Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry 🙂

Wszyscy śpią a mnie rano obudził pies, potem dzidziuś zaczął kopać ( teraz to sa juz kopniaki 🙂) I musiałam wstać. Nudzę sie jak mops, bo wszyscy śpia, więc nie chcę hałasować. Kompa włączyłam i przysiadłam. Rano wyszłam jeszcze na podwórko aby obejrzeć swiat, ale od wczoraj sie nie zmienił 😉 Słonko nadal zapodaje 🙂

Mra
ja kiedyś kupiłam bluzkę z klipsem w UK. Dzwoniło, ale nikt nie zwrócił uwagi ( wiedziały ze chyba jest ten klips, ale nie mogły go wyjac wiec po tajniaku go zostawiły). Morał jest taki że wytargałam dziurę w bluzce 😜

Vespera
to zdrowiej chorowitku 😘 Kołderka, książeczka, herbatka i zagladaj do nas 🙂
Kobzior a gdzie Ty jesteś?
Magditta Ty też zdrowiej w domowym ciepełku! 🙂

Ciekawe jak upłynie dzisiejszy dzień? 🙃

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Dziewczyny
Ja też już po śniadanku i leniwa niedziele w domu 🙂) Już mi mąż spacerek obiecał po obiedzie.
Zrobiłam wczoraj smalec taki z cebulką i z jabłkiem 🙂 mąż się zachwyca. Jadłam dziś na śniadanie 🙂

Mąż dziś stwierdził, że mam większy brzuch niż w ciąży z Kubą w tym czasie. Zgadzam się z nim, że bardzo mi teraz rośnie, aż w oczach w ciągu ostatniego tygodnia. No, ale skoro bobas rośnie to brzuch też musi. 😉
a córeczka kopie od rana, jak wstałam do wc to się obudziła i już tak kopała, że nie było mowy o drzemce 😁 😁

Magditta masz dziś 100dni GRATULACJE 🙂)

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂 .. ja nawet wyspana chociaż było ciężko wstać 🙂 mąż mi obiecal dziś 2 niespodzianki hmm już się 18 nie mogę doczekać ;] no i dodam że co chwila dziś siku latam robić :P... masakra.. mamy przeprowadzkę od 1.10 do 5.10... XD i chcę wziąć wolne, bo nie dam rady z pracy i pakowanie i przewożenie... a tak to sobie z rana popakuje w kartony ,po obiedzie jak mąż z pracy wróci to poprzewozimy i wieczorem byśmy rozkładali to na nowym mieszkaniu. Bo inaczej sobie tego nie wyobrażam 🙂... Miłego dnia dziewczynki ;]

• Mamusia
Kruszyna do Opola do Zoo jedziecie?? :> ja byłam ostatnio we Wro w zoo 🙂 było super 😁

dodam że bawiłam się chyba lepiej niż niejedno dziecko :P karmiąc paluszkami kozy i baranki i owieczki itp w zagrodzie, gdzie one chodzą na wolności 🙂... i powiem wam że one to uwielbiają 😁

• Mamusia
Witam brzuszki kochane 🙂
u mnie też słoneczko świeci 🙂 wyspałam się,ale mały w nocy nawet potrafi kopać, więc czasem się budzę 😉 rano czułam jak się ruszał cały brzuszek, nawet narzeczony się śmiał jak zobaczył, jak się brzuszek cały kołysze 😁 życzę udanego dzionka:*

• Mamusia
Kruszyna, Pamii ja też uwielbiam zoo 🙂 Zawsze jak ktoś nas odwiedza to zabieramy go do zoo, uwielbiam to. Wow muszę męża wyciągnąć do puki jeszcze trochę słonka jest 🙂
Skoreczka ja to zdrowiutka jestem tylko mnie w nosie kręci. Myślę, że to przez suche powietrze, albo mocno przekrwiona śluzówkę.
Nikusia 100 days to go!!! Super sprawa 🙂

A tak w ogóle to miłego dnia dziewczęta 🙂 Ja zadowolona, wyspana, zjem obiadek i lecę na spacerek 🙂

Magditta zostało Ci 100dni 🙂) a mi już 99 a ile faktycznie to czas pokaże 😁 😁
dobrze, że już zdrowa jesteś.
Kasiulka jak już zasnę, to mnie nie budzą kapniaki, chyba że rano. Ostatnio to ręką którą miałam na brzuchu, aż podskakiwała. Wczoraj mąż się do brzuszka nad ranem przytulił i zaraz go dzidzia mocno kopnęła i się obudziłam. W nocy wiem, że buszuje jak do wc wstaję to czuję 🙂)
Miłego dnia 😉
ps. super, że do zoo się wybierasz 🙂)

• Mamusia
Wita Was "marnotrawna CIĘŻARÓWKA" 😁 🤪
Porzuciłam brzuszek na 2 dni bo szczerze mówiąc nie miałam ani siły ani nastroju by siadać do kompa... Złożyło się na to zarówno moje samopoczucie fizyczne jak i psychiczne 🤔 Ale wychodzę powoli z dołka i zaglądam do Was, by życzyć Wam udanej niedzieli. Pozdrawiam wszystkie brzuszkowe aktywistki i obiecuję odrobić zaległości 😉

ZDRÓWKA i dobrej pogody Moje Miłe 😆

pamii18 napisał(a):
Kobzior życzę szybkiego powrotu do formy 😉, ja też mam dołka lekkiego przez to że nie jem więcej niż zwykle a przytyłam 2 kg... echh xD

Nie martw się ja jadę jutro do gina to się dowiem ile ja, bo jak byłam w czwartek u mojej lekarki to mi wyszło bardzo dużo przez 1,5 miesiąca. Chcę sprawdzić u gina, bo on ma dokładniejszą wagę. Ale aż się boję a po drugie brzuch mi bardzo "wyskoczył" w ciągu ostatniego czasu. Za szybko to też nie jest dobrze. 😉
Mąż też stwierdził, że szybko mi teraz kg przybywa.
Za to zaraz idziemy na spacer trochę ruchu zażyć. 😁 😁

Hej,

też mi jakoś średniawo dzisiaj. Brzuch rośnie za szybko, coś mi ciężko i chyba za dużo zjadłam w ciągu ostatnich 2 dni o.O korzystam z tego, że jedneak mam niedzielę bez męża i ile mogę to się byczę, zaraz zresztą wracam do łóżka, bo na kimanie mnie bierze. Od jutra czeka mnie pakowanie, mam nadzieję, że uda mi się spakować do 1 wielgaśnej torby i 1 podręcznej. Do podręcznej pójdą najdroższe mi rzeczy - ubranka dla Rity m.in. 😉

W ogóle to jestem jakaś nienormalna - nieżywa jestem po 22 (czasem udaje mi się wytrwać do 23 w trybie piżamowym), ale budzę się o 6:50 o.O nawet dzisiaj. Chyba zaczęłam mieć problemy z nocnym spaniem - już którąś noc z rzędu budzę się w nocy nie mogąc spać + ze 2 razy na siku. I mi duszno :/ i kurna, od kilku tygodni co rano wysmarkuję skrzepy krwi. Nie, żeby mi krew z nosa szła, tylko te zaschnięte skrzepy, grrr. Ma ktoś coś takiego?

• Mamusia
Mra ja z tego co wiem to tak jest na tym etapie ciąży czasem 🙂

Co się czuje w szóstym miesiącu?

rośnie brzuszek z dnia na dzień,
nadal występuje zjawisko białej wydzieliny z pochwy, w celach higienicznych powinno się korzystać z wkładek,
dół brzucha nadal się rozciąga, co powoduje jego bolesność,
nos, uszy i dziąsła są nadal mocno przekrwione i mogą dokuczać (krwawienia itp),
nadmierny apetyt,
skurcze łydek,
puchnięcie rąk, kostek,
ciemna linia na brzuchu i plamy na twarzy mogą się pojawić z powodu zwiększonej ilości hormonów,
świąd brzucha z powodu ciągłego jego wzrostu (należy korzystać z kremów zapobiegających rozstępom),
piersi stają się coraz większe, należy nosić wygodny, ciążowy stanik,
zaczynasz obawiać się porodu i jak to będzie jak dzidziuś się pojawi, ale nie martw się dasz radę:-),
zaczynasz czuć się znudzona tym, ze jesteś w ciąży i chciałabyś już mieć dziecko przy sobie,
cierpnięcie rąk, palców, mrowienie, drętwienie podczas snu,

Pamii18 wszystko się zgadza, jestem w ciąży 😉 tak się zastanawiam - matkom-studentkom nie przysługuje macierzyński czasem? wiem, że studentki studiów doktoranckich mogą mieć półroczny macierzyński, ale nie wiem jak to jest w przypadku innych studiów. Zawsze też możesz spróbować poratować się zwolnieniem lekarskim, choć też nie wiem czy z powodu połogu go dają 😉

• Mamusia
Czesc
Dziekuje Marta Maj za rady dzis mam nadal katar ale mąz cały czas chory synek tez zakatarzony wiec cieko uniknac tego .A i jeszcze strasznie kicham ... oby si nie rozwineło ...
Dodam ze wczoraj imprezka dziadków wyszla super 😉 wiecie co jest najlepsze ja pracuje w lokalu w którym była te impreza i moja siostra robiła pokaz hmmm nie wiem jak to sie pisze ale shopingowy to znaczy jak ja to mówie machała kijem z ogniem 😉 i ja poprosiłam kelnera zeby na ten pokaz zawołał szefa szef myslał ze to ja krece tym kijem i mówi ze był w szoku ze ja w ciązy tak wywijam 😉 dopiero póznej w tłumie gosci usłyszał mój głos skap sie to to moja siostra nie ja 😉 ale sie usmiałam

Nikusia pracuje w restauracju to jest w szkole szef mój dzierzawi sale i kuchnie wiec cały tydziem obsługujemy uczni i nauczycieli a w weegendy studentów no i oczywiscie imprezki wiec nie raz jest goraco i bardzo pracowicie ,własnie dzisiaj tez byłam w pracy przyznaje ze te weekendy sa straszne ale cos za coś teraz mam wieksze luzy bo nie zgadzam sie na prace przez cały dzien ale jak nie bylam w ciazy to nie raz pracowalismy po 20 godzin i na drógi dzien na nowo dlatego pewnie bede chciała dlózej zostac z malenstwem w domu bo inaczej nie dam sobie rady z karmieniem pracowaniem i ogarnianiem diomu na bierzaco 😉

Nikusia ja kojaze ze ty masz tez niskie cisnienie ? ponizej 100/70? i lekarz kazał ci brac magnez???

Skoreczka to ja prosze bardzo o sesje bo ja mam tak mało zdjec moze przy okazji synus by sie załapał???\

A tak naprawde to chyba musze cos zrobic z tym moim aparatem ;/

Ja jak kicham to terz trzymam brzuch 😉 boje sie zeby mi sie coś nie ponadrywało 😉

Mra ja ja bym sie wrociła przeciez uczciwie kupiłas te skarpety a po drógie to przeciez złodziej nie był by taki głopi zeby sie do sklepu z którego cos ukradł wracac 😉

Ide chyba zrobic sobie mleko z miodem ... cos nie cos czuje ze skonczy si tym ze od wtorku zostane w domu ....

• Mamusia
Anabel, ja nie mogłabym pracować w restauracji, przynajmniej na początku ciąży, miałam takie mdłości że nie dałabym rady... a u was zapachów na kuchni to się pewnie przewija więcej niż przechodząc koło baru mlecznego czy jadalni... a ja nie dawałam rady i musiałam chodzić na okolo.. :] na szczęście już teraz tak nie ma 🙂

Anabel więcej zapłacimy za bilet do miasta niż ta jedna para skarpet jest warta 🙃 szkoda, że EY zajrzała do siaty dopiero w domu; ale kto też sprawdza kupione skarpetki, czy wszystko poodczepiane 😉

Dziewczynki ja do 5 miesiaca przytyłam dużo, wystartowałam z waga 49kg a na początku wrzesbnia zaważyłam aż 57kg. I od tej pory juz nic nie przytyłam, bo ważyłam się kilka dni temu. Tak mi nagle wpadło a teraz cisza 🙂 No i tej wody nie pije więc pewnie to tez ma wpływ. A herbatki różne są moczopędnne wiec odpływają z organizmu 😜 Ojejj czuje się gruba przy Was 🙂 Ale co tam, ciaża to szczególny stan i potem zrzucę, bo muszę 😉 😉 😉

Mra ja nie wiem nic o macierzyńskich dla studentek 🤔 Nigdy nie słyszałam żeby moje koleżanki coś dostawały jak urodziły dzidzię, ale wszystko się zmienia więc może i ta kwestia też 🙂

My po spacerze, po obiedzie, a teraz muszę troszke uprzątnąć bo robilismy małe przemeblowanie. A jak zaczęłam wyciagać rzeczy w reklamówkach mojego Mikołaja by przygotować je dla Błażejka to głowa mi spuchła 😁 😁 😁 Tyle tego jest, że nie wiem gdzie pomieszczę 😁
Moje kupowanie czas zakzczyć, teraz skupiam się na smoczkach, butelkach i kosmetykach 🙂 A i na podusi i kołderce 🙂

• Mamusia
ja też raz tak miałam Mra kupiłam sobie jeansową sukienkę, klips jeden był na górze na ramiączku, babka mi go odczepiła wsadziła w siatkę i ja tak wyszłam, bramki nic nie zapiszczały... a w domu mierze sukienkę i jakby mi ciężej z jednej strony... i jak zwróciłam uwagę był to klips... nie miałam wyjścia, poszłam z paragonem do sklepu i mi babka odczepiła go... ale gdybym nie miała paragonu to bym nie miała co u nich szukać i pewnie rozcięłabym kawałek żeby zerwać klipsa, a później bym musiała szyć ;/... szok 🙂

• Mamusia
Skoreczka 57 kg?! ja bym chciała tyle ważyć 🙂... ja mam 166 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 63 kg xD.... (po diecie dukana)... ale jak się dowiedziałam o ciąży to przerwałam ją i w tydzień przyszło mi 3 kg... taki efekt jojo :/... a teraz tyję przez ciążę, też staram się o tym nie myśleć, a raczej myślę że po ciąży szybko zejdzie 🙂 jak się poćwiczy :]... i to mnie trzyma na duchu 🙂