Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
CZeść kochane,

U mnie swiat stanął na głowie i nawet nie miałam wczoraj czasu popisać. Od poniedziałku teoretycznie wracam do pracy ale prawda jest taka ze juz od wczoraj pracuje ale w domku, wiec mi cieżkawo. Wogóle czeka mnie ostre wejscie i wdrozenie się do pracy, bo mimo urlopu zostałam przypisana do realizacji ważnego zadania i co musze działać.

Noce mamy przerąbane trzecia noc z rzędu pobudki co niecała godzina po to by popić kilka łyczków i znów zasnąć a ja mam po spaniu. Teraz wojuje na całego. A ja znów jade na kawie.

Iza dla mnie fryzurka bomba i kolorek zarąbisty !!! Kfiatulec dla Ciebie 🙂

Wróce tu za momencik bo maruda !!!

• Mamusia
MI SIĘ TEŻ IZA BARDZO PODOBA NOWA FRYZURKA,SUPER WYGLĄDASZ 🙂

GOŚ KURDĘ WSTRĘTNY P,PRZED SAMYM WYJAZDEM CIĘ WKU....ŚWINIA 😞 😞TO NAPRAWDĘ MUSIAŁ CI COŚ DOWALIĆ SKORO DO ŁEZ CIĘ DOPROWADZIŁ 😞 😞JAK COŚ TO PISZ DO MNIE,JEŚLI BĘDZIESZ CHCIAŁA SIĘ WYGADAĆ I ZNAJDZIESZ CZAS 🙂 😘 😘 😘 😘

RADZIA SUPER SŁYSZEŻ,ŻE U WAS SIĘ WSZYSKO DOBRZE UKŁADA 🙂A GORĄCZKA GOSI TO MOŻ RZECZYWIŚCIE OD ZĄBKÓW 🥴

WŁAŚNIE ODLĄGAM DDTVN I MÓWIĄ O OTYŁOŚCI U DZIECI 🙂JEST MAŁY CHORY NA JAKĄS OTYŁOŚĆ I WIEKU 3,5 LAT WAŻYŁ PONAD 50KG 🤪 🤪

JA PRÓBOWAŁAM W MOJĄ CHUDZINĘ WŁAŚNIE WCISNĄĆ KASZKĘ TĄ MLECZNO-RYŻOWĄ,PRZEZ BUTELKĘ NIE CHCIAŁA WIĘC PRZELAŁAM DO MISECZKI I JEJ DAWAŁAM Z ŁYŻECZKI TO MAŁPKA Z 5 ŁYŻEK ZJADŁA 😞ONA NIC NIE CHCE JEŚĆ OPRÓCZ MLEKA,JAK BYŁA MNIEJSZA TO Z CHĘCIĄ ZJADAŁA PO PÓŁ SŁOICZKA WSZYSTKIEGO,A TERAZ ŚWIRUJE,PÓŁ JEJ Z BUŹKI WYLATUJE ITP 🤢

• Mamusia
Iza fryzura świetna - idealnie pasuje do Ciebie 🙂 i nawet wygląda lepiej niż na modelce 🙂
Anulka kuruj się - mi na gardło ostatnio pomógł Szałwiosept ale ten Tabcin - to ulubione tabletki Grzesia - pomagają na męską grypę więc i ciebie może wyleczą 🙂 - w każdym razie zdrówka
My byłyśmy wczoraj u mojej koleżanki - weszłyśmy rozebrałam Małą Madzia wzięła ją chwilkę na ręce i zaraz Rozalka zaczęła płakać...i płakała i nie wiadomo było dlaczego(podobno Madzie lubią dzieci 😉) Madzia miala zapalone świeczki zapachowe - więc je zgasiła, wyłączyła telewizor - bo nie miałyśmy pojęcia co jest przyczyną płaczu, ale Mała płakała coraz mocniej - a ja nawet nie mogłam od niej wyjść bo zanim doszła bym do autobusu owiało by ją. w końcu Grześ po nas przyjechała - ale zanim się urwał z roboty to minęło już ponad 2 godziny wycia 😞, potem w domu chwilkę się bawiła spała ale jak chciała się coś odezwać to zaczynała płakać i jeść nie chciała wcale - poszłam do apteki po coś na gardło - bo wydało mi się oczywiste że sobie zdarła gardełko - w aptece wszystkie baby jakie były zaczęły na mnie krzyczeć że chce bez wskazania lekarskiego podać coś niemowlakowi że że to na pewno uszka będą chore i jak mogłam dopuścić żeby tyle godzin płakała i zebym natychmiast na pogotowie leciala z nią, no i pojechaliśmy do szpitala na oddział dotarliśmy o 20tej przyjęła nas babeczka o 22- cały czas przyjmowała dzieci!! skierowała nas jeszcze do larygologa który musiał wyczyścić woskowine żeby coś zobaczyć i okazało sie że płatki w środku są tylko zaróżowione od płaczu... no i że generalnie dziecko jest niespokojne napisali w rozpoznaniu...(jeszcze doktorka insynuowała że paliłam papierosy u znajomej i dlatego - oczywiście nie paliłam)
jak wróciliśmy o 23 to dziecko padło i my razem z nim - nawet mi sie laktatora nie chciało wyciągać a piersi mi pękały i wyciągnęłam sobie dziecko z kołyski... mysląc a nuż sie uda i Malutka tak ładnie sie zabrała do ssania i o 5 wyssała drugą przeciekającą pierś 🙂 - kurde kiedys mi baba w spożywczaku kazała natychmiast lecieć do doktora z katarkiem i wczoraj było to samo.... koniec słuchania bab

• Mamusia
Gosia jak wrócisz po długim czasie to Twój Cie na rękach nosił będzie i przepraszał
Radzia pewnie Małgosia będzie miała wkrótce ząbki 🙂
Anulka problem otyłości u dzieci Cię chyba nie będzie dotyczył 😁
a moja wczoraj też nie chciała jeść nawet kaszki z łyżeczki - co naprawdę uwielbia... - ale to pewnie przez ten nasz wypadzik

• Mamusia
BHRKA NO TO NIEZŁĄ MIAŁAŚ PRZYGODĘ 😞 🤢

A JA NIE LATAM Z WSZYSTKIM DO LEKARZA 😉 JUŻ PRZY JESSI TAK MIAŁAM,DOPÓKI MOGĘ TO SAMA JĄ LECZĘ,SYROPKI NA KASZEL,PRZECIWBÓLOWE I PRZECIWGORĄCZKOWE I JAKOŚ SKUTKUJE,OSTATECZNIE JAK ZA DŁUGO NIE PRZECHODZI(JAK BYŁO OSTATNIO)IDĘ DO LEKARZA,STARAM SIĘ NA SIŁĘ NIE DOSZUKIWAĆ PROBLEMÓW,NP MOJA NIUNIA ROBI CAŁY CZAS ZIELONE KUPKI I WIDOCZNIE TAKA JEJ NATURA,NAN ZAWIERA DUŻO ŻELAZA I OD TEGO ZIELONE KUPKI WIĘC NIE BĘDĘ KOMBINOWAĆ I ZMIENIAĆ MLEKA,JAKBY MIAŁA JAKIEŚ ALERGIE TO MYŚLĘ,ŻE PO 5-CIU MIESIĄCACH JAKIEŚ BY BYŁY INNE OBJAWY OPRÓCZ KUPKI.

• Mamusia
Anula jak na razie unas super i z imprezy smiejemy się do teraz... wszytsko mu opowiedziałam i był zadowolony że o takich rzeczach mu opowiadam 🙂

Gocha będzie dobrze zobaczysz 🙂

Iza fryzurka supcio!!!!!

bhrka to miałaś ciekawy wieczór... biedna kruszynka, ale masz racje czasem nie ma co panikować i słuchać ludzi, ale przynajmniej wszytsko jest ok i jesteś spokojniejsza

• Mamusia
Gosia wrócisz a meżulo zatęskniony na kolanach będzię Cię przepraszał 🙂 super ze będziesz w kraju! Szkoda że musze do pracy wracać bo chetnie spotkała bym sie z Wami na Bielsku.

Zoltri super ze koniec z przeprowadzką 🙂

Nawet nie mam czasu poklikać z Wami już za mną dzwonia z pracy 😞 ahhhh błogi spokój się skończył 😞

Beti dzieki za kwiatulca, odwdziecze się dla Tymcia za jakieś 6 godzinek, a musze Ci się pochwalic ze wkońcu odważyłam wsiaść za kierownice 🙂 już mam mniejszego pietra ale jeszcze mam. Na postoju nadal słucham czy ktos nie ładuje mi się w "zadek" 😞 kiedy mi przejdzie ten strach 😞 😞 😞

To lece oglądać TVN chwilka przerwy mi dobrze zrobi, na razie mówią o smierci.

• Mamusia
no wiem Anulka - ja też nie latam - ale jak mi te pindy w aptece wmówiły że być może dziecko jest umierające to pojechaliśmy... rety w życiu już tam nie pójdę
Moja też robi kupki pskudne(hihi ciężko żebym się w jakichkolwiek zakochała) ale to normalne i taka ludzka lekarka mi powiedziała że jeśli przybiera dziecko i nic się nie dzieje to taka jego uroda 🙂 - tak jak Twojej blizny Radziu (moja mama ma bliznę po cięciu cesarskim klasycznym - od pępka do niewiadomogdzie 😉) - i super Radzia że mu o wszystkim powiedziałaś 🙂 i że tak zareagował - dobry facet z niego

a Grześ mnie w tamtym roku zabił hasłem:" jak jestem pijany to jeszcze pozytywniej Cię odbieram" - prawda że niezłe

• Mamusia
Reni gratulacje! bedzie dobrze! ciekawe czy u nas wsiadlabys w auto,bo tu to kosmos na ulicy!!!

kurcze bhka co z nia...co chwile jaka akcja...

to ja mam dziecko aniolka! moze dlatego,ze od malego jest maly podroznik i nie straszne mu nowe twarze i okolice 🙂
Pudzian, Olivca tez szwedacze i nie macie takich akcji, prawda? Pineska tez nie.

• Mamusia
bhrka
to ten twój lajtowo tez cie podsumował,ja nie wiem ze im takie teksty tak łatwo na jęzor slina przynosi ,mój to odemnie NIGDY,podkreslam NIGDY nawet w najgorszych kłótniach zadnego epitetu nie usłyszał a oni to jakoś tak leciutko wypowiadają,nie wiem czemu ,ze ich póżniej sumienie nie gryzie???

Radziu
zsdzwonie jak wyląduje jutro popołudniu,i potem z Bielska tez 🤪

• Mamusia
hmmm Niebo moja głupia teoria brzmi : laska jest wyczulona na czarne włosy 🙂 - wcześniej zrobiła mi akcję gdy sobie pofarbowałam, wczoraj Madzia miała świeżo pomalowane... z drugiej strony może na zapachy jest wyczulona... - Madzia paliła świeczki zapachowe..
bo ogólnie to ona radosna jest - nawet na ulicy jak ją jakaś osoba zaczepia i do niej coś mówi to się śmieje, no i jeszcze może być nerwusem po Grzesiu bo on jest okropnie nerwowy i prawie jak Rozalką go trzęsie
a też nie jest tak że nigdzie wcześniej nie była - owszem była bo wszędzie z sobą ją noszę...

• Mamusia
niebo napisał:
Reni gratulacje! bedzie dobrze! ciekawe czy u nas wsiadlabys w auto,bo tu to kosmos na ulicy!!!

kurcze bhka co z nia...co chwile jaka akcja...

to ja mam dziecko aniolka! moze dlatego,ze od malego jest maly podroznik i nie straszne mu nowe twarze i okolice 🙂
Pudzian, Olivca tez szwedacze i nie macie takich akcji, prawda? Pineska tez nie.

nie 😁

• Mamusia
RENI SUPER,ŻE SIĘ ODWAŻYŁAŚ 🙂

NIEBO RACJA PINESKA TEŻ PODRÓŻNICZKA 🙂I JEJ NIE PRZESZKADZAJĄ TŁUMY I NAWAŁ LUDZI 🙂HEHE JAK MIAŁA TYDZIEŃ TO JUŻ W KNAJPIE BYŁA:P :P :laugh: I W SUPERMARKECIE:P

GOŚ TO TY JESTEŚ KOCHANA ŻONA,JA SZCZEGÓLNIE POD WPŁYWEM ALKO POTRAFIĘ TAKICH RZECZY NAGADAĆ,ŻE MI POTEM AŻ WSYD ☺️ ☺️ ☺️

RADZIU NIE ZOSIEŃKA TYLKO O JEJ PROBLEMIE I TEŻ W SZPITALU W WAWIE TO SIĘ STAŁO 🤢

• Mamusia
bhrka teraz się bardzo zmienił i duuużo mi pomaga czasem jest z dziewczynkami więcej w domu niż ja i nic nie psioczy 🙂
a mój jak popije to chodzi i gada że mnie kocha a po trzeźwemu nie mówi mi tego :laugh:

własnie oglądneła ddtvn i jak zwykle lekarze sa niewinni teraz spada wszytsko na położne 🥴 kuźwa co za kraj

• Mamusia
Nasz też codziennie w innych rękach i w innym toważystwie i nic się jej nie dzieje, ale może taka jej uroda 🙂

Aniu kupki zielone jak robi je nie więcej niż 4 dziennie to nic groźnego moja od czasu do czasu też takie sadzi i sie tym nie martwię.

Choinka Gosia taka sennna od wczoraj i stan podgorączkowy znów ma nie wiem czy jej podawać czopek przeciw gorączce 🥴 Czy iść do lekarza 🥴 bo oprócz tych objawów nic jej nie jest jak wstanie to i pogada i pośmieje się ale nie jest tak ruchliwa jak zawsze 🥴

Reni jak Kubie szły zabki to miał temperaturę??

• Mamusia
to ja nie wiem na co taka akcja 😞
Tymo tez jak mial 2 tyg to w supermarkecie z nami smigał.

Pudzian i Olivia to juz wogole czad, bo to latajace bobasy 🙂

my chyba na przerwe miedzysemestralna zrobimy sobie przelot do londka 🙂 albo znow na majowke 🙂 zobaczymy jak z kasa bedzie

Tymo zjadl duzo kaszki i juz spi 🙂 ja jeszcze cos zjem i lece sie szykowac i na spacer z Tymo, bo sloneczko swieci. Prasowanie poczeka:P