Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u mnie byli goscie 🙂 zrobilam wiec dzis dwa obiady...ale Tymus był grzeczniusi,sam sie bawil w lezaczku i na macie wec moglam wszystko przygotowac.

smigam spac,bo jestem padnieta, jutro M znow na 8 ma zajecia... 😞 biedulek.

Gos ten sportowy stanik sie wspaniale sprawdza!!! suuuuuuuuper!

veli spokojnie, mala powoli sie przyzwyczai, moj tymo nie chcial pokarmow innych niz mleko, zjadl lyzeczke marchewki i ja wykuponowal niestrawiona- to bylo ok 2 tyg temu-dzis zjadl pol sloiczka cieplej marchewki i troche zwrocil ale reszta zostala w brzuszku 🙂 malutkimi kroczkami Veli i pamietaj ,ze Shanti jest o miesiac mlodsza od niektorych czerwcowych dzieci a w tym okresie zycia miesiac to baaardzo duzo!!!

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

😞 dopiero teraz zasnela...ale ciesze sie,ze pije chetnie hebatki wytrabila 125 ml-jak nigdy...ale caly czas robila wodne kupki-szok sama woda...smeckte podaje jej w miarkach z woda i wstrzykuje w odpowiednich dawkach...

• Mamusia
oj - oby bidulka przespała nockę i obudziła się zdrowa - czasami dzieci przesypiają chorobę
ja rozpuszczam w wodzie - bardzo małej ilości i do panadolu była dołączona taka niby strzykawka (bez kującego dzióbka) i tym też jej wstrzykuję
Niebo jeszcze nie byłam w okolicy tego sklepu z kocykiem - powinnam być w poniedziałek to Ci napiszę jak wygląda

😞 😞 z wrazenia nie zasne...dzieki za wsparcie jestem przerazona...szok...caly czas podchodze i sprawdzam czy nie ma goraczki...zona brata mojego meza zadzwonila w poludnie kiedy Czukusiowi jeszcze nic nie bylo i spytala o Nadie jak sie czuje i czy cos jej jest...odpowiedzialam przeczaco a ona do mnie,ze jej dwojka w lozkach z 40 stopniowa goraczka... 😞 i zaraz jak odlozylam sluchawke Nadia zesrajala sie-i slyszac jak robi-wiedzialam,ze leci z niej woda i ze to nie zwykla kupka 😞 od jednego z najlepszych lekarzy,ktoremu duzo zawdzieczam i sam ma 4 dzieci ,dostalam pare tyg.temu syrop przeciwzapalny glownie dziala na oskrzela ale mowil,ze uodparnia organizm i dziala przecizapalnie i jak bedzie mi sie cos nie podobalo mam dawac 3 razy dziennie po lyzecce do herbatki...i zaraz jej podalam jak sie zesrajtonila-w sensie,ze nie zlekcewalylam tej kupki tylko zaraz dostala ten syropek i ciepla herbatke...pozniej smekta i herbatki na przemian z kopru,malinowa,rumiankowa i naparwde musi jej cos byc-bo wypila cala herbe rumiankowa a jej nie pije normalnie 😞

Veli Shanti wie co dobre-Twoj cycus i jestem z Ciebie dumna,ze karmisz piersia jak i z reszty mam-ktore rowniez karmia piersiatkiem-bravo dla Was.

bhrka napisał:
oj - oby bidulka przespała nockę i obudziła się zdrowa - czasami dzieci przesypiają chorobę
ja rozpuszczam w wodzie - bardzo małej ilości i do panadolu była dołączona taka niby strzykawka (bez kującego dzióbka) i tym też jej wstrzykuję
Niebo jeszcze nie byłam w okolicy tego sklepu z kocykiem - powinnam być w poniedziałek to Ci napiszę jak wygląda

no wlasnie ja tez mam taka miarke dzieki ktorej wiem,ze Czukus lyknie lekarstwo...

Dziewczyny jak jej nie przejdzie jade na Izbe...bo u nas w poniedzialek dopiero wizyty 😞 😞 😞

😞 😞 a tak cieszylam sie z czwartkowych wynkow Nadii...poza tym nie wiem co mnie ponioslo aby jechac do rodzinki jak jeden chodzi do przedszkola i ciagle choruje a drugi tez ciagle chory 😞 a oni ciagle do Nadii sie przytulali... 😞 jestem zla na siebie buuuu

• Mamusia
Kathy - no nie wiem ja myślałam że Ty karmisz piersią... no bo na piersi to kupki rzadkie nie są powodem do obaw...- moja ma takie ciągle ale ładnie przybiera więc się nie mam o co martwić no i przede wszystkim nie jest odwodniona
Kathy- biegunka jest gdy te kupki są duże- chyba 3 duże wodniste kupki dziennie - chyba tak to się definiuje - ale Ty widzisz dziecko i jak się zachowuje - miejmy nadzieję że będzię ok i przejdzie - tylko nie wiem czy dobrze zrobiłaś dając rumianek - bo jego raczej podaje się gdy dziecko ma problemy z wypróżnieniem i na mojej herbatce z koperkiem też jest napisane żeby nie dawać gdy jest ryzyko odwodnienia - poszperaj na necie co możesz podać a najlepiej samą wode - chyba

• Mamusia
kochane extra przepis napisze przy okazji jhehehehe

teraz spadam spaciu 2 godzinki snu jakos sie wepchalam w ta torbe heheh bedzie gicio:P:P:P:P

buziole dla was i kfffiatulec dla kathy

Veli mojego jak na butle przestawialam to startowalam od 30ml ktore jadl pol godziny powoli codziennie jedna bbutla i pozniej zalapie:P:P:P

• Mamusia
Witajcie my o 7 pobudka .
Kwiatek najpierw dla Etanka i jego dzielnej mamy za lot potem dla Nadinki.
Katy moja Hania jak miała biegunke w szpitalu to podawali lacido baby i smecte.
Szkoda , że mnie wczoraj nie było to bym ci wczesniej podpowiedziała.
I jak robi kilka małych kupek wodnistych a ty najlepiej znasz ich wyglad i umiesz sobie porównać.
A to , że pije to nie zaczy , ze sie nie odwodni-nastepny zabobon-byłam z moim dzieckiem na to w szpitalu to wiem .
Dobrze , że pije ale tak jak duzo pije tak tyle samo z niej wylatuje.
na biegunke podaja kroplówkę nawadniającą!!!!!!!!
Jesli dzis dzień zacznie kupką z wodą to pędz na ostry dyżur nie ma na co czekać - to nie dorosły - samo nie przejdzie.

• Mamusia
Aco do dokarmiania to moja Hania wciąga wszytko jak tylko widzi łyżeczkę to odrazu otwiera pyszczek.
Dlatego nie boję się o nią bo 13 grudnia wracam do pracy a moja mama napewno da sobie z nią radę.
A karmić piersią zamierzam ile się da.
Przed praca ją nakarmię , potem w czasie mojej nieobecności dostanie kaszke, jakieś owoce, potem obiadek i o 14 jak wrócę to znów ja piersią nakarmię.
Je już bardzo duzo róznych rzeczy i wszystko dobrze toleruje -nigdy mi niczym nie zwróciła.
Ona średnio wytrzymuje od karmienia do karmienia.
czyli dwa karmienia piersią zastapimy jej innymi posiłakami.
Ale w razie czego kupię opakowanie modyfikowanego gdyby jej się coś odwróciło.
My dziś na 10,30 do kosciółka , potem obiad, a potem spacer i kawka może u teściów.
Czyli wracamy wieczorkiem to pa do wieczorka

• Mamusia
czesc dziewczynki!

kathy - jak tam Nadinka????????? wierzę ze już lepiej!!!

Sabincia, widze że ty poglądowo-cyckowo tak samo jak ja. chce do roku pokarmić Karolinkę, a przynajmniej tak długo jak się da. ja wracam w sumie miesiąc później do pracy niż Ty, ale plan mam podobny. z resztą Mała do teraz tylko na cycku, jak skonczy 5 miesiąc to zaczniemy te zupki jarzynowe z glutenem podawać. zeby sie do łyżeczki przyzwyczaiła to jej herbatkę czasem dajemy na łyżeczce, pycholek pięknie otwiera i ładnie połyka, tak więc nie martwię się tak mocno o nią. całus dla Twojej Hani!

zoltri, agłoś sie po wylądowaniu na ojczystej ziemi!!!

anulka - zyjesz????? 😉

• Mamusia
hello, no wlasnie sabincia napisala to , co ja teraz chcialam- ze raczej nie dobrze jak dalas jej taka mieszanke herbatek- juz same te herbatki mogly spowodowac rozstrój jelitowy 🤢 podgrzana wode z dodatkiem glukozy ja bym dawała.miejmy nadzieje,ze jej przejdzie. a szczepilas Nadie na rotawirusy?

tymo wczoraj zjadl pol sloiczka marchewki i dzis rano ładny kupon gesty o zabarwieniu marchewki 😉 ale wazne,ze przeszedł przez jelita i wyszedl dolem...czesc zwrocil ale troche tylko.
dzis spal od 21ej do 7 rano 🙂 w nocy cos sie obudzil i marudkowal ale dalam mu pieluszke- wtulił sie w nia i zasnał( robie tak gdy słysze,ze sie troszke wybudza, nie pokazuje sie mu zeby nie chcial na rece,bo juz wtedy godzina z glowy).

Sabinciu wspaniale,ze karmisz! tylko ja tak jak ty zaczynalam-ze jedno karmienie czy dwa opuszczalam i kurcze momentalnie mialam mniej pokarmu.

• Mamusia
hello Edi 🙂
jak nocka??

M juz pojechal na zajecia, dzis 8-16 , wczoraj 8-20 ... ale wrocil i mial kolacje pycha- salatka z surimi, kurczaczek pieczony i salatka grecka. zrobilam wczoraj na szybko,bo goscie...dzis czekam na brata i jedziemy do moich rodzicow na obiadek. M cos na tabcinie juz 3 dzien 🤢 nie rozłozyl sie ale ma lekki katarek, ta pogoda jest do d...

a oto co sie dzialo wczoraj na lotniskach:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7232061,Gesta_mgla_w_Gdansku__lotnisko_jest_zablokowane.html

dzis juz nie mam mgly wiec lataja normalnie.

a ten pojazd z mothercare przywiezie w grudniu nasze kolezanka , bo przyjezdzaja z mezem na swieta i autem wiec bez problemu zabiora 🤪 i Tymo dostanie pod choinke super fure!

Auri daj znac kochana!!!!!!

• Mamusia
czesc beti
nocka ok, Mała sie ok 1 obudziła na zarełko, a potem dopiero ok 4 i do 7 pospała. teraz szaleje na macie. G jeszcze w lózku 🙂 a ja kawka i wiedźmy heheheh 😉
my tez wczorej gości mielismy, ale wczesnym popołudniem przyjechały moje koleżank ze szkoły językowej z prezentem dla Małej ( a raczej kopertą, bo ja kupiłam to krzesełko wysokie niby od nich 😉) więc kaska wróciła 😉

• Mamusia
szefowa też ze szkoły zajrzała (fajna babka, trzyma wszystko twardą ręka, ale jest bardzo OK), ona ma mieszkanie we włoszech i często tam lata, i przywiozła Karoli takie super rózowe świecące adidaski, takie w stylu anulki hehehe 🙂 ale sa boskie, r. 21, wiec jeszcze jeszcze.... co dzis planujesz Niebo? i reszta lasek??

czesc Mamuski

dziekje za wsparcie i rady...Niebo napislam po kolei herbatki ktore dawalam jej przez caly dzien...ona zawsze tyle pije-bo ja przepajam,ale wczoraj pila mi po 125 ml zawsze sobie lyknie jakies 40...tak tak Czukus byl szczepiony na rotawirusy.W nocy spala niespokojnie-ja tez caly czas wstawlam i patrzylam czy ma goraczke... 😞 na szczescie nie maiala.Wczoraj zreszta juz przed zasnieciem troszeczke pofikala i powyglupiala sie z nami-wiec juz mi wydawalo sie,ze jest troszeczke lepiej.Dzisiaj wstala z usmiechem na twarzy dostala mleczko za jakis czas dawke smekty i czekam na pierwsza kupke 😞 humorek jej dopisuje takze moze to dobry znak 😞

• Mamusia
to mialas bardzo owocny meeting 🙂 swietnie! znajoma teraz chce kupic maly domek w Chorwacji 🙂 to sie nazywa zycie 🙂 a ze jest to nasza bardzo bliska znajoma to bedziemy mieli miejsce na wakacje.chorwacja piekna i wszedzie blisko:laugh: bosko! niech juz kupi to moze w te wakacje juz pojedziemy...ale byloby super.

ja dzis tylko do rodzicow i nawet chyba na spacerek z malym nie wyjde,bo mi cos nad ranem strzelil serie kichniec ale nie slysze zeby mial problem z oddychaniem, jednak wole zeby zostal w domu.

apropo chodzenia z kichaniem i kaszlem - co wg lekarzy Anulki jest dozowlone jezeli nie ma goraczki- wczoraj czy przedwczoraj byl program o przeziebieniach i grypie( przez ta epidemie AH1 N1 na Ukrainie) i lekarze jednoglosnie wypowiadali sie zeby nie wychodzic na dwor z katarem czy kaszlem,bo jest sie zrodlem zakazenia dla innych zdrowych osob! wiec Anulko pamietaj,ze gdy wychodzisz z dziewczynami to one zarazaja innych 🤢 no i znow moja teoria sie sprawdza zeby nie wychodzic z infekcja na dwor.

• Mamusia
Kathy moim zdaniem juz jest dobrze i moze nawet nic sie nie dzialo tylko lekka niestrawnosc- bo mialabys nocke "zasrana" gdyby to byla grypa zoladkowa. i super,ze zaszczepilas! W nocy zawsze choroba najbardziej wychodzi... zobaczysz,ze Wiewióreczka jest juz w dobrej formie 🙂

Anulka hehheheee niech moc bedzie z Toba

Zoltri kwiatuszek dla Ciebie na podroz daj znac jak dolecisz-tesknimy 😘

A co u Gos???Bo nie moge na nia natrafic 😞

Veli co za pech z tym wozeczkiem wrrr nie przejmuj sie jak maja Nadinka dostawala mleko modyfikowane tez z 2 razy poscila pawia-spokojnie

wiecie co jest najlepsze-co bylo wczoraj najpiekniejsze...to ze widzialam juz zmeczenie u Nadii i...nie chciala sama zasnac...wzielam ja na lozko do nas i sie wtulia do mnie i zasypiala z miejsca a jak odeszlam na moment to otwierala oczka i wygladala za mna zza pielusi...szok...spalam z nia na poczatku pozniej przenioslam do jej wyrka

niebo napisał:
Kathy moim zdaniem juz jest dobrze i moze nawet nic sie nie dzialo tylko lekka niestrawnosc- bo mialabys nocke "zasrana" gdyby to byla grypa zoladkowa. i super,ze zaszczepilas! W nocy zawsze choroba najbardziej wychodzi... zobaczysz,ze Wiewióreczka jest juz w dobrej formie 🙂

buziunie Niebus dziekuje Tobie za WSPARCIE I PORADY,CIEPLE SLOWO...lepiej mi dzieki Wam wszystkim dziewczyny

• Mamusia
zrobilam sobie szybkie zapiekanki na sniadanie,bo kurcze pieczywo si kruszylo- to siup kanapki do pieca i sa pycha 🙂

tymo tez czasem zasypia z nami ale jednak wiekszosc sam, nie chce go uczyc z nami,bo pozniej bedzie tragedia.ale wczoraj byal Nadinka biedniusia i pootrzebowala przytulanki!