Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hello Brzusie 🙂

Kruszyna
pytasz o pogodę, a wiec jest brzydko, deszczowo i tak jakos metnie. Nawet nie wiem czy pojdziemy na grzyby bo mój synek musi być w tym tygodniu zdrowy jak rydz, bo musimy wykonac szereg badań. Oczywiście już się emocjonalnie wycofuje i zaczynam się bać.
Kruszyna gratuluję studniówki 🤪
Nikusia w moim starym pokoju na dole jest dużo ksiażek, teraz już nie gromadzę, wole wypozyczyć. Po prostu nie mam czasu ich odkurzać z kurzu, a one przyciagaja do siebie kurz w mgnieniu oka 🙃 Ważne że doszliście tak łagodnie do porozumienia 🙂 🙂 🙂 A bajeczki w domu to rzec zywiście są potrzebne 🙂
Pamii miłego dnia w pracy 🙂

Monika
wszystkie ubranka mi się podobają, bo to takie, które mnie tez interesują 😉

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kruszyna123 napisał(a):
Dzisiaj to nasz taki świateczny dzień i taką śliczną kruszynke nam wstawiłaś 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Mi też się podoba, b tak się słodko uśmiecha 🙂

Pamii18 najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Jak teraz muszę leżeć to doszłam do wniosku, że chyba nawet lepiej chodzić do pracy niż leżeć i się martwić. Choć rozumiem, że być wolała wypoczywać. 😉
Skoreczka książki to moja pasja, cieszę się z tych które mam, wypożyczam z biblioteki itd. Ale nie wyniosę do piwnicy ani jednej bo mam tak wilgoć i równie dobrze mogę je wyrzucić. A nasze dojście do porozumienia nie nazwałabym łagodnym, no ale najważniejsze że udało nam się dogadać 😁 😁 😁

• Mamusia
Skoreczka nie martw się tymi badaniami będzie dobrze 🙂 !!

U nas dziś też zimnawo i pochmurnie 🙂 ubrałam co prawda cienki golf ale na to sweterek i spodnie dresowe( tylko takie do mnie ostatnio przemawiają 🙂 w innych czuję się skrępowana). Wczoraj mieliśmy śmieszną pogodę bo popadało, a zaraz słońce dawało po twarzach i tak przez cały dzień :] więc i fajnie i nie 🙂

Mam taką prośbę doradźcie mi zastawiam się nad kupnem ubranek, ale szukam czegoś welurowego, takiego bardziej wyjściowego:
I mam takie pomysły:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=78f7ce4f0abdac47 za 6zł
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8b90758c35e0775e butki za 5zł (nowe)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a14db04e013ea722 za 6zł
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6b1a7782ba8b13ae za 6zł
co myślicie???

Nikusia ceny są bardzo przystępne 😉 Wszystko mi się podooba, ale ten niebieski najbardziej. Ja robie tak że na wyjścia mam takie rzeczy troszke droższe co sama gdzies wyczaiłam, a całą resztę ubieram na codzień. Jednak teraz kupiłam taki polarowy pajac ( fotka na fb ) za grosze i on tez bedzie wyjściowy 🤪 🤪 🤪

Skoreczka to jest używane, od innej mamy z forum, ale takie ładniejsze i cena niewygórowana. Tylko chciałam, żeby jeszcze ktoś na to spojrzał bo ja już zaślepiona jestem 😁 😁 😁

i nawet jak szukam różowych to ten niebieski jest super 😉

Ja też po domu mam dużo ubranek, ale potrzebne też takie do lekarza czy na inne wyjścia. A jak jest okazja to dlatego nie 🙂)

u nas też jest dział "sprzedam", ale ja tam nic takiego nie znalazłam
http://www.brzuszek.net/forum,sprzedam,17,383815.html,str=294 zobaczcie sobie same 😉

• Mamusia
jeju jak ja dziś latam do wc 🙂 od 10 byłam już 3 razy 🙂muszę mniej pić, teraz kupiłam sobie chrupki orzechowe BINGO i wpierniczam :P...

ja też oglądam na allegro.pl i tablica.pl zestawy ciuszków ale co z tego jak wszystko albo dla dziewczynki albo dla chłopca 😁 a nie chcę strzelać co będę mieć 🙂

Pamii jak byłam w ciąży z Mikołajem to w 20 tyg lekarz powiedziała ze chyba chłopczyk, w 24 stwierdził ze chyba dziewczynka 🙃 🙃 🙃 Nie wiedziałam az do 30 tygodnia, dopiero wtedy w szpitalu powiedzieli że na pewno synek 🙂 Jednak szpital dysponował lepszym sprzetem do usg i oni zobaczyli wszystko i powiedzieli na 100%. Lepiej nie wiedzieć niz ciągle zmieniać opcje 🙂

Co do ubranek to ja już przestałam kupować bo nie mam nawet miejsca tyle tego jest 🤪 Jednak jak spotkam coś superowego to na pewno kupię 😁

• Mamusia
Cześć 🙂
Jest taka sieć sklepów PEPCO (jestem nowym użytkownikiem, wiec nie mogę dodać linku 😞) ale wpiszcie tą nazwę w wyszukiwarkę. Są tam fajne, tanie rzeczy do domu np. talerze, kubki, akcesoria łazienkowe. Sporo rzeczy, które w ikei i innych podobnych są 2 razy droższe! Alep piszę o tym dlatego, że są tam też ciuszki i ceny są niskie! Od maluszków po starsze. Polecam. SPrawdźcie, czy w waszej okolicy nie ma.

Kacha w tej ciaży każdy lekarz od 12 tyg który oglada mój brzuch twierdzi, że chłopczyk, jak będzie inaczej to mój mąż powiedział że nie uwierzy 😁 Jednak czy chłopczyk czy dziewczynka to będzie kochane tak samo! Ważne tylko i wyłącznie zdrówko!

• Mamusia
dokładnie, a wiecie co się dowiedziałam, moja kuzynka miała mieć termin na 23 października, poszła do szpitala ściągnąć pessar a tam lekarz pod usg ją dał i mówi że to jeszcze jakiś miesiąc za wcześnie.., i jest na podtrzymaniu w szpitalu 2 tygodnie jeszcze... masakra i co jeszcze do tego doszło?? z małej Ali wyłonił się Dawidek 🙂 a miała potwierdzaną płeć co wizytę :P... masakra dlatego się obawiam jeżeli chodzi o płeć chociaż ponoć z dziewczynki na chłopczyka może się coś przerodzić 🙂 bo w drugą stronę ponoć gorzej :] i dodam że jeżeli po urodzeniu faktycznie będzie mały Dawidek to ja nie wiem jakie my imię wybierzemy dla syncia 🙂 (o ile będzie ) 🙂

Kacha już kiedyś Anabel pokazywała ubranka z pepco, ja też byłam oglądać, ale wtedy akurat nic mi w ko nie wpadło. Kupiłam małe skarpetki w sklepie obok 😁 😁 gdzieś tam są w naszych fotkach.
Pamii18 lepiej poczekać niż dowiedzieć się, że np córka a potem obkupisz się w różowe ubranka i będzie syn. 😉 😉. U mnie na 4 USG widać było raz, też mam obawy czy aby na pewno córcia. 😉
Skoreczka jak powiedziałam mężowi że będzie córka to chodził i się nabijał, że "będzie kochał jak syna" i analogicznie jak będzie syn to "będzie kochał jak córkę" 😁 😁

• Mamusia
Nigdy nic do końca nie wiadomo 🙂 Chociaż jak już się nastawiłam i zacznę maraton po sklepach... to lepiej aby była to 100% pewność.
Nikusia wiadomo, że nie wszystko może się spodobać. Ale wysłałam informacyjnie bo może ktoś akurat coś znajdzie tam dla siebie. Ja byłam tam kilka razy z zamiarem kupna ciuszków... ale za każdym razem wydawało mi się to za wcześnie... Dlatego jeszcze ani pół ciuszka nie kupiłam 😞 Ale jak już wspomniałam wczoraj - moja mama za mnie nadrabia 😁

A pytanie mam... Pierzecie te ciuszki w specjalnych proszkach? Bo to żeby je prasować to chyba każda?

Ale tu dziś ruch, jak w Rzymie 🙂 Fajnie!

Urszulka
czekamy na fotke wózka 🙂
Pamii tak się zdarza, ale czytałam ze odwrotnie tez sie zdarza, bo wargi sromowe w wodach są dość duże i lekarze moga wziąśc je za jąderka 🙃 🙃 🙃
Kacha nie byłam nigdy w sklepie Pepco - chyba ze byłam a nie zapamiętałam nazwy 🙂