Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Skoreczka tak moja waga bardzo poszła do góry a do końca jeszcze trochę zostało 🤢 🤢 🤢 Wiesz dużo przytyłam,ale też nie objadam się dużo i nogi puchną!!!! Teraz na pewno głodzić się nie będę jak jestem głodna to jem a później będę zrzucać zbędne kilogramy 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Mamusie :*
Skoreczka super że Mały przybiera na wadze 🙂 Baaaardzo się cieszę, ale przyznam szczerze że innej opcji nie zakładałam 😁 Buzia :*
Kruszyna podała świetny przykład jak usg może być dokładne D wiele czynników składa się na to jaką dziś wagę nasz szkraby maja 🙂 Ja jak leżałam w szpitalu to Moje Maleństwo przez 10dni schudło 35g 🙂 więc najważniejsze, że rosną 🙂 i mieszczą się w widełkach średniej tygodniowe 🙂
Skoreczka ja też mam wrażenie, że woda mi się w organizmie zatrzymała. Czasem mi aż skóra na dłoniach trzeszczy taka spuchnięta jestem, a poza tym mam wrażenie, że moje ciało nie jest jędrne tylko takie jak z plasteliny 😞

• Mamusia
Kruszyna grunt to dobre założenie. 🙂 potem będziemy walczyć ze zbędnymi kilogramami, których, po porodzie, może okazać się , że wcale nie jest aż tak dużo 🙂
Ps. dziękuję Wam za mile komentarze na temat mojego brzucholka 🙂 cieszę się niem teraz bo za miesiac....

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa, przyznam ze bardzo sie denerwowałam ☺️

Ja też sie nie obżeram no ale jestem co raz wieksza 😉 A do końca na pewno jeszcze wskoczy kilka kg. Zrzucanie kg zaczniemy na porodówce, najpierw zejdzie z nas 6-7kg a poźniej bedziemy musiały popracować nad tym.

Widzę ze to puchnięcie w mniejszym bądź większym stopniu męczy każdą z nas. Myślę ze to akurat minie jak urodzimy 😉

• Mamusia
skoreczka napisał(a):
Widzę ze to puchnięcie w mniejszym bądź większym stopniu męczy każdą z nas. Myślę ze to akurat minie jak urodzimy 😉

I dlatego nie zamierzam wcinać kolejnych tabletek 🙂 Jeśli lekarz wykluczył zatrucie to dobrze a potem mam nadzieję,że waga i opuchlizna szybko zejdzie 😁

• Mamusia
Skoreczka wierzę, ze się denerwowałaś bo ja tak jak już pisałam jestem cholernie, prawie, że irracjonalnie zdenerwowana przed każda wizytą!!! Najważniejsze, że jest ok :*
Poza tym Skoreczka, Kruszyna musimy sobie parę kilosków zostawić jako zapas energii do karmienia 😁 tak to sobie tłumaczę 🙂 zbędnych kg się nie boje , bo to jest do zniwelowania tylko chcę, żeby mi jędrność ciałka przynajmniej jeszcze na parę latek wróciła 🙂 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
witam was !! 😁 wchodzę na forum a tu tak dobre wieści 🙂

SKoreczka cieszę się że twój maluch rośnie !! 🙂...

Kruszyna nie martwcie się ja też sporo przytyłam xD... ale jak to moja mama powiedziała ,,po porodzie samo zejdzie, a jeżeli będziemy karmić piersią to dopiero będzie schodzić" 🙂 i ja jej wierze 🙂

Magditta na jędrność ciała to już trza będzie zapracować 🙂... mi się cellulitis zrobił na udach!? (fuuuu) i będę musiała go zwalczyć :P... ćwiczenia+ kremy i powinno wrócić do normy 😁... a co!...

Dodam że ja to mam diabelski plan schuść do wymarzonej wagi xD ale to się okaże 😜 będę mieć motywację -> dzidzia musi mieć mamę laseczkę XD... a co!!

U mnie było tak że przed tym jak zaszłam w ciążę schudłam 8 kg (będąc na diecie) no ale że zaczęło się rozwijać we mnie maleństwo musiałam z niej zrezygnować i przytyłam 5 kg spowrotem + parę kg ciążowych xD... cóż ale wiem że wszystko jest możliwe :P...i że zrzucimy wszyściutko po porodach 🙂

Pamii 😘
A co tego co piszesz o chudnięciu to ja chętnie się podłączę do zrzucania, wzajemna motywacja może być potrzebna 🙂

A ja wstawiłam pieluchy tetrowe białe i flanelowe, potem jak wyschną to je przejrzę i zadecyduję które zostają a które nie.

Weekend na forum 🙃

• Mamusia
Skoreczka 🙂 pewnie 😁 ja mam kasetę video!? (ostatnio przy porządkach wyskrobałam ją z półki) z ćwiczeniami :P... i jakąś dietę będzie można wymyśleć bądź przyjąć do swojego jadłospisu :P... ja też chętnie się na to piszę 😁

Weekend!? jeszcze go nie ma...!! dziewuszki wracać na forum, wieczorem będziecie weekendować!!

• Mamusia
Racja weekendowo się zaczyna 🙂
A ja już posprzątałam całe mieszkanko i mam spokój bo jutro na jakieś zakupy trzeba wyskoczyć 🙂 🙂 🙂 Spożywcze niestety 🤢 🤢 🤢
Dziewczyny a ja częstuje dzisiaj na brzuszku ciastem urodzinowym mam nadzieję,że lubicie miodownika z serem 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć Dwupaczki 🙂
U mnie kolejna noc przespana 🙂 Z nocy na noc coraz lepiej, zobaczymy jak długo 😉
Skoreczka, strasznie się cieszę, że u Was wszystko dobrze 😁 Nie mogło być inaczej 🙂
Ja nie wiem czy u mnie to woda, czy zbędny tłuszczyk, ale np. obrączki już nie noszę, a jak kucam co czuję jakie mam grube nóżki, bo czuję opór 😉
Pamii, Skoreczka ja też się dołączam to ćwiczeń i diety- też chcę być zgrabną mamą małego przystojniaczka 😉
Wczoraj mieliśmy w szkole rodzenia kąpanie i pielęgnację Maluszka- ale był ubaw jak tatusiowie ubierali i rozbierali Maluszka- oj biedne będą te nasze Dzieciaczki 😉 Znowu dostaliśmy próbki kosmetyków i płytę z nagraniem pierwszej wizyty położnej.
Teraz zmykam bo muszę troszkę dupkę ruszyć i posprzątać- ale tak ze spokojem, żeby zadyszki nie dostać 🙃

Dziewczyny, wczoraj byłam na szkole rodzenia i okazało się że w wtorek jedna koleżanka już urodziła w 34 tyg.!!!!!!! ale wszystko jest ok 🙂 mamusia dobrze a malutki tylko dobę był w inkubatorze. 🙂

• Mamusia
31072010 no to dobrze że z nimi wszystko ok 🙂... ja wolę jednak do 38-40 tygodnia poczekac :P..
i mam nadzieję że Laura też xD...

Monika, to spokojnie, bez szaleństw :P... ja dziś mam lajtowy dzień xD bo nie muszę robić obiadu! 😁 mąż jak będzie wracał z pracy to ma zajechać do mojej mamy po naleśniki z warzywami i serem żółtym mmmm pychottkaaaaa 🤪

(A Ja się później dziwię skąd te kg na +) xD

• Mamusia
31072010 Wow w 34tygodniu!!! to nasz czas 🤪 🤪 🤪 ale dobrze że wszystko ok 🙂 u mnie w grupie jest jest para co ma termin na 01.12 i jeszcze łażą 🤪 🤪 🤪
Kruszyna najpierw zjemy ciacho a potem będziemy się odchudzać no i uważaj bo będę teraz śpiewać:"100lat, 100lat niech żyje, żyje nam..."
Monika my też wczoraj kapaliśmy dzidzie 🙂fajnie bylo 🙂

cześć dziewczyny,

dostałam dziś nowy kombinezonik dla małego; wybrałam najmniejszy rozmiar (0-3 miesiące) ale też jest duży! W cale nie dużo mniejszy od tego co juz mam w rozmiarze 80 😮 A ja potrzebuję go w sumie najbardziej na wyjście ze szpitala 😮 Myślicie, że się nada? Najwyżej będzie w nim trochę plywał.. bo trzeciego kombinezonu to nie chce kupować....

31072010 - wow!! Chyba wpadam w panikę trochę bo czas się nam kończy 🙂 chyba nie jestem gotowa jeszcze. Chociaż miło byloby mieć już dzieciaczka ze sobą na święta. Ale też wolę poczekać do 40 tygodnia 🙂

• Mamusia
Kruszyna nie wiem kto ma urodziny ale stoooo lat !! 🙂... a ciastem się chętnie poczęstuję ! 😁 choć zjadałm już kilka ciastek dziś xD

Vespera ja mam 1 kombinezon na 62 a drugi na 0-3 mce :P ten na 0-3 wydaje się maleńki zaś ten na 62 dużo większy xD... gdzie to rozmiarówka praktycznie właśnie z tych 3 mieisięcy :P rozmiar rozmiarowi nie równy :P...

Nikusia102 napisał(a):
tak ostatnio piszemy o wadze maluszków, że za małe są. I przeanalizowałam wagę mojego Kuby. Pamiętam, że byłam w szpitalu w 36tyg a on wtedy ważył 2400g a jak się urodził czyli w 40tyg 3300g i 53cm. Zerknęłam na tabelkę Magditty i wychodzi, że mój syn by o 2 tyg za mały. A urodził się ok 😉
I wychodzi na to, że moja Emilka chyba jest od niego większa. Teraz dopiero mam stresa jak ja ją urodzę, skoro z synem miałam problem 😮
dobranoc Dziewczyny

Nikusia ponoć drugi poród jest o wiele latwiejszy więc pewnie urodzisz bardzo szybko i nawet mąż się nie zdąży zdenerwować porodem 🙂

• Mamusia
Tak mam dzisiaj urodziny 🙂 🙂 🙂
Fajnie zaczyna się robić głośno na brzuszku 🙂 kilka stron do nadrobienia a byłam tylko w sklepie 🙂 🙂
Vespera ja mam ty kombinezony i zobaczę który mąż ma później dowieść 🙂
Nikusia no właśnie mówią,że kolejne porody są łatwiejsze 🙂
Magditta odchudzamy się po porodzie więc teraz kawałek ciasta jest dozwolone 🙃 🙃

• Mamusia
Kruszyna to teraz skoro to Twoje urodzinki to życzę Ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i niebolesnego porodu, zdrowej kruszynki, i dotrwania do końca ciąży w jak najlepszej formie...!! szczęścia z mężem 🙂.. dobrego współżycia i tak dalej .. :P