Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Dziewczyny. Ostatnio u mnie poddenerwowanie jest głównym objawem ciaży. Denerwuje mnie wszytsko i wszyscy 😞 Włączając w to męża-czego by nie zrobił to i tak źle 😞
Już sama nie wiem jak się opanować.
W pracy dziś od rana też na wszystkich warczę i już się koledzy śmieją, abym jak najszybciej urodziła 🙂
Haha, wiem dlaczego tak często jestem zła-bo co dwie godziny jestem głodna. Czy u Was też zauważyłyście wzmożony apetyt? Ja już siedzę i marzę o obiedzie, a do końca pracy jeszcze 1,5 godziny...

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie apetyt zostal raczej ten sam chociaz mam wstet na niektore pokarmy i co najciekawsze to wszystko zalezy od dnia. Jednego dnia kocham mleko i wypilabym go hektolitrami - drugiego nawet zapach mnie odstrasza..

Ostatnio moim wrogiem stala sie LODOWKA. A to dlatego ze jest tam tyle roznych zapachow, ze az mnie odrzuca 🙂

• Mamusia
Co do apetytu - to u mnie totalny brak...
Wcale nie chce mi się jeść! 🤔
Zmuszam się do zjedzenia podstawowych posiłków.
Nic mi nie smakuje, a jak już coś zjem, to strasznie małe ilości 🤢

Buziaki i miłego dnia - bez mdłości 😎

• Mamusia
Droga Hanno robisz bład moja pani doktor powiedziala ,że za nic nie mamy sie zmuszać do jedzenia i mamy jeść to co nam pasuje np u mnie sliwki i kanapki z pomidorem i nic pozatym nie jem i jest wtedy ok ale nie daj poczuje mieso to biegne na balkon by tylko złapać powietrza świerzego 🙂 😁

• Mamusia
ah no tak sobie wyobrazilam ta sytuacje. Przychodzi do domu, mila atmosfera, swieczki, podano do stolu, siadasz - miesko - strzala na balkon hehe.

Ale tak powaznie, ja tez jakos ostatnio w ogole nie mam checi na mieso. Jem bo boje sie ze nie zapewnie dziecku potrzebnych witamin ale juz nie "ze smakiem" jak kiedys...

W ogole ostatnio jakos ciagle ciezko mi na zoladku - cokolwiek nie zjem..

• Mamusia
chaj ja nadrabiam sałata i owocami tym co moge bo mieso ehh nieee no najwyżej jak jest bardzo ostro przyprawione z ryżem to tak .ja juz chce by to wszystko przeszło a nie musze tkwic w łożku bo jest źle w tym tygodniu .a Jak macie przepis na bezzapachowe mieso to będe wdzieczna 🙂 🙂 😉 😉 i najlepiej by smakowało jak śliwka badz banan 😁

• Mamusia
no i się ze mnie śmieje , no ładnie 😞 . ale zobaczysz znajde coś takiego już ja to wymysle i opatentuje i wyjdzie książka "miesa o zapachu i smaku owoców" autorka Oliwia Mielewczyk 😎 .. i zobaczymy 😁 😁 boze jakie ja mam głupie pomysły ta ciąża mi na mózg szkodzi głupieje do końca , zero powagi 🤪 ... ine jesc kanapke z serem i dzemem truskawkowym 😁
🙃

• Mamusia
To wlasnie jest niesamowite w ciazy. Od euforii po depresje 🙂
Ja mialam straszne doly jak moj maz powiedzial do mnie ze sie musi przyzwyczaic do faktu ze jestem w ciazy. Ryczalam jak bobr. Za chwile znow wrocila euforia kiedy pomyslalam "jejku jestem w ciazy" 🙂

Dziewczyny przesylam link do bardzu wielu zagadnien zwiaznych z ciaza..

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79334.html

PS. Zaopatrzylyscie sie w jakies zrodla wiedzy?
Ja kupilam sobie 2 ksiazki. Konkrety: "Ciaza- 40 kolejnych tygodni" i humor+informacje: "Ciezarowka przez 9 miesiecy. Przewodnik po ciazy i okolicach"

No i dla PAMIETNOSCI, kupilam sobie roweniz pamietanik "Dziennik mojej ciąży ". Chcialabym kiedys sprezentowac go mojemu dziecku, kiedy dorosnie.

• Mamusia
Ja polegam na doswiadczeniach kolezanek a nizeli rodziny (za daleko), ale gdybym miala meczyc ich wszystkimi pytaniami ktore mam - chybaby mnie omijali szerokim lukiem :P

A w necie jest wszystko wiec - why not? 🙂

Wczoraj na przyklad wrocilam z pracy do domu i pomyslalam sobie dlaczego doktorka kazala mi zrobic test na konflikt RH dopiero po 3 miesiacu ciazy? Przerazilam sie (powaznie) ze to za pozno, "O BOZE co teraz?" wpadlam w panike. 5 min pozniej rozmawialam z koleznka przez tel. Wytlumaczyla mi ze przy pierwszym dziecku nie ma to az takiego znaczenia do momentu az zostanie odcieta pepowina.

Do tej pory mam wiele obaw... Moja niedoczynnosc tarczycy, kot w domu... itp.. ☺️

Ja chyba ogolnie za duzo mysle.

• Mamusia
zielonm Witaj w naszym wesołym gronie 🙂)

Aniu a czemu cebula ?? a i dzieki za podniesienie na duchu 😁 Ja właśnie wrocilam z przychodni ,bo byłam sie przepisać ja nie myslałam ,że ludzie dla kobiet w ciąży sa milsi i wogole a ta mnie przegoniła tylko dla tego że miałam stara książeczke rumowska .. kurde u mnie one nie były potrzebne a po ślubie i tak się dane mi wszystkie zmieniły eee szkoda słów 😞

buziaki ide robić obiad mężowi.