Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Konefka gratuluję 🙂
ja byłam w 18 tyg i lekarz powiedział że wydaje mu się że widzi moszną ale żebyśmy się nie nastawiali. skoro mu się tylko wydaje.
Więc się nie nastawiam. Ja mam wrażenie że będzie 2 dziewczynka ale to okaże się 26 października więc za tydzień 🙂

Miłego dnia

Cześć Brzuchatki 🙂
Ja się właśnie podniosłam, dziś o 4 nad ranem miałam bombardowanie w brzuszku tak mi się dziecko rozszalało, że spać nie mogłam 😆 i tak do 6 sobie poleżałam bo zasnąć z wrażenia nie mogłam.

• Mamusia
Czesc Brzuchaczki. 🙂
Konefka ale ci zazdroszcze, ja tak chcialam corcie. Trudno. Moj synek nie ma szansy zamienic sie w dziwczynke. Haneczka sliczne imie. Poprawie w tabelce u siebie i wieczorem maz wklei. Nie wiem czmu tu sie tak ciezko wkleja te tabelki. Konefka poprosze meza by ci wyslal link jak sie wkleja te tabelki. 😉

• Mamusia
Dzien dobry mamuski
konefka gratulacje!!!
agnese jutro mam wizyte i zapewne dowiem sie na 100% na kiedy termin porodu ,pewne jest ze to chlopczyk a czy sie urodzi w lutym to zobaczymy 😁
widze ze wiekszosc dziewczyn juz po glukozie ,ciekawe kiedy ja pojde 🥴
moj synus rozrabia na calego ,kopie i sie wierci , malo tego ciezko mi sie oddycha i kuje po lewej stronie (wątróbka) daje znac ,no i juz przytylam 5kg ,jak tak dalej pojdzie to ciekawe czy do windy wsiade przd porodem 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
No wlasnie nie, juz na wizycie maz zapytal, bo wszystkie wyniki wpisywali w komputerze, a do karty dziecka tylko te ogolne. A lekarz powiedzial, ze w szpitalu dla nich waga nie jest najwazniejsza /bo to waga jest przyblizona/, tylko wszystkie wymiary narzadow malucha. Powiedzial, ze dzidzia ma ponad 350 g.

Ahh jak ja bym chciała dziewczynkę 😉 Chyba wyłącznie dlatego,że dla chłopca nie mamy imienia. Mąż na poczatku ciąży wymyślił -Leon- i tak się śmialiśmy z tego imienia i mówiliśmy do brzuszka Leonek 😁 Problem w tym,że co raz to bardziej imię zaczyna mi się podobać i myślę o Dzidzi jako Leonie 😁 Do nazwiska całkowicie nam nie pasuje,bo mamy czteroliterowe,więc krótkie tak samo jak imię... 🤔 Nie wiem co my tu wymyslimy bo oprócz Leona nic nam się nie podoba 😁

Agnieszka to będzie moje pierwsze dziecko ale nie ostatnie będziemy działać do skutku Stasiu musi być 😆 co do imienia to się jeszcze wstrzymaj bo w sobotę mamy zlot rodzinny 60 rocznica ślubu moich dziadków 😆 i będziemy wspólnie mysleć nad imieniem.
Wiecie co jak się okazało, że dziewczynka to co chwila koleżanki dzwonią, że mają dla mnie ciuszki i takie takie moja siostra ma 4 letnią córkę więc też sporo rzeczy ma a mąż już przytargał taki fotelik http://www.bajka.net/index.php?p1372,krzeselko-do-karmienia-model-baby-mix-rozowe Ale od razu zapowiedział, że z wózkiem różowym z domu nie wyjdzie hihi

Ja mam już +7 kg do słodyczy nie ciągnie mnie wcale np. ja wolę pizze w łóżeczku na dobranoc a mój mąż lody 🥴 A wczoraj z tego wszystkiego wypiłam Lecha bezalkoholowego to zgagę miałam taką, że szok 😮

Ja chciałam Norberta i nie wiem czy nie wyperswaduje tego od mojego Lubego 😉 Rzadziej spotykane od Huberta,przynajmniej z mojego doświadczenia. Dla mnie dziewczynka to bezdyskusyjnie Olga. Za tydzien mam wizytę u ginekologa. Załapałam się także na bezpłatne USG 3D,wiec sprawdzimy na 100 %

• Mamusia
My jeszcze nie znamy płci. Nad imionami też za bardzo się nie zastanawialiśmy.
Chłopiec myślę że coś z tego: Ariel, Dawid., Kubuś, Nikoś
Dziewczynka: Lenka, (mąż truje nad Katsumi), Oliwka
Tak naprawdę to nie mam pojęcia.
Przy pierwszym dziecku nie mieliśmy problemu. Miała być dziewczynka Laura i tak wyszło.
Gdyby wtedy wyszedł chłopczyk to mąż chciał Pawełek.
Mi od zawsze podobało się imię Krzyś, nio ale nie podoba mi się jak tatuś i synuś mają tak samo na imię