Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oczywiscie róznie to bywa , czasem mlode dziewczynki są otyłe a panie po 40-50 są szczuplutkie ,ja mam również tendencje genetyczne po rodzinie mojej mamy, ale wiem ze na to na 100% nie mogę zwalać winy , bo moja też tu jest , najważniejsze ze taka jaka jestem kocha mój mąż choc czasem bywa że mnie strofuje ale to wszytko abym podjeła walkę dla swojego zdrowia

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dziś na 15.10 mam ginekologa 🙂 i jak dobrze pójdzie to się dowiem kto we mnie siedzi 🙂 Mam przeczucie że to będzie chłopczyk ale jakby była dziewczynka to też się nie obrażę 🙂 trzymajcie kciuki jak wrócę to się odezwę 🙃

• Mamusia
Jak tam dziewczynki dzisiaj humorki?? Widzę że dzionek zaczęło się od wagi trochę smutno.... ale przecież to normalne że musimy przytyć, chyba że któraś z nas przytyła już 15kg to musi się ograniczyć w jedzonku 😁 , ale z tego co pisałyście to jak narazie mało przytyłyście, to ja powinnam mieć doła bo mi już przybyło 7kg!!!!! 🙃

• Mamusia
witajcie Mamusie 🙂
u mnie z humorem slabo, juz wczoraj mialam silne bole glowy ale to co w nocy przezylam to totalny koszmar... w zyciu czegos takiego nie mialam , skonczylo sie na tym ze w nocy wzielam 2 tabletki 250 mg paracetamolu, nawet maz sie wystraszyl bo wie ze ja tabletke biore w ostatecznosci a zwlaszcza w ciazy. Teraz tez mnie boli ale jest to jeszcze w granicach wytrzymalosci, mam nadzieje ze to nic powaznego zawsze mam niskie cisnienie i tym razem pewnie tez tak jest bo bym spala caly dzien. Czy ktoras z Was ma za soba takie przygody?

• Mamusia
witam wszystkie mamusie marcowe 🙂
dopiero teraz odnalazlam to forum i postanowilam sie dolaczyc 🙂 tak czytam o tym tyciu i musze wam powiedziec ze ja jak narazie schudlam zamiast przytyc co mnie bardzo martwi... 😞 jem az za duzo czasami i nie moge przytyc...ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni...pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 😆
Ostatni raz czytałam Was w czwartek, wie.c teraz potrzebuje pewnie 5 godzin na nadrobienie zaległosci 😉
U mnie super. W piatek byłam na połówkowym. Synuś jest na milion procent. Jak mi się uda to wstawie focię buźki.
Ma 497g i ok 20cm (z nózkami jakieś 25cm).
Na szczęscie wyniki i moje i wszystkie badania ok, więc czekam teraz na kolejną wizyte za miesiac.
Jedyne co mnie przeraża to waga, bo Wy tu piszecie o schizie, bo przytyłyscie 7kg. Haha, chciałabym tyle. U mnie już jest na plusie 10kg. Przez ostatnie 5 tygodni wpadło mi 4,5kg 🤪
Mam tylko nadzieje, ze wrócę do moich 60kg sprzed ciaży szybko i bezboleśnie. Ja mam podobnie jak Angel - raz góra, raz dół... choć od dłuższego czasu trzymałąm stałą wagę, no ale teraz leci na łeb, na szyję. A wcale sie nie objadam. Co by było gdybym siedziałą w domu, hihi. A tak chociaż do pracy się ruszam 🙂 Dziś mam dobrey humor, więc jakoś nawet te 70kg mnie nie dołuje, hihi. ALe pewnie długo to nie potrwa, bo też mam ostatnio wahania nastrojów. Raz się śmieję, za chwilę płaczę i tak w kółko. Mąż powoli juz nie nadąza :P

• Mamusia
mamusia2010 napisał:
witam wszystkie mamusie marcowe 🙂
dopiero teraz odnalazlam to forum i postanowilam sie dolaczyc 🙂 tak czytam o tym tyciu i musze wam powiedziec ze ja jak narazie schudlam zamiast przytyc co mnie bardzo martwi... 😞 jem az za duzo czasami i nie moge przytyc...ale mam nadzieje ze to sie jeszcze zmieni...pozdrawiam 🙂

witaj ,a na kiedy masz termin , w jakim tyg jesteś ?
przyjdzie czas to przytyjesz , chyba ze lekarz ma jakas inna opinie na ten temat .

karka super -gratulacje synka -duży facet 🙂 co do humoru to u mnie też straszne wahania , sama siedze w domu i potrafie ryczeć np. jak dzisiaj , za bardzo sie wszystkim przejmuję chyba i nakrecam 😞

• Mamusia
Nie załączyło mi fotki, bo za duza. Próbuję raz jeszcze. mam nadzieję,że się uda 🙂 Przedstawiam Wam mojego synka 😆
[img size=160]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/25.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ola, Ty nie rycz. Zapraszam na rogala marcińskiego do Poznania 😉 Humor zaraz się poprawia przy takiej pyszności...
WIdzę,że każda z nas ma jakiś swój problem. Ja mam za duzo, mamusia 2010 za mało, buhahaha, i jak tu faceci mają za nami nadążyć? :P

• Mamusia
Karka napisał:
Nie załączyło mi fotki, bo za duza. Próbuję raz jeszcze. mam nadzieję,że się uda 🙂 Przedstawiam Wam mojego synka 😆
[img size=160]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/25.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

no przeciez sie udało ,

już mi lepiej zadzwoniłam do meża on działa na mnie kojąco w takich sytuacjach 🙂

ja na 4d ide znowu gdzies za ponad miesiac jak bede gdzies w 30 tyg jeszcze sie musze umowic bo jak bylam ostatnio na 4d w 21 tyg to powiedzial mi ze mam przyjsc znowu na takie dokladne badanie mierzenie gdzies za 2 mies. i powiedzial ze jak przyjde juz w tym 30 tyg to dziecko na tym 4d bedzie tak wyraznie widac ze bedzie mozna zobaczyc do kogo podobne 😉 bo w tym 21tyg to bylo widac wszystko ale jeszcze troche rozmazane

• Mamusia
cześć mamuśki 😉Ale ja jestem na tą pogodę senna! spała bym i spała.. 🤢

Karka ale śliczniutką buźkę ma twój synuś 🙂
Ania powodzenia na usg ! oby ci się udało! 🙂
Ja marzę o poniedziałku aby mi się udało poznać płeć i żeby było wszystko w porządku 😆 ale jeszcze te parę dni czekania jest jak wieczność!! 🥴

• Mamusia
Hahaha, ja wczoraj oglądałam i patrzyłam jak ona ładnie po tym porodzie wygląda-makijaż kompletny.A juz widzę siebie, taką wymęczoną, bladą...hihi. Ja też czasem już myślę,żeby był marzec... ale koleżanki, które już mają od 5 mies. maleństwo na świecie mówią ze stoickim spokojem: jeszcze bedziesz tęsknić za czasem, kiedy miałaś dziecko w brzuchu i mogłaś wszystko 😉
Wiec myslę sobie, spokojnie, przyjdzie pora 🙂
Kochane, dziekuję Wam za miłe słowa. Cieszę się, ze mam już focię buźki. Ma moją brodę, taką dość krótką z dziurką. Ale ten zadarty nosek to nie wiem po kim :laugh: Lekarz mówi, ze fale dość mocno zniekształcają i ze to nigdy nie bedzie taka fotka jak z cyfrówki, wiec może akurat jakoś tak uchwyciło. Ale fifolek już był duży i wyraźny, tak więc moni27 w poniedziałek z pewnoscią poznasz płeć maleństwa, bo u mnie w 21 tyg wyraźnie było widać. A wiecie co, teraz czy leżę, czy siedzę-wszędzie mam zdjątko przy sobie i jak tylko się rusza to już go utożsamiam z ta buźką. Jak to dobrze, ze medycyna pozwala nam juz tak wiele odkryc z wnętrza naszych brzuszków 🙃 Ja właśnie wróciłam z banku. Nie powstrzymałam się i wpadłam do Kandulskiego po rogale. Mam 4 piekne sztuki. Pewnie 2 wciągniemy dziś z kumpelą, która po pracy do mnie wpada na ploteczki, a reszta dla męża :P
Zabieram się teraz za zaległosci w naszym forum...Buzia 😘