewualda to całkiem normalne w twoim tygodniu ciąży- tzn. że dzidzia twoja się przesów ku kanału rodnego- poród ci sie zbliza. 🙂. 🥴

• Mamusia
Kar_ola napisał:
mi wczoraj podczas Ktg lekarz opowiadał dowcipy, zebym sie smiała:P
mała jednak wcale się nie chciała ruszac tylko zapis akcji serca i tetna był piekny 🙂
na koniec Natalka na 30mniut Ktg ruszyła sie 3-4 razy:P
lekarz powiedział, ze uparta królewna 🙂

Zrobi i tak po swojemu 🙂 hihihi

• Mamusia
ewualda napisał:
Witam mamusie wrześniówki 🙂 🙂 🙂 ...
Mam takie pytanie do was... Czy któraś z was miała lub ma bóle w okolicy krocza... czy to jest groźne?... od pewnego czasu już tak mam czasem to nawet ciężko jest chodzić a już nie wspomnę jak leżę i próbuje sie przekręcić dosłownie okropność.... 🥴

najparwdopodobniej twoja dzidzia schodzi nizej i dlatego...
ja mam takie bóle od 36tc a teraz to już masakrycznie boli...ale to dobrze bo zbliza sie poród 🙂
powodzenia 🙂

Nie byłam ostatnio u lekarza bo jest na urlopie wiec postanowiłam was sie zapytać 🙂: dziękuje za odpowiedz 🙂 🙂 no mam nadzieje ze to juz niedługo i dzidzia będzie juz razem przy mnie.....
A wogóle któraś mamusia z września już urodziła ?...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
mph napisał:
Karolka ja myślę, że Monia już może urodziła i nawet nie ma czasu, bo Dobrusia jest zafascynowana 🙂

tez mi sie tak wydaje 🙂
miejmy nadzieje, ze wszytko ok 🙂
wystłałam jej kilka sms-ków i kilka razy dzwoniłam...
a tu głucha cisza...

Karola ja myślę że może nawet komórki nie zabrała. Napewno wszystko jest dobrze i na dniach wyjdą 😉 Ja tak myślę 🙂

• Mamusia
mph napisał:
Mi ocieplaja blok i mam taki hałas niezmożliwy:/
Pozatym byłam u gina i wszystko jest oki- szwy ładnie sie zrosły,ale kolejne starania o dzidzie najwczesniej za rok(nawet powiedziała ze za 2 lata,ale skróciła mi ten czas 😜) bo po cc.

prawda Martuś 🙂
po cc najlepiej jak miną 2 lata 🙂
ważne, że wszystko ok 🙂

• Mamusia
ewualda napisał:
Nie byłam ostatnio u lekarza bo jest na urlopie wiec postanowiłam was sie zapytać 🙂: dziękuje za odpowiedz 🙂 🙂 no mam nadzieje ze to juz niedługo i dzidzia będzie juz razem przy mnie.....

Rodzą, rodzą- już od sierpnia nasze wrześniowiczki.

• Mamusia
ewualda napisał:

tak
już urodziły 3 dziewczyny 🙂

• Mamusia
mph napisał:
Kar_ola napisał:
mph napisał:
Karolka ja myślę, że Monia już może urodziła i nawet nie ma czasu, bo Dobrusia jest zafascynowana 🙂

tez mi sie tak wydaje 🙂
miejmy nadzieje, ze wszytko ok 🙂
wystłałam jej kilka sms-ków i kilka razy dzwoniłam...
a tu głucha cisza...

Karola ja myślę że może nawet komórki nie zabrała. Napewno wszystko jest dobrze i na dniach wyjdą 😉 Ja tak myślę 🙂

pewno tak 🙂

• Mamusia
Jak byłam u gina to zaproponował namtaką nową podobno metode antykoncepcji - taki krążęk-wężyk jakby z bezbarwnej rurki w której jest jakis środek antykoncepcyjny i dopochwowo sie go zaklada ale ja sie tak tego przestraszylam( samego wygladu) i jak sobie wyobrazilam ze mam to sama sobie wkladac i wyjmowac to jednak zrezygnowalam 🙂 i wzielam tabletki:/

• Mamusia
mph napisał:
Jak byłam u gina to zaproponował namtaką nową podobno metode antykoncepcji - taki krążęk-wężyk jakby z bezbarwnej rurki w której jest jakis środek antykoncepcyjny i dopochwowo sie go zaklada ale ja sie tak tego przestraszylam( samego wygladu) i jak sobie wyobrazilam ze mam to sama sobie wkladac i wyjmowac to jednak zrezygnowalam 🙂 i wzielam tabletki:/

ja jeszcze nie myslałam o antykoncepcji...
ale bedzie trzeba...najlepiej chyba zastrzyk by mi pasował, ale podobno jest bardzo hormonami nafaszerowany a ja zle to znosze...pewno na tabletkach sie zakonczy bo na plastry nie mam zaufania...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
mph napisał:

ja jeszcze nie myslałam o antykoncepcji...
ale bedzie trzeba...najlepiej chyba zastrzyk by mi pasował, ale podobno jest bardzo hormonami nafaszerowany a ja zle to znosze...pewno na tabletkach sie zakonczy bo na plastry nie mam zaufania...

Wiesz Karolcia- Ty bedziesz miala juz 2 dzieci 🙂 wiec bedziesz mogla nawet pomyslec o jakies spiralcy czy krążku cyz czyms takim. Wiem ze sa tabletki anty. dla kobiet karmiacych ale zawsze to trzeba o nich pamietac 🙂.

• Mamusia
mph napisał:
Karola a miesniakiem odrazu mogą sie zajać? Czy po ciąży bedzie na kolejny zbaieg isc?

Martus na razie miesniak jest spłaszczony 🙂
zawsze był 53*54 a teraz 53*34, mała przycisneła go główką i przeszła już...nawet mam fotkę:P

najprawdopodobniej sam ma sie wchłonac po ciazy, a jak nie to narzie spróbujemy tabletkami...a w najgorszym wypadku usuna ale to po 2 miesiacach od ciazy 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
mph napisał:
Karola a miesniakiem odrazu mogą sie zajać? Czy po ciąży bedzie na kolejny zbaieg isc?

zawsze był 53*54 a teraz 53*34, mała przycisneła go główką i przeszła już...nawet mam fotkę:P

najprawdopodobniej sam ma sie wchłonac po ciazy, a jak nie to narzie spróbujemy tabletkami...a w najgorszym wypadku usuna ale to po 2 miesiacach od ciazy 🙂

Jeja to super byłoby gdyby sam się wchłonął!

• Mamusia
mph napisał:
Kar_ola napisał:
mph napisał:

Jeja to super byłoby gdyby sam się wchłonął!

no fajnie 🙂