Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no własnie, generalnie ja tez jestem w kropce 😞
ale ona bardzo narzeka na słuzbe zdrowia w UK, nawet jak była w polsce u gina to dostała dufaston (czy jak to sie pisze) na podtrzymanie a w UK sie bardzo zdziwili że ona to bierze bo u nich przepisuja to dopiero po 3 poronieniu...

• Mamusia
Hello Hanka marudna i nie daje mi nic zrobić.
My chybaa sie myslami porozumiewamy bo ja dzisiaj tez wystawiałam za małe ciuszki na alegro i mam juz kupca na chuśtawkę-koleżanka odkupi w grudniu dla swojego synka pod choinke a ja dołoże i kupie krzesełko Chicco.
Musze jeszcze wystawić moj fotelik i kupic nowy bo mój smok lewo sie mieści.
Ja kupuje maxi cosi piori ? a wy ?
Kwiatek dla Tymusia i lecę nadrabiać zległości.

• Mamusia
my tez sabincia mysłimy o zmianie fotelika bo Karola juz nogi ma poza nim...polecasz ten piori?
ja sie nie wyppowiadam na temat szczepionki u cięzarnej koleżanki z UK, bo sie w ogole na tym nei znam i wole źle nie radzić...nie wiem co bym zrobiła.
anulka, rozwaliłas mnie tymi wystraszonymi robalami...laska, Ty jeste nieprzeciętna. kwiat for U

biegnę szykowac kąpiel Małej. potem cycus o do 2-3 spokój 😉 mi tez jest dobrze bhrka z karminiem. od początku mi z tym dobrze 😉 pewnie dlatego ze co 2-3h a nie jak niebo częściej 🙂 i z butelki wypije jak odciągnięte, więc no problem z wychodzeniem.

• Mamusia
VELINKA, MY CI TU TYLKO DORADZAMY, PRZEKAZUJEMY SWOJE ZDANIA, SUGESTIE, OPINIE. JA MOWIE, ZE JA BYM NIE SZCZEPILA. PODAJE WITAMINY, WIADOMO TAK JAK PREZESOWA MOWILA Z TO BAKTERIE Z ZESZLEGO ROKU, JEST ICH MILIONY W POWIETRZU, W SZCZEPIONCE TYLKO WYBRANE, SZCZEPIONKA ZMNIEJSZA MOZE RYZYKO ZACHOROWANIA ALE NIE WYKLUCZA GO.JA SZCZEPIE NA PNEUMOKOKI, ROTAWIRUSY PRZEGAPILAM. ITYLE RACZEJ. NIE DAJMY SIE ZWARIOWAC.

• Mamusia
wywala mnie z brzuszka 😠

Aniu , wspolczuje tego auta 😞
szkoda ze nie masz ubezpieczenia... Teraz wszystko z wlasnej kielni 😞 Ja pierdziele, to jakis szok ze wiecznie cos sie dzieje.

znowu wydatek, ale dzieki Bogu ze tobie sie nic nie stalo!
pomalutku auto sie naprawi...

• Mamusia
Anulko skarbie w dupie z tym autem! zycie wazne! ludzie gina w takich wypadkach! cale szczescie,ze jestes cala i zdrowa! a sama jechalas??? kuzwa,ze to zawsze spotyka dobrych ludzi- wiatr biednemu w oczy jak moja mama mowi!

Anulko jezeli tam nie bylo znaku o zagrozeniu dzikimi zwierzetami a walnela sarna opisz to w zeznaniu policji,bo mozesz uzyskac dzieki temu odszkodowanie w zarzadzie drog i zieleni chyba- wiem,ze tak dowiem sie dokladnie,bo moj kolega wlasnie uzyskal,bo nie bylo znaku!!!!

• Mamusia
BEATKO, WLASNIE WROCILAM DO DOMU, JECHALAM Z B. NAJPIERW DZWONILAM DO PRZYJACIELA KTORY JEST POLICJANTEM NO I WEZWALAM ICH BO NIE BYLO ZNAKU, JEDNAKZE POLICJANCI POINFORMOWALI MNIE, ZE JESZCZE NIKT TU NIE DOSTAL ODSZKODOWANIA OD NADLESNICTWA! 🤨 ZE TO TRUDNA PROCEDURA, OCZYWISCIE MOZNA PROBOWAC ALE.. 🥴 WIEC NIE WIEM CO ROBIC 🤨 NO DOBRZE, ZE SIE NAM NIC NIE STALO.

• Mamusia
wiem,ze ciezko o takie odszkodowania ale jest mozliwosc i czas to mozna sprobowac, wiem tez,ze ten sam kumpel dostal odszkodowanie za zniszczenie lakieru na drzwiach przez piaskarke- akurat bylo na kamerze nagrane jak przejezdzala i opierdzieliła kamieniami bok auta! mial szczescie,ze sie nagralo, dlugo trwalo zanim dostal kase ale dostal! on ma pecha z tym autem- teraz jak z Danii wracal to lis mu rozwalil wlasnie zderzak, reflektor i cos jeszcze, normalnie pechowe auto i je sprzedac bedzie chcial,bo ciagle cos.

• Mamusia
Oj Anulko!!!!Jak dobrze,ze jestescie cali i zdrowi! Takie wypadki czasami kiepsko sie koncza.Ufff...A ja bym o oodszkodowamie i tak walczyla...W koncu nie bylo znaku,a moze wszyscy tak sobie odpuszczaja i dlatego nikt nigdy nie dostal odszkodowania!

Co z Zosia!!!? nic mi nie napisalyscie!

Bylysmy wlasnie w aptece i kupilam na probe dwa sloiczki papek owocowych- jedna z jabluszka i druga z pomaranczkiem, gruszka i cos tam jeszcze. Sprobujemy jutro. O ktorej godzinie najlepiej to podawac???? Ja tak mysle o 16,jako podwieczorek.

A a propos karmienia... To ja karmie co 3, a teraz nawet co 4 godziny piersia. W nocy to wytrzymuje od 8 do nawet 11 godzin (czasami), wiec chyba mleczko mam pozywne. Poza tym ona tez je jakos tak 10-15 minut. Szybko cyce oproznia.
No i w moim przypadku tez bede karmila do 6 miesiaca.
No a dokladnie za miesiac wracam do roboty!!!!

• Mamusia
Anulka7 napisał:
ANIU PEWNIE,ŻE PRÓBUJ Z TYM ODSZKODOWANIEM,NIE ODPUSZCZAJ!!!!

PAULINKO JA BYM NIE ZARYZYKOWAŁA Z POMARAŃCZEM,MOIM ZDANIEM TO NIE JEST ZBYT ODPOWIEDNI OWOC DLA TAKICH MALUCHÓW,PRZECIEŻ CYTUSY BARDZO UCZULAJĄ,A SZCZEGÓLNIE JEŚLI TY DOPIERO ZACZYNASZ WPROWADZAĆ.
no jasne ! zadnych cytrusow!

• Mamusia
Ja tylko na moment
Aniu w razie problemów pisz do Rzecznika Ubezpieczonych. 99% odwołań rozpatrzonych jest pozytywnie. Najważniejsze jednak ze z Wami ok. A ja mam total urwanie głowy, Kubusia mi rozkłada na całego grypa 😞 zmykam go pilnować bo gorączkuje 😞