Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej,

mam termin na 6 stycznia i nie mogę wprost się doczekać.
Miałam robione dzisiaj usg - wrzucę wieczorem skan.

Fajowo było zobaczyć Bąbla majtającego namiętnie nogami i rękoma.

Zakochałam się w tym Maluchu!

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witaj mra 🙂 Gratulacje i ode mnie 🙂
Fajnie że macie już fotki, ja mam wizytę na poniedziałek. Odebrałam już badania krwi i moczu i gapię się w nie. Jednak nie jestem znawcą w tym temacie.

dziewczyny pojawiają się fotki naszych dzieciaczków, stworzyłam nowy wątek gdzie możemy je dodawać, wtedy będą większe niż w avatarze i bardziej widoczne. Zapraszam. Moje już dodałam. 😁

Nikusia bardzo wyraźne masz to zdjęcie. Jakie to usg?
A mojemu okruszkowi wskoczyło dziś pełne 9 tygodni 🙂 🙂 🙂 Kiedy ten styczeń??? Zauważyłam że ja mam późno termin na równi prawie z Kahirą 🙂, wy to kobietki w większości z początku stycznia.

skoreczka moje zdjęcie jest z usg 4D a drugie mam jeszcze ze zwykłego i jest trochę niewyraźne. Lekarz zrobił mi i takie i takie 😁
a z terminem to masz rację dużo nas na początek stycznia i potem po połowie. Może ktoś jeszcze dołączy gdzieś ze środka. Już nie mówiąc, że druga sprawa kiedy urodziny, bo jak mam termin na 2.01 to równie dobrze może być grudzień 😁

• Mamusia
Mój Bobas ma przyjść w terminie 17 stycznia 🙂 Nie mogę zrobić niestety skana, ale za dwa tygodnie będę miała usg kolejne. Zapewne wrzucę w tym czasie. Jak się czujecie? 🙂 I macie prześliczne Maleństwa. Gratuluje 🙂 Przez ostatnie cztery noce ciągle śniły mi się jakieś koszmary. Te sny są straszne. Też tak macie czy tylko mnie dopadły koszmary i dzieci-zombie? Bo zaczynam się bać zasypiać.

Oj sny daja popalić...mnie kilka nocy pod rząd śniło się że jestem podwójnie w ciąży. Jedno dziecko urodzi się w styczniu a drugie 2 miesiace później. Tak mnie to martwiło, bo przecież to nierealne 🥴

a ja myślałam, że to tylko ja mam koszmary. I nie łączyłam tego z ciążą.
skoreczka ja miałam termin na 22.08 a urodziłam 23.08 a teraz jak mi w święta przyjdzie poszykować to żeby się nie okazało, że mnie już po Wigilii odwiozą 😮

Ciociu, koszmarów nie mam, ale za to męczące mam sny... Np. wczoraj śniło mi się całą noc, że pływam na kajcie i musiałam nieźle manewrować, bo był spory wiatr. Innym razem odkurzałam mieszkanie, a końca sprzątania nie było widać. Na samym początku ciąży przyśniło mi się za to, że goniłam po drzewach kota sąsiadów (niebieski rosyjski) i jak go złapałam to... zjadłam. Mam współlokatorkę Koreankę, która powiedziała mi, że sen oznacza, że będzie synek ;-) Pożyjemy, zobaczymy.

• Mamusia
Kreseczki u mnie nie widać i pewnie będzie dopiero widać w 4-5 miesiąc, bynajmniej mojej siostrze tak wyszło. Zresztą miałą niedowagę 7kilo. W ciąży przytyła 20kg. Ma strasznie dużo rozstępów 😞. Boję się tych rozstępów. Coś polecanie, aby zapobiec? Kupiłam sobie krem w rossmanie BabyDream i mam nadzieje, że mi pomoże. A jeśli ważyłam 3lata temu 92kg, a teraz 69 to czy wyjdą mi rozstępy? To jest jedyna rzecz której się obecnie obawiam.

IzabelaMaria nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży miałam kreseczkę 😉
Ciocia_Boja ja myślę, że jak wcześniej nie miałaś to raczej Ci nie wyjdą. Już miałaś sporą wagę w porównaniu do obecnej i myślę, że skóra się ponaciągała i teraz będzie podatniejsza.
Ja też się obawiam rozstępów. Nie mam po pierwszej ciąży, ale teraz już widzę, że szybciej mi brzuszek wyskoczył, więc boję się, że więcej przytyję. W pierwszej ciąży przybyło mi 7kg.

IzabelaMaria u mnie w pierwszej ciąży kreseczka pojawiła się do 16 tygodnia. Od pępuszka w górę i pod pępuchem też 🙂 Teraz mam jej lekką pozostałość, bo nie zdążyła zniknąć całkowicie. No a nowej jeszcze nie mam 🙂

Nikusia a ja w pierwszej ciaży przytyłam 18kg hehhe a 2 miesiace póżniej ważyłąm mniej niż przed ciążą. Rozstępów na brzuchu ( w ciąży smarowałam go oliwą z oliwek) nie mam w ogóle, mam na udach trochę;/ Nie lubie ich ale ciążko usunąć. Kremy nie pomagają.

• Mamusia
Na rozstępy mam oliwkę Johnson'a. Ale kupiłam też tą oliwkę babydream z rossmana. Ważę 59kg. ale schudłam parę miesięcy 15 kg i mam rozstępy, ale na udach. Mam nadzieję, że chociaż mi brzuch oszczędzi 🙂 To pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać 🙂