Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
RENI SUPER MIKOŁAJEK 🙂 🙂KURDĘ NA 80CM 🙃

A JA NIE WIEM JAK GOTOWAĆ TE ZUPKI 🤢 ☺️ ,WSTYD SIĘ PRZYZNAĆ,BO MAM 7-DNIO LETNIE DZIECKO,PRZY KTÓRYM WIĘKSZOŚĆ ROBIŁA MAMA 🤢 JA JESSI TO CHYBA NIGDY ZUPKI NIE GOTOWAŁAM 😞

RENI JA WSZYSTKO Z NETA CZYTAM,ALE DOŚWIADCZONEJ RADZI SIĘ PYTAM:P

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
RENI BO JA NIBY WIEM CO MOŻNA DAĆ,ALE NIE ZAWSZ WIEM JAK TO POŁĄCZYĆ 🤢 DZISIAJ POPROSTU UGOTOWAŁAM MARCHEWKĘ I ZIEMNIAKA,POTEM WYCIĄGNĘŁAM Z WODY I BLENDEREM ZMIKSOWAŁAM I CHYBA PODOBNIE BĘDĘ DAWAĆ Z MIĘSKIEM 🥴 TYLKO,ŻE ZNOWU MÓWIĄ,ŻEBY NAJPIERW SAM WYWAR Z TEGO MIĘSA,,A ZGŁUPIEĆ MOŻNA 🙃

NO MOJA DZISIAJ SŁABO SPAŁA W DZIEŃ,I BYŁA MARUDNA WIĘC ZAPEWNE DO 7 RANO MAM SPOKÓJ 🙂

A WOGÓLE ZAPOMNIAŁAM WAM NAPISAĆ,VANESSCE WIDAĆ JUŻ DWIE KRESECZKI NA DOLE 🤪 ALE SIĘ JESZCZE NIE PRZEBIŁY,TYLKO TAKIE BIALUTKIE POD DZIĄSEŁKAMI 🙃

• Mamusia
dzień dobry 🙂
hihi jestem przed Edi 🙂 - niestety moje dziecko jakoś sie nie przestawiło na czas zimowy... i dziś zrobiło mi pobudkę o 5 🙃 gdy zasnęła Grześ szedł do roboty a wczoraj po szalonym kakao zgłosiłam się na ochotnika żeby iść po świeże bułeczki - głupia, no sam poszedł ale za to podgrzałam mu zupkę zrobiłam kawę i połowę kanapek 🙂
ja też nie lubię tych długich wieczorów - chociaż lubię chodzić po zmroku na spacer więc przynajmniej mam sposobność 🙂 - w ogóle kiedyś byłam nocnym markiem - ale kiedy to było...
hihi to Reni masz pewność teraz że do Was przyjdzie Mikołaj 🙂
ja też ostatnio kupiłam Mlodej dzinsówkę na 80- bo dzinsówki takie ogrodniczki fanie wyglądają ale rzadko je ubieram Rozalce a 68 okazała się być ciasnawa w brzuszku i wiecie zmierzyłam tą 80 i 68 niewiele jest różnicy w pasie... tylko taka dłuższa jest ta 80, zresztą ubranka nawet te 74 czasami mają za długie rękawki albo nogawki na Małą - co innego pajace niektróe 74 a jak się wypręży to gniota ją w stópki... pora chyba zacząć przymierzać dzidzi ubranka w sklepie 🙂

• Mamusia
hehehe 😉
wyprzedziłas mnie, choc ja juz tu o 6.20 byłam. chcialam w spokoju cos sobie na allegro znaleźć, ale G jak zwykle wstawał 5 razy do roboty bo on za 1 pobudka nie wstanie no i obudził Małą.
w ogóle to jestem ci...blada, bo wczoraj widziałam mase fajnych rzeczy dla siebie i dla Małej, były przeceny w Camieu i w Cubusie (rzezy dla dzieci były 50% mniej)i teraz se w gębe pluje ze nie kupiłam. a dzis to mi sie juz nie chce znow tam jechac....
wezme wózek i tutaj po nasyzm mieście dzis poszwędam sie, może w jakims lumpku coś wyszperam.
tak w ogóle to mam dzis 10 lat po maturze 😉 i jestem organizator spotkania 😉 który nie wiem czy dotrze, bo róznie to z Młą bywa...raz zasypia ok 20 i spi non stop do 2-3, a raz zasypia ok 20 i sie budzi co godzine...i wtedy tylko cyc...zobaczymy ile da mi dzis posiedziec...
kwiat dla bhrki:P :P :P

• Mamusia
dzięki Edi za kwiatka 😘
wow 🙂 ale dziś 10 lat po maturze?? to nie w maju? 😉 - no w każdym razie na zdjęciach nie wyglądasz 🙂 hihi zresztą ja już 6 kurde ale ten czas leci
ja też sobie w ciszy grzebie na allegro 🙂 - już się napaliłam na strój pani Mikołajowej - ale w sumie to nie jestem pewna czy chcę tak komercyjnie ubierać moją Dzidzie w jej pierwsze święta 😉 - a widziałaś tą czarną suknię na 74? - się zadumałam czy ubrałabym tak swoją niunie 🙂 niby w czerni powinna się prezentować ślicznie ale w czerni maleństwo... zresztą chyba po Grzesia trupie dla niego bordo to za ciemny kolor dla dzieciaka

• Mamusia
HELLO 🙂

MY TEŻ JUŻ OD PRZED 7 NA NOGACH 🙂MAŁA WŁAŚNIE ZNOWU ZASYPIA,A JA GOTOWAŁAM ZIEMNIAKI I JAJA BO ROBIĘ SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ 🙂

ZNOWU DZISIAJ PONURY DZIEŃ,ALE CHOCIAŻ NIE PADA 😉

EDITHD JAK MOGŁAŚ PRZEGAPIĆ OKAZJE 50%:P :P :P HEHE A TAK WOGÓLE TO JA LUBIĘ CIUSZKI Z CUBUSA DLA DZIECI,JESSICE CZĘSTO TAM BLUZY KUPOWAŁAM I BYŁY SUPER GATUNKOWO 🙂

BHRKA NO RACJA TE ROZMIARY SĄ POPIERNICZONE,ALE WIECIE NA 80CM TO SIĘ KOJARZĄ,ŻE GDZIEŚ NA ROCZEK 🙂

MIŁEGO DNIA WIEDŹMY!!!!KWIAT DLA BHRKI 😘 ŻEBY ZAOKRĄGLIĆ

• Mamusia
a z tymi rozmiarami to też wiem że 80 to na roczek - ale na sukienkę się wkurzyłam bo Młoda miała ją publicznie może z 2- 3 razy.... a tu chodzi o ten jej brzuszek okrąglutki - jak zacznie raczkować schodzić to może jej spadnie 😉 i sukienka będzie dobra nawet jak będzie miała roczek
w ogóle miałam z nią iść w środę na szczepienie - ale wybralam Madzie a wczoraj Młoda coś pokasływała i taka blada była i troszkę marudna - w końcu nie idziemy - jeszcze ją muszę poobserwować
a i jeszcze Anulka - gratuluję ząbków Vanesce 🙂

• Mamusia
AGNIESZKA ROZUMIEM,ŻE MASZ ZAGROŻENIE PRZEDWCZESNYM PORODEM???NIE MARTW SIĘ NA ZAPAS,JESZCZE TROSZKĘ MUSI POSIEDZIEĆ,A JAK SIĘ URODZI W 36 TO JUŻ NIE MA ZAGROŻENIA 🙂 🙂

BHRKA NO U NAS TAKA SAŁATKA TO PODSTAWA NA KAŻDE ŚWIĘTA ITP,JA KUPUJĘ MARCHEW Z GROSZKIEM GOTOWĄ W SŁOIKU NIE CHCE MI SIĘ BAWIĆ W GOTOWANIE I KROJENIE,SĄ TEŻ TAKI W SŁOIKU JUŻ RAZEM TEŻ Z KUKURYDZĄ,ALE MY LUBIMY DUŻO KUKURYDZY WIĘC ZAWSZE OSOBNO PUSZKĘ KUPUJĘ 🙂ZIEMNIAKI GOTUJESZ UMYTE W SKORUPKACH,POTEM STUDZISZ I NA TYM SITKU TAKIM DO KROJENIA PRZECISKACH,WIESZ???TAK SAMO JAJA NA TWARDO TYM SITKIEM.OGÓRKI OBIERASZ I W DROBNĄ KOSTKĘ.

NO MOJA PINESKA TO NIE MA BRZUCHA WOGÓLE 🙃 WIĘC WSZYSTKO W PASIE PRAWIE NA NIĄ ZADUŻE,ZA TO NA DŁUGOŚĆ SZYBKO WYRASTA 🙂

A I MYŚLĘ,ŻE JESZCZE TROSZKĘ I TE ZĄBKI SIĘ PRZEBIJĄ 🙂JUŻ JEJ WCZORAJ NA WSZELKI WYPADEK KUPIŁAM ŻEL.

• Mamusia
AGNIESZKA MOJA KUZYNKA(URODZIŁA 25 LIPCA)MIAŁA TAKĄ SAMĄ SYTUACJĘ 😞PÓŁ CIĄŻY NA PODTRZYMANIU,I NA FENOTEROLU,ALE NA NIĄ NIE DZIAŁAŁ WIĘC TEŻ KILKA RAZY LEŻAŁA W SZPITALU,URODZIŁA W 36 TYG NASZCZĘŚCIE MAŁY ZDROWY I DUŻY BO 3100 I 53CM,TO JA URODZIŁAM W 40 I MAŁA MIAŁA 2790 🙃 NIE MARTW SIĘ NA ZAPAS,NO JA TEŻ MIAŁAM PIERWSZĄ CIĄŻE NA PODTRZYMANIU OD 6-GO MIESIĄCA WŁAŚNIE FENOTEROL BRAŁAM I URODZIŁAM W 38,ALE NA MNIE DZIAŁAŁ,TRZYMAM KCIUKI,BĘDZIE WSZYSTKO OK 😘 😘 😘

• Mamusia
Agnieszka - dacie radę 🙂 - przede wszystkim spokojnie do tego podchodź - bo zobacz to już 34 tydzień - dobrze by było jak by jeszcze wytrzymało dzieciątko w brzuchu ale mam od mojego brata ciotecznego 2 chłopców któzy w 35tyg się urodzili i zuchy chłopaki - już wstawać chcą kumaci tacy 🙂 a dopiero 8 miesięcy mają 🙂 - ja miałam zupełnie inny problem bo Moja Rozalka właśnie nie pchała sie na świat 🙂 ale wszystko dobrze się skończyło - i tak na pewno będzie i u Ciebie

dzięki Anulka za przepis 🙂 - wiesz ja się długo zastanawiałam po co marchewka z groszkiem w jednym słoiku hihi u nas się na wszystkie święta jarzynową robi tz marchewka pietruszka ziemniaki - ale w minimalnej ilości, jajka cebulka jabłko ogórki - ale bardziej konserwowe, groszek konserwowy i majonez - moja mama zawsze gotuje wielki gar z warzywami 🙂 bo wiadomo nasza rodzinka jest spora a jak jeszcze goście przyjdą.... 🙂
a Vaneska jest laska po prostu 🙂 nie da się ukryć

• Mamusia
WIESZ BHRKA MOŻNA SOBIE SAMEMU UGOTOWAĆ MARCHEWKĘ I POKROIĆ,ALE DUŻO PIERNICZENIA,NO I GROSZEK W PUSZCE DOKUPIĆ 🙂

NO JA JAKOŚ NIE TRAWIĘ JEDZENIA Z JABŁKIEM:P :P :P ANI ŚLEDZI,ANI SAŁATEK 🙂A JUŻ O NATCE PIERUSZKI TO NAWET MI NIE MÓW,PODZIWIAM LUDZI KTÓRY JEDZĄ TĄ TRAWE:P :P :P BLEEE,JA NAWET JAK NA JAKIEJŚ IMPREZCE W ROSOLE MAM TO CAŁY TALERZ DOOKOŁA OZDABIAM:P :P :P

• Mamusia
Hej babeczki 🙂
Mały śpi a ja wczoraj wysprzątałam całą chatkę zostało mi tylko jedno okno do umycia 🙂 Dzisiaj czekam na moją siostrę bo mają przyjechać z mężem na święta 🙂 Dałam małemu wieczorem tą kaszkę na dobranoc z bananami i potem po kąpieli butla 90 ml. i dupa i tak się obudził jak zwykle o 2 i potem o 7 ale zobaczymy dzisiaj tez mu dam może jego żołądeczek przyzwyczai się i już w nocy nie będzie głodny teraz ide się ubierać i śmigamy na spacerek 🙂

• Mamusia
🙂 ha a ja lubie jabłko w sałatce - jak jest ładnie pokrojone to niemal nie czuje się jego smaku a sałatka staje się taka wilgotna 🙂 - albo czasami mam ochotę na kaszankę podsmażoną na cebulce i w tym starte jabłko 🙂 - ale jakoś w tym tygodniu nie mogę nawet patrzeć na mięso.... nie wiem czemu
a pietruszkę to uwielbiam 🙂
a z tą zieleniną to najlepsza była jakaś ciotka co na rodzinnej imprezie skomentowała półmiski ozdobione sałatą że to wygląda jak dla królików posiłek 🙂

• Mamusia
hello!

Gos szczesliwego ladowania!!!

Auri sie chyba w domku zakopała w kartonach 😉

u mnie spokojnie ...jeszcze.
Dzis o 9.45 Tymo ma szczepienie i jestem troche zła,bo M jedzie z mama i synem na groby 100km od domu a ja zostaje sama bez auta 😞 a wiadomo,ze po szczepieniu moga byc rozne reakcje 🤨 dotychczas nic nie mial ale moze tez nie zauwazyłam,bo mial wieczorem szczepienie i spal w nocy.

• Mamusia
Niebo - skoro po wcześniejszych szczepieniach nic się nie działo prawdopodobnie dziś też nic złego się nie wydarzy - nie martw się na zapas a jeśli już miało by się stać to prawdopodobnie dostanie temperatury a jakieś czopki czy syropek na pewno masz w domu
nooo 🙂 Auri pewnie w kartonach - ale mam nadzieje że się jej kompik nie zawieruszył i się odezwie
no i Gosia pewnie już ląduje
a moja Rozalka jak zasnęła o 6 tak jeszcze śpi ale już tak niespokojne...