Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ooo no to ładnie, ja idę dziś do lekarza i boję się tej wagi :P idę na NFZ,więc raczej USG nie będę mieć tylko kontrola wyników i takie tam, oby było ok,a na USG pójdę sobie jutro prywatnie 🙂

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja się rozstępami nie przejmuję, były u mnie wcześniej są i będą ... Mam strasznego lenia dzisiaj... Zaraz zrobię mielone do obiadu, popołudniu muszę zawieźć auto na konserwację a potem czeka mnie powrót do domu autobusem w godzinach szczytu przez całe miasto... już mi się odechciewa na samą myśl... 🤨

• Mamusia
Ja nigdy nie mialam rozstepow, jedynie pojawil mi sie celulit, jak dojrzewalam szybko przytylam, a potem duzo schudlam, w miare go troche zlagodzilam, robiac masaze i kremowanie. 🥴
Mi by tez nie chcialo sie telepac autobusem.
Ja odebralam wyniki glukoza w normie 78 mg/dl. Mieszcze sie w widelkach, napisane norma 60-100 mg/dl, a drugi wynik 4.33 mmol/L a norma 3,33-5,55. I toxoplazmoza negatywna. Jutro mam wizyte u lekarza rodzinnego 🙂 🙂 da mi skierowania na nastepne badania i USG. 😉

Ja z kolei nie miałam nigdy cellulitu,mimo że miałam trochę za dużo kg przy swojej budowie ciała. Teraz w ciąży mi się porobił,ale po porodzie zaczynam akcję rewitalizacyjną 😁 Właściwie to nigdy nie latałam w bikini,modelką nie jestem- nie zarabiam ciałem na chleb,więc czym ja się przejmuję. 😁 phi rozstepy 😜 Ważne żeby Bobas był zdrowy i żebym przetrwała poród.

• Mamusia
dziewczyny oj tam celuliit ,ja nie mialam teraz dostalam ,kupilam krem i powiem szczerze ze ladnie sie w lazience na polce prezentuje 😁 moze po porodzie nabiore checi na smarowanie 😁
bylam na badaniu i znowu musze w poniedzialek isc 😠
jak wstawiacie zdjecia na forum ?

właśnie wróciłam od lekarza,no i niestety wyniki moczu są paskudne i muszę jutro zrobić mocz na posiew i za tydzień znów do lekarza z wynikami,oszaleć idzie :/ wykupiłam leki 55zł znowu w plecy,ale mam nadzieję,że chociaż pomogą ehhhh

• Mamusia
Hej mamusie!!!
przepraszam ale nie mam pojęcia o czym pisałyście przez ostatnie dni..Nie było mnie na forum bo...byłam w szpitalu..W domu nie czułam ruchów maleństwa i postanowiłam pójść do lekarza z tym..na szczęście to nie było nic groźnego i już jest wszystko w porządku ale chcieli mnie zatrzymać na obserwacji...Maleństwo zdrowe i najprawdopodobniej to dziewczynka,waży 690 gram teraz strasznie kopie ..ale jestem już spokojna...ale dziwne bo tam z usg wyszło mi że poród na 14 lutego bo tak wyszło z wymiarów główki..ale lekarz kazał sugerować się jednak datą ustalaną z miesiączki..Uff dobrze że wszystko dobrze się skończyło...

Lepiej poleżeć dłużej i niech wszystko sprawdzą niż chcieć szybko wychodzić do domu. Bez powodu nie trzymają - boją się, to duża odpowiedzialność.

Dziewczyny czy Wy też miewacie takie dni śmieciowe? Tzn ja dzisiaj tak jem,że po prostu masakra...
Na śniadanie płatki,pozniej paczka chrupek ! , 2 godz temu hot dog, teraz tabliczka czekolady. 😮
Jezu..... zamknij mi gębę bo zmiotę dzisiaj wszystko. 😁

Tynka jak masz chodzić głodna to przecież bezsensu :P wcinaj na zdrowie, ja jak mam takie napady to staram się wtedy wszamać owoce lub warzywa ewentualnie słodkie płatki z mlekiem

a przez 5 tygodni utyłam 1,7kg i patrzyłam od początku ciąży utyłam 6kg, niby nie dużo ale waga 73kg (mam 180cm) normalnie mnie przeraża 🤪 a jeszcze trochę przed nami 😜

• Mamusia
Wioletka dobrze, ze u Cibie wszystko w porzadku. Tusiek ty przy takim wzroscie to nawet tych 6 kg nie widac.
Ja tez podjadam slodycze, oszukuje sie owocami, ale wcinam i tak duzo slodkiego. Maz kupuje codziennie slodkie rogaliki z dzemem i czekolada to jak tu nie jesc, nie mowiac o kinder buono, czy babkach swiatecznych. A te babki jak otworzysz to znika na raz, one po 1 kg maja. Sa pyszne z nadzieniami jakimi chcesz i polewami. 😉 😉
konefka tu jest beznadziejny program do wstawiania zdjec, ja mego m zawsze prosze. 😉
Zdjecia wklasz * wchodzisz na stronkę http://imageshack.us/
- klikasz \"Browse\", wybierzesz zdjecie jaka chcesz wstawic
- prześlij teraz
- kopiujesz \"kod forum\"
- wklejasz