Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a Mady miała taki termin jak ja 🤪

zapomniałam Wam napisać, że jak byliśmy na porodówce, to położna mówiła, że wczoraj zdarzyła się taka sytuacja, że ciężarna była zwiedzać porodówkę rano a wieczorem wylądowała na niej 🤪 :laugh:

Ja posprzątałam, trochę gimnastyki to wymagało, mam nadzieję, że małej tylko nie zgniotłam 🥴

• Mamusia
ja tez posprzatałam 🙂
Tomek zabrał Nas na spacer i Bartka, tak ładnie, ale powiem Wam że nawet iśc nie mogłam, tak mnie bolało... 🤪
jakos w domu nic nie czuje...a jak wyjde poza to masakra 🥴
pospoałam 2h a wstałam z takim nerwem, ze chłopacy musieli isc na plac zabaw 🙃
teraz jestem po kawce z siostrą, zabrała chłopaków na plac zabaw a ja "Brzydulę" ogladam:laugh:

• Mamusia
hej brzucholki!!!No ja dzisiaj dopiero teraz do Was zaglądam, bo jest u mnie moja mama wczoraj przyjechała do nas 🙃 🤪 w koncu, ale sie ciesze 🙂 taka jest zadowolona z wnusia, tak go przytula i piastuje:P do tego byłysmy dzisiaj na długim spacerze i moj szkrabik bardzo ładnie sobie spał jak aniołek 🙂 🙂 Złoty dzieciaczek, oby tylko nam sie zdrowo chował 🙂
a tak przeczytałam apropo porodu, to ja tez mialam krótki, dostałam kroplówke o 10ej a o 13.35 bylo juz po wszystkim czyli 3,5 h 😆 Połozna mi powiedziała, ze jak na pierwszy porod to bardzo dobrze mi poszło 🙂
Miłego wieczorku lece podac cyca Szymkowi buziolki 😘 😘

• Mamusia
ja padłam o 18 i musiałam godzinkę sobie podrzemać 🙂

jak wstałam to mam cały czas brzuch napięty i strasznie twardy i nie wiem o co chodzi może to z przepracowania w dodatku strasznie swędzi ale to chyba przez dziecko bo strasznie się rozpycha i mi skórę naciąga. czuje jakby mi zaraz miał brzuch pęknąć 🤢
idę w wannie poleżeć może mi puści

• Mamusia
Karola83 napisał:
po zwiedzeniu tej porodówki to już całkiem chcę mieć szybko za sobą poród i pobyt w szpitalu 🥴
Bo nie lubie szpitali ale to chyba każdy tak ma, nigdy nie leżałam i tak przeraża mnie to trochę

ja dlatego wolałabym trafic na izbe, albo wieczorem albo z rana 🙂
wczoraj jak pojechalismy na ktg ok16-tej to było 20 dziewczyn...masakra wszystkie na ktg...oprócz tego faceci ...a obok zaraz pokój przyjec na porodówke, gdzie cie badaja, robia lewatywe i musisz przejsc obok nich do kibelka...to jest straszne...

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
po zwiedzeniu tej porodówki to już całkiem chcę mieć szybko za sobą poród i pobyt w szpitalu 🥴
Bo nie lubie szpitali ale to chyba każdy tak ma, nigdy nie leżałam i tak przeraża mnie to trochę

ja dlatego wolałabym trafic na izbe, albo wieczorem albo z rana 🙂
wczoraj jak pojechalismy na ktg ok16-tej to było 20 dziewczyn...masakra wszystkie na ktg...oprócz tego faceci ...a obok zaraz pokój przyjec na porodówke, gdzie cie badaja, robia lewatywe i musisz przejsc obok nich do kibelka...to jest straszne...

o ja, to niezbyt ciekawie i przyjemnie
U nas tak nie jest, bo izba przyjęć jest wydzielona specjalnie dla rodzących i tam gdzie robią wszystkie przygotowania jest toaleta, prysznic itp.

Jedyne co to sale porodowe są w ciągu, ale przechodzi tylko personel a tatusiowie korytarzem. trochę dziwne rozwiązanie ale może tak być

• Mamusia
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:
mój synek mówił dzis tak " ja ide do przedszkola, a Ty do szpitala mamo"
"jak przyjde to już dzidzka sie urodzi, tak!!!"

o ja jaki przesłodki on jest :laugh:
też nie może się doczekać siostrzyczki 🙂

bardzo 🙂
bardzo nawet nie wiesz jak 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
u Nas porodówka jest własnie zamknieta ale na sali porodowej sa cztery łózka oddzielone tylko parawanami 😞
sa dwa wejscia na ta salę...jak babeczki z patologii ciazy chodza na ważenie lub usg to widza jak lezysz rozkraczona z wszystkim na wierzchu 😠

o kurde, to zero prywatności
u nas są dwie pojedyncze i jedna podwójna sala, która jest oddzielona szybą i ponoć jest zachowana prywatność (bo tam nie byliśmy bo akurat zajęte były)
a patologia w inną stronę jest
akurat to fajnie jest u nas rozplanowane bo wszystko jest oddzielnie, w sensie, w lewo położnictwo, prawo patologia, a z boku porodówka